Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI

2

3 KİMLER BAŞVURABİLİR ? GENÇLER GENÇLER İÇİN ÇALIŞANLAR
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KAMU KURULUŞLARI SOSYAL SORUMLULUK KONUSUNDA AKTİF KAR AMACI GÜDEN KURULUŞLAR! SPORLA İLGİLİ KURULUŞLAR

4 NELER YAPILABİLİR ? Bireysel Fırsatlar:
Gençler yurt içinde ve yurtdışındaki eğitim faaliyetlerine katılabilir Avrupa Gönüllü Hizmeti yapabilirler. Başka grup ve kuruluşlarca hazırlanan projelere katılımcı olarak dahil olabilirler.

5 Gençlİk GruplarI İçİn FIrsatlar:
Bir kuruluşa üye değilsiniz ancak kendi projenizi mi hazırlamak istiyorsunuz? Grup kurun o halde! En az 4 genç bir araya gelin, mümkün olduğunca cinsiyet dengeli bir grup kurun, grubunuza bir isim verin, ortaklarınızı bulun ve başvurun!

6 Tüzel kİşİlİkler (STK, Kamu ve sosyal sorumluluk alanInda aktİf kar amacI güden kuruluşlar) İçİn fIrsatlar: Tüm alt programlarda proje başvuru sunabilirsiniz. Gençler, gençlik çalışanları, kuruluş temsilcileri veya bu alanda çalışan personelin hareketliliğini içeren her konuda proje başvurusu yapabilirler.

7 Erasmus+ Gençlik ProgramI altIndaki alt faaliyetler:
ANA EYLEM 1 (AE1): Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Gençlik Değişimleri Avrupa Gönüllü Hizmeti Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği

8 GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. En az iki ortak ile gerçekleştirilir Katılımcılar yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur. Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.

9 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETLERİ
Bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almayı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır.

10 Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

11 Gençlİk ÇalIşanlarInIn Hareketlİlİğİ
Yaş sınırı yoktur. • Esas faaliyet seyahat günleri hariç 2 gün ile 2 ay arasında gerçekleştirilir. • En fazla 50 katılımcı dahil edilir.

12 EVS in Ivancice (Středisko volného času Ivančice)
Program: Gençlik Programı Eylem 2.1 Faaliyet: Avrupa Gönüllü Hizmeti Proje Sahibi: Toplum Gönüllüleri Vakfı Faaliyet Süresi: 12 Ay Faaliyet Yeri: Çek Cumhuriyeti Proje Ortakları ÇEK CUMHURİYETİ Proje ile Oğuzhan GÜRSOY isimli gönüllümüz Çek Cumhuriyetinde basketbol, futbol, hentbol, tenis ve floorball branşlarında 6-18 yaş arası çocuk ve gençlerle birlikte çalışmıştır.

13

14

15

16 STRATEJİK ORTAKLIKLAR ANA EYLEM 2 (AE2):
Stratejik Ortaklıklar yapılabilecek faaliyetler bakımından oldukça esnek seçenekleri içinde barındıran yeni bir faaliyettir. Yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerdeki grup/kuruluşlar arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklık projelerini kapsamaktadır.

17 BaşvuruLAR Nereye YapIlIr?
Başvuru, bir program ülkesinden koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

18 Program ülkeleri Komşu ortak ülkeler Diğer ortak ülkeler
KİMLER BAŞVURABİLİR? Program ülkeleri Komşu ortak ülkeler Diğer ortak ülkeler

19 Proje Süresİ Ne KadardIr?
Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, gençlik alanındaki projeler 6 ay ile 2 yıl arasındadır.

20 FAYDALI WEB SAYFALARI Ulusal Ajans GENÇLİK Avrupa Komisyonu Gençlik Birimi: T.R.Eski Avrupa Gonullu Hizmeti Gönüllüleri Genclik Derneği(TREX): SALTO Web Sayfası: European Youth Portal: EURODESK Türkiye: AB İlan: Youth Networks:

21 FAYDALI E-GRUPLAR

22 Bİlgİ OrtaklIklarI Yükseköğretim ve iş dünyası arasında bir köprü kurmayı hedefleyen uluslararası, yapılandırılmış ve sonuç odaklı projelerdir

23 Hangİ Faalİyetler Desteklenmektedİr?
Bilgi Ortaklıkları, mevcut ve gelecekteki yükseköğretim ve iş dünyası İhtiyaçlarına uyarlanabilen,birbiriyle uyumlu ve kapsamlı faaliyetleri desteklemektedir

24 Sektörel Becerİ OrtaklIklarI
Sektörel Beceri Ortaklıkları; belli bir ekonomik sektörde işgücü piyasasının duyduğu sektörel beceri ihtiyaçlarına bir veya birden fazla mesleki alanla ilgili yeni beceri taleplerine mesleki eğitim sistemlerinin cevap verebilirliğini artırmayı hedefleyen uluslararası projelerdir.

25 Jean Monnet Jean Monnet Faaliyetleri, dünya çapında Avrupa Birliği çalışmaları alanında araştırma ve öğretme konusunda mükemmelliği teşvik eden faaliyetlerdir

26 Spor Desteklerİ kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik
Erasmus+ Spor Destekleri; Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik olarak geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülecek olan projelerdir.

27 İLETİŞİM Mevlüt ERDEM Berna Selcan TURHAN Nihal BAŞTÜRK Birgül YILMAZ

28 ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ PROJELER EKİBİ
TEŞEKKÜR EDERİZ  ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ PROJELER EKİBİ


"ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları