Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgisayar Teknolojileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgisayar Teknolojileri"— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgisayar Teknolojileri
Hitit Üniversitesi Temel Bilgisayar Teknolojileri Windows 7 Dersleri-2 Öğr. Gör. Hakan KÖR Eylül 2016

2 İçerik 1 Windows 7 İşletim sistemi 2 Diğer Kullanılan Programlar

3 İşletim Sistemi Ayarları değiştirmek için Denetim Masası'nı kullanma
Denetim Masası ayarları değiştirebileceğiniz ana konumdur. Başlat düğmesini ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın Kategori Görünümü Büyük Simgeler

4 İşletim Sistemi İpucu: Simgelere göre Denetim Masası'na göz atarsanız, öğe adının ilk harfini yazarak listede söz konusu öğeye hızlı şekilde atlayabilirsiniz. Örneğin, Araçlar'a atlamak için A yazın, böylece A harfiyle başlayan ilk Denetim Masası öğesi pencerede seçilir.

5 İşletim Sistemi DENETİM MASASI-Bölge ve Dil:
Klavyeler ve Diller sekmesinde Klavye değiştir diyerek klavye türünü değiştirebiliriz, örneğin Türkçe F klavye kullanmamız gerekiyorsa aşağıdaki pencerede Türkçe Q seçiliyken Kaldır seçeneğinden sonra Ekle ile Türkçe F klavye eklenerek kullanılan klavye türü değiştirilebilir. Bilgisayarınızın klavye ayarlarını değiştirmek için (Türkçe Q Türkçe F …)Denetim masasında yer alan Bölge ve Dil Seçenekleri düğmesini tıklayın. Üst bölümde yer alan klavyeler ve diller sekmesini tıklayın. Açılan pencereden klavye değiştir düğmesini tıklayın. Bilgisayarınızda yüklü olan klavyeler listelenecektir. Üst bölümde istediğiniz klavyeyi seçebilirsiniz. Klavye yüklü değilse Ekle düğmesini tıklayarak yeni bir klavye yükleyebilirsiniz. Kullanmadığınız klavyeleri ise Kaldır düğmesini tıklayarak listeden kaldırabilirsiniz.

6 İşletim Sistemi Saatin yanına adınızı yazın…
“Biçimler” sekmesinde tarih ve saatin gösteriliş formatı değiştirilebilir, “Ek Ayarlar” seçeneğiyle sayı, para birimi, tarih ve saat ayarları görülebilir. Ek ayarlar penceresinde Saat sekmesini tıklayın. Uzun saatin yanına tek tırnak işareti içerisinde yazdığınız metin saatin yanında görüntülenir. Örnek: SS:dd:ss ‘ALİ’

7 İşletim Sistemi DENETİM MASASI: FARE
Fare kullanımıyla ilgili düğme yapılandırması, işaretçi hızı gibi ayarların değiştirilmesini sağlar. “Düğmeler” sekmesinde farenin sol/sağ tuş düğmeleri “Birincil ve ikincil düğmeleri değiştir” seçeneği işaretlenerek (solaklar için ters olması gerektiğinden) değiştirilebilir.“Çift tıklatma hızı” yine aynı sekme aracılığıyla ayarlanabilir. “İşaretçiler” sekmesinde farenin görünümü değiştirilebilir. “İşaretçi Seçenekleri” sekmesinde işaretçi izleri aktif edilebilir. “Tekerlek” sekmesinde ise tekerleğin her hareketinde kelime işlemci programlarında kaç satır atlanacağı belirlenebilir.

8 İşletim Sistemi Başlat menüsünü özelleştirme
Başlat menüsünü düzenlediğinizde sık kullandığınız programları ve klasörleri bulmanız kolaylaşır. Bir program simgesini Başlat menüsüne tutturmak için: Başlat menüsüne tutturmak istediğiniz program simgesini sağ tıklatın ve ardından Başlat Menüsüne Tuttur'u tıklatın. Notlar: Bir program simgesini geri almak için sağ tıklatın ve ardından Başlat Menüsünden Al'ı tıklatın. Sabitlenmiş bir öğenin sırasını değiştirmek için program simgesini listede yeni bir konuma sürükleyin. Bir program simgesini Başlat menüsünden kaldırmak için: Başlat menüsünden kaldırmak istediğiniz program simgesini sağ tıklatın ve ardından Bu listeden kaldır'ı tıklatın. Bir programı Başlat menüsünden kaldırdığınızda bu program Tüm Programlar listesinden veya sistemden kaldırılmaz. Başlat menüsünü taşımak için: Başlat düğmesi, görev çubuğu üzerinde bulunur. Başlat düğmesini görev çubuğundan kaldıramasanız da görev çubuğunu ve bununla birlikte Başlat düğmesini taşıyabilirsiniz. Görev çubuğu üzerinde boş bir alanı sağ tıklatın. Görev çubuğunu kilitle'nin yanında bir onay işareti varsa, onay işaretini tıklatarak kaldırın. Görev çubuğu üzerinde boş bir alanı tıklatın ve ardından görev çubuğunu masaüstünün dört kenarından birine sürüklerken farenin düğmesini basılı tutun. Görev çubuğu istediğiniz yere geldiğinde, fare düğmesini bırakın.

9 İşletim Sistemi Başlat menüsünü özelleştirme

10 İşletim Sistemi En son açılan dosya veya programları Başlat menüsünden temizlemek: En son açılan dosya veya programlar Başlat menüsünden temizlendiğinde, bilgisayarınızdan silinmez. Başlat düğmesinin üzerinde sağ tık-Özellikler’i tıklayarak açın. En son açılan programları Başlat menüsünde depola ve görüntüle onay kutusunun işaretini kaldırın. En son açılan öğeleri Başlat menüsünde ve görev çubuğunda depola ve görüntüle onay kutusunun işaretini kaldırın ve ardından Tamam'ı tıklatın. Başlat Menüsü'nü ve ardından Özelleştir'i tıklatın. Başlat menüsünde, görüntülenen program kısayollarının sayısını değiştirebilirsiniz (bu, başlat menüsünün yüksekliğini etkileyebilir).

11 İşletim Sistemi Başlat menüsünün sağ bölmesini özelleştirmek için:
Başlat menüsünün sağ kısmında görünen Bilgisayar, Denetim Masası ve Resimler gibi öğeleri ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Bazı öğeleri, bağlantılar veya menüler şeklinde görünecek biçimde değiştirebilirsiniz. Başlat Menüsü'nü Özelleştir iletişim kutusundaki listeden istediğiniz seçenekleri belirleyin, sonra Tamam'ı tıklatın. Başlat menüsü varsayılan ayarlarını geri yüklemek için: Başlat menüsünün özgün, varsayılan ayarlarını geri yükleyebilirsiniz. Başlat Menüsü'nü Özelleştir iletişim kutusunda, Varsayılan Ayarları Kullan'ı, sonra Tamam'ı tıklatın

12 Windows 7 Sistem Geri Yükleme:
Sisteminizi belirli bir tarihe geri yüklemek amacıyla kullanılır. Aynı zamanda kendinizde bir sistem geri yükleme noktası oluşturabilirsiniz. Sistem geri yükleme işleminde belgeleriniz kaybolmaz. Yalnızca sistem dosyalarınız belirttiğiniz tarihe yüklenir. Yüklediğiniz programlar sistem geri yükleme işleminde silinir. Not: Bilgisayarınıza bulaşan virüsten sistem geri yükleme işlemi ile kurtulabilirsiniz. Çünkü virüs sizin sistem dosyalarınıza zarar verir. Ancak sağlam bir virüs bu ihtimali göz önüne alarak sizin sistem geri yükleme işlemine girmenizi engeller. Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma: Bilgisayar üzerinde sağ tuş özellikler-sistem koruması seçeneği seçilir. Bu pencerede yer alan Oluştur düğmesi ile bir sistem geri yükleme noktası oluşturulur. Bilgisayarınız açılmadığı durumlarda sistem geri yükleme yapmak için bilgisayarınızı GÜVENLİ MOD da açmalısınız. Bilgisayarınızın açılış ekranında Güvenli Mod F8 gördüğünüzde F8 tuşuna basarak bilgisayarınızın güvenli modda açılmasını sağlayabilirsiniz. Güvenli modda ilk açılışta bilgisayar size sistem geri yükleme yapıp yapmak istemediğinizi zaten soracaktır. Bu kısmı yanlışlıkla geçseniz dahi Başlat-Tüm Programlar-Donatılar-Sistem Araçları menüsüne girerek Sistem Geri Yükleme programını başlatabilirsiniz.

13 Devamı word belgesinde…


"Temel Bilgisayar Teknolojileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları