Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 İLETİŞİM Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN. 2 BEDEN DİLİ “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 İLETİŞİM Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN. 2 BEDEN DİLİ “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi."— Sunum transkripti:

1 1 İLETİŞİM Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN

2 2 BEDEN DİLİ “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA

3 Göz İletişimiYüz İfadesi Duruş Biçimleri El, kol, baş, parmak hareketleri Kişiler arasındaki mesafe 3 BEDEN DİLİ ÖĞELERİ

4 4 GÖZ İLETİŞİMİ

5 5 YÜZ İLETİŞİMİ

6 6 DURUŞ BİÇİMLERİ Çevreyi dikkate almaz. Eleştirmen dinleyicidir. Güvenlidir. Çevreyi dikkate almaz. Eleştirmen dinleyicidir. Güvenlidir.

7 7 DURUŞ BİÇİMLERİ Dikkatli dinlemeye sahiptir. Kendine güveni yüksektir. Rahattır. İlgilidir. Dikkatli dinlemeye sahiptir. Kendine güveni yüksektir. Rahattır. İlgilidir.

8 8 DURUŞ BİÇİMLERİ Sandalyeye Binmek Sandalyenin arkalığı vücudunu koruyan bir kalkan görevi yaparken onun saldırgan ve egemen bir savaşçıya dönüşmesini sağlar.

9 9 DURUŞ BİÇİMLERİ Pamukçuk Toplayıcı Birisi başkalarının görüş veya davranışlarını onaylamadığı ama kendi görüşünü bildirmekten de çekindiğinde yaptığı sözel olmayan hareketlerdir.

10 10 DURUŞ BİÇİMLERİ Acelecidir. Çabuk Kararlar alabilir Hata Yapma İhtimali fazladır. Acelecidir. Çabuk Kararlar alabilir Hata Yapma İhtimali fazladır.

11 11 DURUŞ BİÇİMLERİ Eleştirel ve yargıcı ve saldırgan bir davranış gösterecek!!!!!!! Eleştirel ve yargıcı ve saldırgan bir davranış gösterecek!!!!!!!

12 12 DURUŞ BİÇİMLERİ Vakit kazanmaya çalışmak «..eeeeee..ııııııı.. Hmmmmm?!!» Vakit kazanmaya çalışmak «..eeeeee..ııııııı.. Hmmmmm?!!»

13 13 DURUŞ BİÇİMLERİ Bu hareket bir tür şüphe veya emin olmama işareti olup ´Sana katıldığımdan emin değilim´ diyen kişiye özgü olan bir harekettir.

14 14 DURUŞ BİÇİMLERİ Konuşan kişi için, Yalan söylediği Siz Konuşurken yapıyorsa, sizin yalan söylediğinizi düşündüğü anlamına gelir Konuşan kişi için, Yalan söylediği Siz Konuşurken yapıyorsa, sizin yalan söylediğinizi düşündüğü anlamına gelir

15 KOLLAR VE PARMAKLAR Rahat Düşünceli İlgili Huzursuz Olumsuz Yaklaşımlı Cevaba Hazır

16 Takipçi Sinirli Huzursuz Takip Ediyor Rahat Karşısındakine Güveniyor

17 Ürkek Çekingen Huzursuz Oturuş Rahat İlgili Beklediğini Buluyor

18 Hafife Alan Kendine Aşırı Güvenen Karşısındakini Ciddiye Almayan Çekingen İçe Kapanık Destek Bekleyen

19 19

20 Aşırı İlgili Etkilemeye Çalışan Hakim Olmak İsteyen Sıkılmış İlgisi Dağılıyor Umursamayan

21 Rahat Güvenli Uyumlu Huzurlu Aşırı Huzursuz Çekingen Sıkılmış Bitişi bekleyen

22 22 BAŞ HAREKETLERİ Kafa bir yana doğru eğildiğinde; bu kişinin anlatılan konu ile ilgilenmeye başladığı anlamına gelir.

23 23 BAŞ HAREKETLERİ Baş aşağıya eğik olması, tavrın olumsuz hatta yargılayıcı olduğunu gösterir Baş aşağıya eğik olması, tavrın olumsuz hatta yargılayıcı olduğunu gösterir

24 24 BAŞ HAREKETLERİ Her iki el de başın arkasında duruş hareketi, Bu hareket, kendilerine güvenli veya bir konuda kendilerini üstün hisseden kişilere özgüdür. Her iki el de başın arkasında duruş hareketi, Bu hareket, kendilerine güvenli veya bir konuda kendilerini üstün hisseden kişilere özgüdür.

25 25 Kişiler Arası Mesafe Kişisel alan ilkelerini gözardı etmeden insanlara daima, onları rahatsız etmeyecek, mümkün olan en yakın mesafede durmaya gayret etmeliyiz. Konuştuğumuz veya bizimle konuşan insana dönük durmalıyız.

26 26

27 27 RENGİNİZ NEDİR? Şimdi sizlerle 3 sorudan oluşan küçük bir uygulama yapalım. Sizler de böylece kişiliğinizin rengini bulabilirsiniz ve kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz…

28 28 RENGİNİZ NEDİR? Her sorudaki şıklardan iki tanesini işaretleyiniz. Bu şıklardan kendinize en yakın olana 2 puan ondan sonrakine 1 puan yazınız. ÖRNEK: Size en yakın olan şık A ve ondan sonra yakın olan şık C ise yazınız; - Soru 1: A=2 Puan B=0 Puan C=1 Puan D=0 Puan gibi… Her sorudaki şıklardan iki tanesini işaretleyiniz. Bu şıklardan kendinize en yakın olana 2 puan ondan sonrakine 1 puan yazınız. ÖRNEK: Size en yakın olan şık A ve ondan sonra yakın olan şık C ise yazınız; - Soru 1: A=2 Puan B=0 Puan C=1 Puan D=0 Puan gibi…

29 29 Soru 1: Aşağıdaki Beyitlerden Hangisi sizi daha İyi anlatır? A-) -Güçlü, kararlı, girişken ve liderim. -Düşer kalkar, yoluma devam ederim. B-) -Hayata Anlamlı renkler katar eğlenceyi severim. -Ömür boyu herkesin mutlu ve neşeli olmasını dilerim. C-) -Her anımı huzurlu ve sakin geçirmek isterim. -Kavga gürültü sevmem işlerimde en kolay yolu seçerim. D-) -Her şeyin mükemmel, düzgün,kusursuz olmasını isterim. -İlişkilerimde saygılı ve mesafeli olmayı severim. Soru 1: Aşağıdaki Beyitlerden Hangisi sizi daha İyi anlatır? A-) -Güçlü, kararlı, girişken ve liderim. -Düşer kalkar, yoluma devam ederim. B-) -Hayata Anlamlı renkler katar eğlenceyi severim. -Ömür boyu herkesin mutlu ve neşeli olmasını dilerim. C-) -Her anımı huzurlu ve sakin geçirmek isterim. -Kavga gürültü sevmem işlerimde en kolay yolu seçerim. D-) -Her şeyin mükemmel, düzgün,kusursuz olmasını isterim. -İlişkilerimde saygılı ve mesafeli olmayı severim.

30 30 Soru 2: Bulunduğunuz gruplarda hangi konumlarda başarılı olursunuz? A-) Olaylara yön veren ve otoriteyi kullanan. B-) İnsanları motive eden ve neşelendiren. C-) Uzlaştırıcı ve grup içindeki uyumu sağlayan. D-) Bilgi sağlayıcı, Araştırıcı ve olayları takip eden Soru 2: Bulunduğunuz gruplarda hangi konumlarda başarılı olursunuz? A-) Olaylara yön veren ve otoriteyi kullanan. B-) İnsanları motive eden ve neşelendiren. C-) Uzlaştırıcı ve grup içindeki uyumu sağlayan. D-) Bilgi sağlayıcı, Araştırıcı ve olayları takip eden

31 31 Soru 3: Çalışma tarzınız hangisine uygundur? A-) Yoğun ve hızlıyımdır. Aynı anda birkaç işi yapabilirim. B-) Özgür bir ortamda çalışırım. C-) Ön planda olmayan ama gruba her türlü desteği veren bir yapım var. D-) Ayrıntıları önemserim ve tek bir konuya odaklanarak çalışırım Soru 3: Çalışma tarzınız hangisine uygundur? A-) Yoğun ve hızlıyımdır. Aynı anda birkaç işi yapabilirim. B-) Özgür bir ortamda çalışırım. C-) Ön planda olmayan ama gruba her türlü desteği veren bir yapım var. D-) Ayrıntıları önemserim ve tek bir konuya odaklanarak çalışırım

32 A A şıkkındaki puanlarınız ağırlıklı ise siz güçlü kararlı yapıya sahip kırmızı karakterli bir kişisiniz B B şıkkındaki puanlarınız çok ise siz popüler neşeli sarı karakteri ağır basan bir kişisiniz. C C şıkkındaki puanlarınız çok ise siz barışçıl sevecen yeşil karakterli bir kişisiniz. D D şıkkındaki puanlarınız çok ise siz tertipli düzenli yapıya sahip mavi karakterli bir kişisiniz. 32 TESTİN DEĞERLENDİRİLMESİ

33 Doğuştan hareketli kıpır kıpır koşarlar, Herkesi eğlendirir, güldürür, coşarlar, Konuşmayı çok severler, muziptirler, uçarlar, Dağınıklık zayıf yanı, hep döküp saçarlar Özellikleri: Çılgın bir kişiliğe sahiptir.Neşeyi ve hareketi simgeler.Popüler neşeli ve kabına sığamayan kişilerdir.

34 Mükemmeliyetçi, düzenli, planlı, programlıdır. Ayrıntı düşkünü, dosyalar bile numaralıdır. Onlar için her şey zamanında titizce olmalıdır. Duygularını saklar mantık ağırlıklıdır. Özellikleri: Asaleti ve ciddiyeti simgeleyen bir renktir.Tertipli, düzenli, kuralcı ve disiplini seven insanlar bu gruba girer.

35 Hali selim, sessiz uyumlu sabırlıdır, İşten güçten yorulmaz soğukkanlıdır, Ara bulucu, sevecen arkadaş canlısıdır, Çok az konuşur, yumuşak başlıdır. Özellikleri: Rahatlatıcı ve huzur verici bir renktir. Sessizliği ve uyumu simgeler.Barışçıl, uyumlu ve sevecen bir kişiliğe sahiptirler.

36 Güçlü kararlıdır, sadece kendisiyle yarışır, Benim dediğim gibi der herkese karışır, Kaybetmeye dayanamaz, çalışması sıklaşır, Tutkuludur, tüm engellerle savaşır. Özellikleri:Canlı ve dikkat çekici bir renktir.Gücü, kararlılığı ve sahiplenmeyi simgeler.Güçlü, kararlı ve yönetme eğilimli kişiler bu gruba girer.


"1 İLETİŞİM Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN. 2 BEDEN DİLİ “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” MEVLANA “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları