Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik."— Sunum transkripti:

1

2 BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik bir alettir.

3 Bilgisayarların Kullanım Alanları: İletişim Haberleşmede Mimarlık ve Mühendislik Eğitim Eğlence Sağlık Tarım Bankacılık gibi

4 BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ

5 Bilgisayar Çeşitleri 1. Ana Bilgisayar 2. Ağ Bilgisayarı 3. Masaüstü Bilgisayar 4. Dizüstü Bilgisayar 5. Tablet Bilgisayar

6 1. Ana Bilgisayar Diğer bilgisayarlara hizmet verir. Yüksek hızda işlem gücüne sahiptir. Yüksek kapasitelere sahiptir. Bankalar, ÖSYM, NASA vb. büyük kurumlarda kullanılır.

7 2. Ağ Bilgisayarı Bir ağa bağlı olarak çalışan bilgisayarlar. Terminal olarak isimlendirilmektedir. Kendi kaynaklarını ortak olarak kullanırlar.

8 3. Masaüstü Bilgisayar Ev, ofis ve iş ortamlarında kullanılır. Kullanımları her geçen gün azalmaktadır.

9 4. Dizüstü Bilgisayar Masaüstü bilgisayarlara göre avantajları; Boyutları küçük,taşınabilir,şarj edilebilir olmasıdır.

10 5. Tablet Bilgisayar Kullanıcının kendisine ait işlemleri yapabilecek kapasite ve hıza sahiptir. Boyutları çok küçüktür. Normal bir bilgisayarın yaptığı işlemleri yapabilir. Kullanımları her geçen gün artmaktadır.

11 Bilgisayarlar Arasındaki Farklar Kapasite Hız Maliyet

12 Donanım ve Yazılım

13 Bilgisayarı oluşturan birimler temelde iki gruba ayrılır. Donanım: Bilgisayarı oluşturan parçaların her birine verilen isimdir. Yazılım: Bilgisayar donanımının çalışmasını sağlayan programlardır.

14 Donanım Bir bilgisayarı temel özellikleri ile kullanmak için en az 4 donanım olmalıdır. Bunlar; Kasa, ekran, klavye, fare


"BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları