Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ

2 TUVALETLERİ NASIL KULLANMALIYIZ?

3 AMACIMIZ Evde ve okulda, tuvaletleri kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenmek

4 Tuvaletler neden gereklidir?.
Şimdi, bu soruyu cevaplamadan önce, hiç tuvalet olmayan bir yer hayal edin. Böyle bir yerde sizce ne gibi sorunlar olabilirdi?

5 Tuvaletler neden gereklidir?.
- Çevremizi temiz tutabilmek için, - Dışkı ile bulaşan hastalıkları önlemek için Başkalarının bizi görmemesi için Vücut temizliğimizi sağlayabilmek için

6 Hiç tuvalet olmayan bir yerde ne yapılabilir?

7 Şimdi de modern tuvaletleri ve özelliklerini inceleyelim
Sifon Tuvalet Kağıdı Üst Kapak Alt Kapak Oturak Kısmı

8 Şimdi de modern tuvaletleri ve özelliklerini inceleyelim
Sifon Lavabo Hela Taşı

9 Şimdi de modern tuvaletleri ve özelliklerini inceleyelim
Kağıt Havlu Makinesi Sıvı Sabun Lavabo Çöp Kutusu

10 Tuvaletleri kullanırken
1- Vücut temizliği için 2- Tuvalet temizliği için 3- Nezaket için uyulması gereken bazı kurallar vardır.

11 Tuvalete girmeden önce ellerimiz temiz olmalıdır.
Vücut temizliği için Tuvalete girmeden önce ellerimiz temiz olmalıdır. Kirli ellerle tuvalete girersek vücudumuza çeşitli mikroplar bulaşabilir.

12 Ellerimizi nasıl yıkamalıyız?
Ellerimizi doğru bir biçimde su ve sabunla yıkamamız gerekiyor (basamaklar anlatılır). İsterseniz bu basamakları hep birlikte burada uygulayalım. Ne dersiniz? (el yıkama tekniği birlikte uygulanır)

13 Vücut temizliği için Tuvalette yere ve duvarlara elimizle dokunmamalıyız. Tuvalet musluklarından su içmemeli ve tuvalette oyun oynamamalıyız.

14 Vücut temizliği için Tuvalette temizlenmek için tuvalet kağıdı kullanmak ve çıktığımızda ellerimizi sabunla yıkamak gerektiğini de biliyorsunuz

15 Tuvaleti temiz tutmak için
Arkadaşlar, tuvaletlerin temiz olmasını hepimiz isteriz değil mi? Peki, sizce bunun için neler yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz? Eğitici, sınıfa soru sorarak aşağıdaki maddelerin tümünün belirtilmesini sağlar, eksik kalanları tamamlar. 1- Kaka ve çişimizi tuvalet deliğine yapmalıyız. 2- Alafranga tuvalete sandalyeye oturur gibi oturmalı, üzerine çıkmamalıyız. 3- Erkeklerin çiş yaparken alafranga tuvaletin iç kapağını kaldırmaları gerekir. 3- Alafranga tuvaletler kullanıldıktan sonra üst kapağı kapatılır. 4- Alaturka tuvaletlerde ayak yerlerine basarak çömelmeliyiz. 4- Tuvalet kağıdı ve diğer atıklar etrafa atılmaz, çöp kutusuna ya da tuvalet deliğine atılır. 5- Tuvalet deliğine çöp, taş, bez, meşrubat kutusu şişesi vb atılmaz. 6- Tuvaletten çıkarken mutlaka sifon çekilir ya da bolca su dökülür.

16 Tuvaleti temiz tutmak için
Klozetlerde Tuvaletin üst kapağını açıp, oturma yerine oturarak tuvaletimizi yapabiliriz Sonra sifonu çekip kapağı kapatmalıyız eski tuvavetlerde ayaklarımızı doğru yerlere basmalıyız Eğitici, her maddeyi açıklayarak anlaşılmasını sağlar. 1- Erkek tuvaleti / kız tuvaleti ayrımı önemlidir, boş olsa bile bizim için olmayan tuvalete girmemeliyiz ve içeriye bakmamalıyız. 2- Tuvalete (kabine) girerken kapıyı çalmamız gerekir. 3- Tuvalete girince kapıyı kapatmamız gerekir. 4- Çıkarken tuvalet musluğunu kapatmak, kapanmıyorsa sorumluya haber vermek gerekir. 5-Tuvalet kabininden çıkarken kapısını açık bırakmak gerekir. Sonra tabi ki sifona basmayı (veya çekmeyi) sifon yoksa tuvalete su dökmeye unutmamalıyız.

17 Tuvalette birbirimizi rahatsız etmemek için
Erkekler erkek tuvaletine, kızlar kız tuvaletine gitmeli. Boş olsa bile öteki tarafa gitmemeliyiz. Tuvalete girerken kapıyı çalmalıyız. İçeri girince kapıyı kapatmalıyız. Çıkarken tuvalet musluğunu kapatmalıyız. Çıkınca kapıyı açık bırakmalıyız

18 SONUÇ OLARAK Sağlıklı ve temiz tuvaletler hepimiz için gereklidir
SONUÇ OLARAK Sağlıklı ve temiz tuvaletler hepimiz için gereklidir. Hem sağlık ve temizlik için hem de nezaket gereği tuvalet kullanma kurallarını uygulamalıyız.


"KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları