Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)"— Sunum transkripti:

1 HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY 369 7-Ticari veri tabanları (Yerel)
Nazan Özenç Uçak Güz

2 Ticari Veri tabanları Bu veri tabanları ücretlidir ve abonelik gerektirir. Hukuk sisteminin özellikleri nedeniyle «yerel» ve «genel» veri tabanları olarak iki başlıkta ele alınacaktır.

3 Yerel veri tabanları Farklı şirketler ve kurumlar tarafından hazırlanmaktadır. Başlıcaları: Hukuk Türk Kazancı İçtihat ve Mevzuat Bilgi Bankası Lebib Yalkın Mevzuat Bilgi Bankası Legal Bank Elektronik Hukuk Bankası Corpus Mevzuat ve İçtihat Programı Dialog Prestige İçtihat Mevzuat Bilgi Bankası Hukuk Net Bilgi Bankası Sinerji Mevzuat Programı (Mevzuat ve İçtihat Programı)

4 Hukuk Türk “Hukuk Türk” Hukuk Programları Ltd. Şti.'ne ait internet tabanlı "Hukuk Portalı" projesidir . 1990 yılında "Hukuk Bilgi Bankası" oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Hukuk Türk ücretli ve ücretsiz hizmet vermektedir. Kullanıcılarını aboneler ve serbest kullanıcılar oluşturmaktadır. Hukuk Türk’ün ücretli hizmetlerinden yalnızca aboneler faydalanmaktadır.

5 Hukuk Türk: kapsamı Yargıtay Kararları, Danıştay Kararları,
Anayasa Mahkemesi Kararları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye Kararları, T.C. Mevzuatı / Mevzuat Grupları, Türk Hukuk Bibliyografyası, T.C. Resmi Gazetesi, Yeni ve değişen mevzuat, Kanun tasarıları, Hukuk sözlüğü, Dilekçeler/sözleşmeler gibi hukukun temel konu ve kaynaklarını içeren önemli bir sitedir (HukukTürk, 2010).

6 Hukuk Türk

7 Bilgi Bankası

8 Bilgi Bankası – Yargıtay Kararları

9 Mevzuat Bilgi Bankası

10 Diğer: Kaynakça, Dilekçe ve Sözleşme, T.C. Resmi Gazete

11 Bilgi kaynaklarını arama

12 Dilekçe ve Sözleşme

13 T.C. Resmi Gazete

14 Kazancı- İçtihat ve Mevzuat
İlk çalışmaları 1946 yılına kadar uzanır. Hukuk alanında ’u aşkın belgeyle hizmet vermektedir. Üç farklı arama seçeneği verir: İçtihat bilgi bankası Mevzuat bilgi bankası Hukuk eserleri bilgi bankası

15 ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ KARARLARI
Kapsamı GÜNCELLEME ENDEKSİ  KULLANIM KILAVUZU  DİLEKÇELER - SÖZLEŞMELER - YAZIŞMALAR HUKUK SÖZLÜĞÜ Pratik - Önemli Bilgiler Yasal Süreler  Para Cezalarının Güncelleştirilmesi (4421 ve 5252 Sayılı Kanunlar)  Vekalet Ve Hakem  Ücreti Hesaplama Harç Ve Gider Avansı Hesaplama  ANA MEVZUAT ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI YARGITAY KARARLARI DANIŞTAY KARARLARI  UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ KARARLARI SAYIŞTAY KARARLARI AİHM KARARLARI

16 İçtihat Bilgi Bankası Mevzuat Bilgi Bankası

17 Kazancı İçtihat Bilgi Bankası

18 Kazancı – İçtihat Bilgi Bankası

19

20

21 Kazancı – Hukuk Arama Motoru

22

23

24 Mevzuat Arama

25

26 Kazancı Hukuk Sözlüğü

27 Hukuk Eserleri Bilgi Bankası

28

29 Lebib Yalkın Mevzuat Bilgi Bankası
1953 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. 1996 yılından itibaren T.C. Külliyatına erişimi vardır. 62 temel mevzuat konusunda hizmet vermektedir. Resmi Gazete’de yayınlanan tüm kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, yönetmelikler, tebliğler ve emsal teşkil edecek içtihatları konu başlıkları altında toplanmıştır. Abonelik gerektirmektedir (1996-). Mevzuattaki değişikliklerin ve günceli takip edilebilmek için hizmetlerinden yararlanılabilir.

30 Lebib Yalkın (MEVBANK)

31 Lebib Yalkın (MEVBANK)

32

33 Mevzuat arama

34 Yargıtay ve Danıştay karar arama

35 Mevzuatta son gelişmeler

36

37 Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi

38 LegalBank Elektronik Hukuk Bankası
LegalBank, hukukla ilgili bilgilere ulaşabilmesini sağlayan ticari bir veri tabanıdır. Mahkeme kararlarına, mevzuata erişimi sağlar. Bilgiler günlük olarak işlenmektedir. Dava dilekçe örneklerini içerir. Abonelik gerektirir.

39

40

41 Corpus Mevzuat ve İçtihat Programı
Mevzuat ve Yargı İçtihatlarının internet üzerinden erişimini sağlamaktadır. Mevzuat ve içtihatlara erişim için abonelik gerekmektedir. Kullanımı kolaydır.

42

43 Dialog Prestige İçtihat Mevzuat Bilgi Bankası
Tüm mevzuat, Resmi Gazete özetleri ile bu mevzuatlara ilişkin tüzükler, yönetmelikler, nizamnameler, genelgeler, Yargıtay - Danıştay Kararları, Anayasa Mahkemesi Kararları, Milletlerarası Antlaşmalar, Kanun Hükmünde Kararnameler gibi konuları içermektedir.

44

45 Hukuk Net Bilgi Bankası
Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesidir. Bilimsel ve eğitim amaçlı kullanılabilir. İçeriğinde hukuk dallarına göre gruplanmış mevzuat, makale, kanun, forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, hukuki dilekçe ve hukuk siteleri dizini barındıran hukuki bir bilgi bankasıdır. Abonelik gerekmektedir.

46 Sinerji Mevzuat Programı (Mevzuat ve İçtihat Programı)
İçeriğinde: kanun, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, bakanlar ve kamu kurumlarının hazırladığı yönetmelikler, tebliğler, genelgeler, uluslararası sözleşmeler, kanun maddelerinin değişen metinler, Yargı kararları (Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, AIHM, Sayıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi Kararları) yer almaktadır. Abonelik gerekmektedir.


"HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları