Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ."— Sunum transkripti:

1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

2 Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak ortaöğretime geçiş sistemi modelinde de belirli aralıklarla değişiklikler yapılmaktadır.

3 Öğrenci öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi hedefleyen eğitim politikası gereği sınav sisteminde güncellemeler yapılmıştır. ÖĞRENCİ BAŞARISINI ANLIK BİR PERFORMANSA BAĞLI OLARAK ÖLÇEN BİR SINAV SİSTEMİ YERİNE FARKLI BİR SINAV GETİRİLMİŞTİR.

4 SINAVIN TEMEL AMAÇLARI Öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek, Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak, Öğretim programlarının uygulanmasını ve öğrencinin okulda neler kazandığını objektif bir şekilde değerlendirmek,

5 Başarı değerlendirmesini sürece yayarak, öğrenci ve velilerdeki sınav kaygısını olabildiğince azaltmak, Tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak, Öğrencilerin okula devamsızlığını en aza indirmek, MODELİN TEMEL AMAÇLARI

6

7 SINAVIN UYGULANMASI 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecek.

8 Ortak Değerlendirme Kapsamındaki Dersler TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

9 Ortak değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak!

10

11 Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek.

12 Sınavlarda en az 20 soru sorulacak. Sınavlar bir ders saatini aşmayacak sürede yapılacak.

13 Olağanüstü durumlar hariç öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecekler, Sınava görevlendirilecek öğretmenler kendi okulları dışında görev alacaklar.

14 Ölüm,hastalık v.b mazeretlerini resmi şekillerde okul idaresine bildiren öğrenciler için belirlenen sınav merkezlerinde mazeret sınavı yapılacak.

15 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRMEDE ESAS ALINACAK PUANIN HESAPLANMASI

16 YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK? Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30’u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır.

17 YIL SONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder.

18

19

20 AĞIRLIKLANDIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı, öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanını ifade eder.

21 TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

22

23 SBS yerine yapılacak 'Merkezi Sınav' tarihleri belli oldu. 1. dönem merkezi sistem ortak sınavının 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, 2. dönemin ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılmasını planladı.

24 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK? ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

25 Yerleştirmeye esas puan, öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacak. Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek

26 PUAN EŞİTLİĞİ OLMASI DURUMUNDA NE OLACAK? 1.TERCİH ÖNCELİĞİ 2.SIRASIYLA 8.,7.,6. SINIFLARDAKİ YILSONU BAŞARI PUANI 3.OKULA ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK ORANI

27 KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ Okul Rehber Öğretmeni Merve EREN


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları