Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü."— Sunum transkripti:

1 İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü

2 Yumurtanın gıda sektöründeki kullanım alanları, kullanım şekli ve faydaları, kalite beklentilerimiz;

3 Yumurta, anne sütünden sonra insanın temel ihtiyacı olan tüm besin öğelerini yapısında bulunduran tek besin kaynağıdır. Yumurta Yumurta insan sağlığı için son derece önemli olan esansiyel amino asitler, A, D, E ve B grubu vitaminler, yüksek biyoyararlı bileşenler içermektedir.

4 İşlenmiş yumurta çeşitleri

5 Likit Yumurta Ürünleri  Pastörize Bütün yumurta, sarı ve beyazı,  Scramble yumurta karışımı,  Stabilize edilmiş yumurta sarısı,  Tuzlu bütün veya tuzlu yumurta sarısı,  Şekerli yumurta sarısı,  Uzun raf ömürlü ürünler

6  Pastörize Bütün yumurta, sarı ve beyazı,  Scramble yumurta karışımı,  Tuzlu bütün veya tuzlu yumurta sarısı,  Şekerli yumurta sarısı,  Mısır şurubu ilave edilmiş tuzlu yumurta,  Sitrik asit ilave edilmiş bütün yumurta, Donmuş Yumurta Ürünleri

7  Bütün yumurta, sarı ve beyazı tozu,  Akışkan (topaklaşmayan) Bütün yumurta, sarı ve beyazı tozu,  Stabilize edilmiş bütün yumurta ve yumurta akı,  Scramble yumurta karışımı tozu. İşlenmiş yumurta çeşitleri Toz Yumurta Ürünleri

8  Haşlanmış kabukları soyulmuş yumurta,  Ultra Pastörize edilmiş yumurta ürünleri,  Özel karışımlar,  Diğerleri Özel Yumurta Ürünleri

9 GüvenliGüvenli Raf ömrü KolaylıkKolaylık PerformansPerformans

10 Güvenli  Hijyen, düşük kontaminasyon riski,  Salmonella riski olmaması,  Pastörize edilebilmesi,

11 Raf Ömrü  Likit ürünlerde 0-4°C’de 1-12 gün (tanklı ürün),  Dondurulmuş ürünlerde 1 yıl,  Kurutulmuş ürünlerde 1-2 yıl ve üzeri,  Ultra pastörize ürünlerde 90 gün,

12 Kolaylık  Kolay depolama,  Kırma için ek işçilik olmaması,  Kullanıma hazır,

13 Performans  Standart ürün kalitesi,  Kolay formüle edilebilmesi,  Standart ürün stabilitesi,

14 Yumurta ve yumurta ürünleri unlu mamüllerin ve mayonez üretiminin önemli bileşenleri arasındadır. Bu ürünlerin ana kullanım alanları kekler, bisküviler, mayalı ürünler, pastane ürünleri ve ekmek vb. unlu mamüllerdir. Gıda Sektöründe kullanım alanları

15 Bütün Yumurta  Makarna  Kek  Pasta  Bisküvi  Mayonez  Dondurma  Salata süsleme  Erişte  Tatlı çeşitleri  Vb. Gıda Sektöründe kullanım alanları

16 Yumurta Sarısı  Hamur işleri,  Ekmek ürünleri,  Pasta ürünleri,  Hazır Çorba,  Kek,  Bisküvi,  Yemek,  Mayonez,  Tatlandırıcılar  Salata sosu  Makarna  Krema  Vb. Gıda Sektöründe kullanım alanları

17 Yumurta Akı  Çikolatalı dolgular,  Şekerlemeler,  Fındık ezmesi,  Helva,  Beyaz Pekmez,  Beze ve acıbadem kurabiyesi  Beyaz Pasta (Angel Cake)  Salata süsleme  Makarna  Krema  Vb. Gıda Sektöründe kullanım alanları

18  Emülgatör etkisi,  Köpük oluşturma,  Esneklik,  Kabartma,  Yapı oluşturma,  Kaplama materyali,  Bayatlama Önleyici,  Renklendirici,  Besin değeri Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları

19 *Emülgatör etkisi, Yumurta sarısı ve yumurta sarısı içeren ürünler mükemmel emülsifiye özellik göstermektedir, Lesitin yumurta sarısındaki ana emülgatördür, Lesitin, mayonez salata sosları v.b ürünlerde su- yağ emilsüyonunda stabilite sağlar. Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları

20 *Köpük oluşturma, Yumurta beyazı, bütün yumurta ve nadiren yumurta sarısı unlu mamullerde havalandırmayı sağlamak üzere köpük oluşturmak için kullanılır. Bu köpüksü yapı pişirilerek stabil süngerimsi yapı elde edilebilir. *Esneklik, Yumurta kekte yumuşaklık sağlarken öte yandan raf ömründe tazeliği de sağlamaktadır. Yumurta kekin raf ömründe de yumuşaklığın korunması ve bayatlamanın gecikmesinde en etkili girdilerden biridir. Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları

21 *Yapı Oluşturma, Koagüle olmuş yumurta proteinleri unlu mamüllere yapısal ve dokusal özellik katar. *Renk, Bütün yumurta ve yumurta sarısı gıdaya istenilen tipik rengini vermektedir. Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları

22 *Besin değeri Yumurta sadece iyi bir besin kaynağı değil aynı zamanda süt ve ete göre daha kaliteli protein içeriğine sahiptir. Aynı zamanda Vitamin B12, fosfor, folik asit, pantotenik asit ve çinko gibi çeşitli besin öğelerini de içerir. Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları

23  Türk Gıda Kodeksi, Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliğ’ine uygun ürün üretilmesi,  Soğuk zincirde kırılma olmaması,  Hijyen,  Ürünlerde beklenen fonksiyonel faydaların sağlanabilmesi, KALİTE BEKLENTİLERİMİZ

24  Koku  Renk  Görünüş  Yabancı madde olmaması  pH  Brix  Realitif köpük oluşturma kapasitesi  Köpük stabilitesi  Sıcaklık  Soğuk zincir kontrolü  Denatüre protein miktarı (Çökelme)  Yoğunluk  Enterobacteriaceae  Salmonella olmaması KALİTE BEKLENTİLERİMİZ

25 …… TEŞEKKÜRLER…..


"İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları