Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama,"— Sunum transkripti:

1

2

3 DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ

4

5 DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama, dokunma ve tatma gibi duyuları duyu organlarımız ile anlarız.

6 DUYU ORGANLARIMIZ BEŞ TANEDİR: GÖZ KULAK BURUN AĞIZ DERİ

7 GÖZ

8 Göz, görme duyusu organımızdır. Çevremizdeki varlıkların rengini, boyunu, hareketini gözlerimiz yardımıyla görürüz. Kirpikler, kaşlar, göz kapakları ve göz yaşları gözümüzün koruyucu organlarıdır.

9 Gözlerimiz olmasaydı; Çevremizdeki canlı ve cansız varlıkları, sevdiğimiz insanları, rengarenk çiçekleri, kuşları ve kelebekleri göremezdik.

10 KULAK

11 Kulak işitme duyusu organımızdır. Çevremizden gelen sesleri kulaklarımızla duyarız.

12 Kulaklarımız olmasaydı; Konuşmak, işitmekle doğrudan ilgilidir. Kulaklarımız duymazsa konuşmaları işitemeyiz. Doğuştan duymayanlar duyamadıkları için konuşamazlar.

13 Burun

14 Burun koklama duyusu organımızdır. Çevremizdeki iyi ve kötü kokuları burun yardımıyla anlarız. Sevdiğimiz yemeklerin, güllerin ve çiçeklerin kokusunu burnumuzla duyarız.

15 Burnumuz olmasaydı; Çevremizdeki güzel kokuları alamaz, çöp, duman gibi kötü kokularla beraber etrafımızdaki tehlikelerin de farkına varamazdık.

16 DİL

17 Dil tat alma duyusu organımızdır. Besinlerin acı, tatlı, ekşi, tuzlu olup olmadıklarını dilimizle anlarız. Ayrıca dilimiz konuşmamıza da yardımcı olur.

18 Dilimiz olmasaydı; Yediklerimizin acı, tatlı, tuzlu ya da ekşi olup olmadığını anlayamazdık. Dilimiz olmasaydı, konuşamazdık.

19 DERİ

20 Deri dokunma duyusu organımızdır. Çevremizdeki varlıkların sertliğini, yumuşaklığını, soğukluğunu, sıcaklığını derimizle anlarız. Derimiz, vücudumuzu çarpma, vurma gibi dış etkilerden korur. Üzerindeki gözenekler sayesinde hem ter atar, hem de solunum yaparız.

21 Derimiz olmasaydı; Sıcak ve soğuğun farkına varamaz, donar veya yanardık. Ayrıca hayati önemi olan solunumu gerçekleştiremezdik; yani ter atamazdık.

22

23 Duyu organlarımız kaç tanedir; isimleri nelerdir?

24 Duyu organlarımız 5 tanedir. Bunlar, 1. Göz 2. Kulak 3. Burun 4. Dil 5. Deri

25 Duyu organlarımızın görevleri nelerdir?

26 Duyu organlarımızın görevleri Gözümüz ile görürüz. Kulağımız ile duyarız Burnumuz ile koklarız. Dilimiz ile tat alırız Derimiz ile dokunuruz.

27 26


"DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları