Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN."— Sunum transkripti:

1 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN

2 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 2 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Başarı düzeyinizi arttırmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? “Büyümesini istediğiniz çiçekleri sulamanız gerekir”

3 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 3 Verimli Çalışma Teknikleri AMAÇ BELİRLEMEK: “Ne yöne gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgarın faydası yoktur.” On yıl sonra nerede, ne yapıyor olmak istiyorum? Nasıl bir yaşam biçimim olmasını istiyorum? Kendimle gurur duyacağım neler olacak? Mesleğim ne olacak?

4 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 4 Verimli Çalışma Teknikleri “Ne yapıyorsan, geleceğinde de onu tercih ediyorsun demektir.” Belirlediğim amaçlarım için ; Neler yapmam gerek? Amaçlarım için neler yapıyorum? “O kadar çok TV seyrediyorum ki sanırım TV müdürü olacağım. Bu kişi, TV müdürü olabilmek için neler yapıyor?”

5 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 5 Verimli Çalışma Teknikleri ZAMANI PLANLAMAK “Zamanınızı planlarsanız, mucizeler yaratmak zorunda kalmazsınız” Günün hangi saatlerinde verimli çalışıyorsunuz? Gün içinde önemli olan ve yapmak istedikleriniz neler? Size zaman kaybettiren şeyler nedir? ** Çalışma programı da kişiye özgündür.

6 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 6 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ “Planı ve programı olmayan bir öğrenci, çalışmaya zamanında başlayamaz ve tabii zamanında bitiremez. “ GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMI 1) O gün öğrenilen konuların tekrarı ve test çözümü 2) Ödevlerin tamamlanması 3) Bir gün sonra işlenecek konuların ön hazırlığını içermelidir. ** Çalışmalarınız 40’ar dakikalık ders ve 15 dakikalık dinlenme aralarıyla sürdürün.

7 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 7 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ DERS ÇALIŞMA ÖNCESİNDE Okuldan eve gittiğinizde en az yarım, en fazla bir saat dinlenin. Aç karnına veya çok fazla yemek yiyerek ders başına oturmayın. En zor dersi, planınızda öne alın. Planınızda sayısal ders sonrasına sözel ders ekleyin.

8 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 8 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ÇALIŞMA ORTAMI Çalışma ortamınızı dikkat dağıtıcı şeylerden temizleyin. Çalışmalarınızı için masayı kullanın ve hep aynı yerde çalışın. Ders başlamadan önce gerekli aracı, gereci hazır bulundurun. Çalışma odanız ılık ve havalandırılmış olmalı,iyi aydınlatılmalı, ışık gözlerinizi yormamalı.

9 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 9 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİN ÖĞRENME “Ders, derste öğrenilir. Tekrar ile bilgi kalıcı olur ve unutma engellenir” Derse hazırlıklı gelmeli, iyi dinlenmeli ve aktif katılım olmalıdır. Derste iyi not tutmak başarıyı çok etkiler. Not tutarken başlık ve alt başlıklar kullanılmalıdır. Anlaşılmayan yerler, derste öğretmene sorulmalıdır.

10 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 10 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİN ÖĞRENME Göz gezdirme (izleme). Sorma Okuma ve işaretleme. Anlatma. Tekrarlama. Tam olarak anlamış isek öğrendiğimizin; %45’ini ilk 20dk, %55’ini ilk 60dk, %65’ini de 9 saatte unuturuz.

11 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 11 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİN ÖĞRENME Sözel Dersleri Çalışırken; Sınıfta görülen konular bir kez daha tekrar edilmeli, Olayların nedenleri ve sonuçları iyi incelenmeli, Atlas,grafik,şekil, vb. yararlanmalı, Konu içinde geçen kavram ve tanımlar iyi öğrenilmeli, Bol soru çözmeli; sorular ile ilgili “soru kökleri” iyi okunmalı. İstenene dikkat edilmelidir.

12 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 12 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİN ÖĞRENME Sayısal Dersleri Çalışırken; Sınıfta çözülen örnekler evde bir kez daha çözülmeli, Veriler iyi incelenmeli, çözümler kağıt üzerinde yapılmalı, Konularla ilgili mümkün olduğunca çok soru çözülmeli, Çözülemeyen veya çözümünde güçlük çekilen sorular öğretmene sorulmalıdır.

13 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 13 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ “Eğer bir şeyi yapmak istiyorsanız bunun en hızlı yolu HEMEN başlamaktır. “ Amaçlarınıza ulaşmak için engeller ile karşılaşır iseniz, “mutlaka bir başka yolu olmalı...” deyin ve çareler arayın. ASLA VAZGEÇMEYİN!

14 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 14 GÜNLÜK PLAN ÖRNEĞİ 1.KISIM2.KISIM3.KISIM AŞAMA GÜNLÜK TEKRAR ERTESİ GÜNE HAZIRLIK EK ÇALIŞMA GÖREV O gün için görülen derslerin genel bir tekrarı- Verilen ödev ve görevlendirmeler- Araştırma ve projeler Ertesi gün derslere genel bir bakış- konu başlıkları – ders içeriklerinden alt başlık ve giriş kısımlarının okunması- deney gözlem ve malzeme temini *-YGS-LYS nitelikli ek çalışmalar *-Kaynak Tarama *-Kitap okuma Vb. SÜRE 90 Dak. Geçmeyen süre

15 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 15 HAFTALIK ÇALIŞMA PLANI SAAT ARALIKLARI PAZARTESİSALI ÇARŞAMBA PERŞEMBECUMA CUMARTESİ PAZAR …./…. GÜNLERE BAĞLI OLARAK YAPILAN DERS ETKİNLİKLERİ- VARSA KONU TARAMA VEYE SORU ÇÖZÜMLERİ DERSLER PAZARTESİSALI ÇARŞAMBA PERŞEMBECUMA CUMARTESİ PAZAR MAT. FİZİK KİMYA TÜRK DİLİ ……


"Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları