Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

11.12.20151 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "11.12.20151 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159,"— Sunum transkripti:

1 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ , BB419 Zeynel DALKILIÇ

2 many animal-pollinated families to DNA-damaging agents a reduced age-adjusted incidence double-strand breaks via fertilization-independent means fertilization-independent development BB419 Zeynel DALKILIÇ

3 the first-generation sequencing technology the second-generation sequencing technology the first commercial second-generation sequencing platform the third-generation sequencing platforms the next-generation sequencing (NGS) time-consuming real-time true single-molecule BB419 Zeynel DALKILIÇ

4 a single-stranded template DNA library a water-in-oil emulsion a charge-coupled device camera paired-end sequencing approaches for whole-genome sequencing editor-in-chief self-plagiarism self-plagiarised BB419 Zeynel DALKILIÇ

5 double-spaced plant-based food science full-length original research papers referee-recommended revisions BB419 Zeynel DALKILIÇ

6 Tropical fruits are harvested from woody plants (avokado, mango, orange) but also from herbaceous plants (banana, papaya) and vines (passion fruit). Tropikal meyveler odunsu (avokado, mango, portakal), otsu (banana, papaya) ve sarılıcı (çarkıfelek) bitkilerden hasat edilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ

7 The evolution of fruit in the early Tertiary period was a major advance that increase the efficiency of angiosperm seed dispersal. Erken Tersiyer periyottaki meyvelerin evrimi, kapalı tohumlu bitkilerin tohum dağılımının etkinliğini artıran büyük bir ilerleme olmuştur. BB419 Zeynel DALKILIÇ

8 A fruit is delicious. Fruits are delicious. Rosaceae Pome fruits: yumuşak çekirdekli meyveler Apple: elma Pear:armut Quince: ayva Medlar: muşmula BB419 Zeynel DALKILIÇ

9 Rosaceae Stone fruits: sert çekirdekli meyveler Peach: şeftali Nectarin: nektarin Plum: erik Apricot: kayısı sweet cherry: kiraz sour cherry: vişne Mahalep: mahlep (Almond): badem BB419 Zeynel DALKILIÇ

10 Nut fruits: sert kabuklu meyveler (Almond): badem Walnut: ceviz Chestnut: kestane Hazelnut (=filbert): fındık Pistachio: Antepfıstığı Pine nut: çam fıstığı BB419 Zeynel DALKILIÇ

11 Berry fruits: üzümsü meyveler Grape: asma Strawberry: çilek Raspberry: ahududu Blackberry: böğürtlen Mulberry: dut Blueberry: maviyemiş BB419 Zeynel DALKILIÇ

12 Subtropical/Mediterranean Fruits: subtropik ve Akdeniz iklim meyveleri Rutaceae Citrus(=hesperidium): turunçgiller Orange: portakal Sour orange: turunç Mandarin (=tangerine): mandarin Grapefruit: altıntop Lemon: limon Lime: laym Citron: ağaç kavunu BB419 Zeynel DALKILIÇ

13 Subtropical/Mediterranean Fruits: Kiwifruit: kivi Fig: incir Olive: zeytin Persimmon: Trabzon hurması Pomegranate: nar Loquat: yenidünya BB419 Zeynel DALKILIÇ

14 Tropical Fruits: tropik iklim meyveleri Banana: muzPineapple: ananas Avocado: avokado Passion fruit: çarkıfelek m. Mango: mangoCarambola: yıldız mey. Papaya: papayaGuava: guava Date palm (dates): hurma Coffee: kahve Cocoa: kakao Coconut: Hindistan cevizi Litchi: liçi BB419 Zeynel DALKILIÇ

15 Vegetables: sebzeler FabaceaeBaklagiller Bean: fasulye Pea: bezelye Chick pea: Cicer arietinum: nohut Cowpea, black-eyed pea : börülce Kidney bean: barbunya Lentil: mercimek Broad bean: bakla BB419 Zeynel DALKILIÇ

16 Alliceae (Liliaceae) Zambakgiller Onion: soğan Garlic: sarmısak, sarımsak Leek: pırasa Asparagus: kuşkonmaz Football: soccer, rugby Ice hockey, grass hokey BB419 Zeynel DALKILIÇ

17 BrassicaceaeLahanagiller=Haçlıgiller Cabbage: lahana Cauliflower: karnabahar Broccoli: brokoli Kale: kale(castle) Collard: göbeksiz lahana Brussels sprouts: Brüksel lahanası Mustard: hardal Kohlrabi: alabaş BB419 Zeynel DALKILIÇ

18 Umbellifera (=Apiaceae) Şemsiyegiller (umbrella) Parsley: maydanoz Dill: dere otu Carrot: havuç Anise: anason Celery: kereviz Fennel: rezene BB419 Zeynel DALKILIÇ

19 SolanaceaePatlıcangiller Tomato: domates Pepper: biber Eggplant: patlıcan Potato: patates Tobacco: tütün Physalis: altın çilek Black pepper: karabiber Spice, chilli: baharat (acı) BB419 Zeynel DALKILIÇ

20 CucurbitaceaeKabakgiller Squash: kabak Melon: kavun Watermelon: karpuz Cucumber: hıyar, kornişon Gherkin: acur BB419 Zeynel DALKILIÇ

21 Tropical Fruit and Consumers In most markets, consumers are demanding higher quality. Pek çok pazar(lar)da, müşteriler, daha yüksek kaliteyi talep ederler. This quality is no longer judged solely by size and appearance; Bu kalite, eskiden olduğu gibi sadece büyüklük ve görünüş ile karar verilmez; aroma, flavour and nutrient value are now increasing in importance. Aroma, lezzet (tad) ve besin değeri günümüzde (şimdilerde) önemli derecede (şekilde) artıyor. BB419 Zeynel DALKILIÇ

22 This can be seen (1) in the larger range of commodities on the retail shelves, (2) the number of varieties of each commodity now offered, and (3) reduction in seasonality of supply in developing country markets. Bu, perakendeci raflarındaki toplulukların geniş değişim aralığını, günümüzde sunulan her bir topluluğun çeşitlerinin sayısını ve gelişen ülke pazarlarındaki hammaddenin mevsimselliğinde azalış gösterebilir. BB419 Zeynel DALKILIÇ

23 The traditional term, which is quality, implies excellence or suitability for use and means different things to different groups. Geleneksel olan kalite terimi, farklı gruplardan farklı şeylere kadar kullanımı ve ifade edilmesi için mükemmellik ya da uygulanabilirlik anlamına gelir/demektir. Suitability for use includes freedom from microbial and chemical contaminants. Uygun kullanım için mikrobiyal ve kimyasal kirleticilerden arındırılmış olmayı içerir/kapsar. BB419 Zeynel DALKILIÇ

24 Understanding of consumer behaviour is related to how it will be accepted in the marketplace (Sabbe et al., 2009). Tüketici davranışının anlaşılması, pazar yerinde nasıl benimseneceği ile ilişkilidir/bağlantılıdır (Sabbe et al., 2009). BB419 Zeynel DALKILIÇ

25 Pazartesi 13:30 C1-102 Klasik BB419 Zeynel DALKILIÇ


"11.12.20151 BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları