Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya

2 EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir.

3 ENDİŞE EKİPTE YER EDİNME KAYGISI BEN REKABET KUTUPLAŞMA TATMİNSİZLİK VARDIR BİZ OLUŞUR. TATMİNSİZLİK AZALIR. KUTUPLAŞMALAR VE İTİRAZLAR AZALIR. GRUP DİLİ OLUŞUR. UYUM,DESTEK VE SAYGI GELİŞİR. EKİP OLUŞUR. LİDERLİK PAYLAŞILIR GÖREV VE BAŞARILAR PAYLAŞILAR PERFORMANS VE VERİMLİLİK YÜKSEKTİR.. BEN KİMİM ? ÇATIŞMAÇÖZÜLMEVERİMLİLİK

4 AFET PERSONELİ KİMDİR? SAĞLIK’DA EKİP Rutin sağlık hizmeti veren personelin afet ortamında yeniden organize olmasıdır. Personel kişisel yeterliliğini farketmelidir.

5 5

6 LİDERLİK SÜRECİ; EN AZINDAN Bir Lider Bir Ast Ve Bir İşi (AMACI)Kapsar 6

7 Liderlik... Grup üyelerinin, işe yönelik faaliyetlerini etkileme ve yöneltme sürecidir. 7

8 İDEAL EKİPTE LİDER Lider ekip içinde kabul görmelidir. Mümkünse sahada çalışma deneyimi olmalıdır. Demokratik çözümler bulmalıdır. Samimiyet-Disiplin dengesini iyi kurmalıdır.

9 O HALDE..... Liderlik Sürecinin Esasını, Bir Kişinin Başkalarını ETKİLEYEBİLMESİ Oluşturur. 9

10 UYGUN EKİP DİLİ Ekip üyeleri birbirini tanımalı ve yeterliliklerini bilmelidir. Ekip üyeleri arasında güven oluşmalıdır. Bireyler sahada çalışmaya yetecek kadar gönüllü olmalıdır. İş bölümüne saygı duymalıdır. Belli aralıklarla değerlendirme toplantıları yapılıp bireylerin rahatsızlıkları ekip içinde çözülmelidir. İkili ilişkilerdeki problemler geciktirilmeden çözülmelidir. Ortak alınan kararlara saygı duyulmalıdır. Bireyler üstlerine düşen görevlere odaklanmalıdır.

11 11 İDEAL EKİP TİPİ Yaban Kazları Modeli; En doğru yere, En kısa sürede, En az fire vererek ”V” şeklinde hareket eden ekip tipi.

12 SAHADA KARŞILAŞTIĞIMIZ İŞLER Deprem Yangın Sel Savaş KBRN

13 ÇÖZÜM AŞAMASI Sahra Hastanesi Acil Müdahale (TUN) Kronik iyileştirme (Polikinik) İleri sağlık hizmetleri Amaç: Kapasiteyi afet öncesi döneme ulaştırmak.

14 İKİNCİL PROBLEMLER Psikolojik Şartlar Dolaylı afetzede Rütin dışı gündelik hayat Yetersizlik hissi Fiziki Şartlar Barınma Beslenme Fiziki adaptasyon

15 MANİK-DEPRESİF ORTAM KAOS BEKLEMEK

16 AMAÇ İdeal ekip yapılanmasında amaç; Birincil işlerde başarı Ve İkincil problemde çözüm bulmaktır.


"Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları