Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU."— Sunum transkripti:

1 NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU

2 VOC Ölçümü Nedir? İşyeri ortamında havadaki uçucu organik bileşiklerin konsantrasyonunun belirlenmesi için yapılan ölçümdür.

3 İLGİLİ MEVZUAT Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

4 VOC Ölçümü Ölçüm yapılacak parametreye göre tüp belirlenir. (Karbondioksit, Ksilen, Ozon, Benzen, Nitrojenoksit, Karbonmonoksit, Etil alkol, Oksijen, Toluen, Aseton) Ortamda ki hangi kimyasalın sonucu isteniyorsa, o tüpün içerisinde yer alan kullanım kılavuzunda belirtilen talimatlara göre çekiş yapılır.

5 Nokta Sayılarının Tayini VOC ölçümlerinde nokta sayısı firmanın belirlemiş olduğu noktalarda yapılır. Bu noktaların seçimi VOC (Uçucu Organik Bileşik) miktarının yüksek olduğu ya da yüksek olduğu düşünülen yerlerde yapılır. VOC ölçümlerinin yapıldığı yerler genelde; Boya Bölümlerinin ve Kaynak Bölümlerinin yapıldığı noktalarda yapılır.

6 VOC Ölçüm Cihazı Dedektör tüplü bir ölçüm sistemi ve uygun bir pompa ile ölçümün ve analizinin yapılarak raporlanması işlemidir.

7 Ölçümün Yenilenmesi Ortam ölçümlerinin yenilenmesi hakkında mevzuat gereği yenilenmesi için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Fakat işletmeye yeni bir makine alınması durumunda, işletmenin faaliyetinin değişmesi durumunda ölçümlerin tekrardan yapılması gerekmektedir.


"NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları