Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI"— Sunum transkripti:

1 WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
DERYA ERDOĞAN

2 KONULAR YOUTUBE FACEBOOK WİKİPEDİA.ORG MYSPACE DİGG.COM

3 WEB2.0 NEDİR? Web 2.0 toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yep yeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özlelliklere sahip, %100 kullanıcı odaklı olabilen ve internet anlayışını bütünüyle değiştirecek bir konsepttir.

4 WEB 2.0 EĞİTİMDE KULLANILMASI
Bu uygulamaların, öğrenmeyi desteklediği, grup çalışmaları için uygun bir ortam oluşturduğu ve üst düzey düşünme becerisini geliştirmeye yardımcı oldukları saptanmıştır.

5 WEB 2.0 Web 2.0 teknolojileri kullanıcılara bir topluma
içerik ve fikir sunmayı amaç edinen ortamlara katkıda bulunmayı kolaylaştırır. Son zamanlarda giderek artan ilgiye sahip olan ve bloglar, wikiler, gibi bir çok Web 2.0 uygulamalarının popüler örnekleri mevcuttur

6 MYSPACE Myspace; amatör yada profesyonel müziklerinizi tanıtabileceginiz üyeliğin herkese açık olduğu video resim müzik ve istediğiniz linkleri paylaşabileceğiniz büyük ve kaliteli bir sosyal arkadaşlık sitesidir.. Myspace music kisminda müzik gruplarının ve diğer sanatçıların müziklerini dinleyebilirsiniz.

7 FACEBOOK Facebook insanların eski arkadaşları ve birbirleriyle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlayan bir sosyal ağ web sitesidir. 4 şubat 2004 tarihinde harvard üniversitesi Mark Zuckerberk tarafından kuruldu. Facebook ismini "paper facebooks"'dan alır. Bu form A.B.D. üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlere ve çalışanlara doldurduğu onları tanıtan bir formdur.

8 DİGG.COM Digg.com anlık olarak bağlantı paylaşabileceğiniz, üyelik gerektiren bir sistemdir. İçerik olarak haber, resim ve video gurubundan birini seçmeniz gerekir. Düzenleme işlemi sırasında içerik başlığı, giriş metni ve resmini düzenleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra içerik kategorisi belirlersiniz. Digg çok geniş bir içeriğe sahip olduğu için Google gözünde çok değerlidir.

9 YOUTUBE Youtube, dünyanın en büyük video portalıdır.
YouTube, bir video barındırma web sitesidir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur Günlük ortalama 100 milyon video izleniyor. Ayda da ortalama 20 milyon ziyaretçi siteye giriyor..

10 WİKİPEDİA Wikipedia; hızlı veya bilgi amaçlı kapsamlı, kültürel eğitim sistemi anlamına gelmektedir. Kaynak kullanıcılara bırakılmıştır. Her yeni bilgi kullanıcılar tarafından özgün içerikle siteye girilir ve moderatörler tarafından kontrol edilip onaylanarak sitede ki bilgiler arasında yer alır.

11 KAYNAKÇA web-2.0-teknolojileri-2.html nedir.html


"WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları