Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uludağ Limonata The Ooho! (Water Lab). ‘The Ooho!’ nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uludağ Limonata The Ooho! (Water Lab). ‘The Ooho!’ nedir?"— Sunum transkripti:

1 Uludağ Limonata The Ooho! (Water Lab)

2 ‘The Ooho!’ nedir?

3 ‘The Ooho!’ karbon salınımını ve plastik atık sayısını azaltmak için üretilmiş organik bir teknolojidir.

4 Bu içi sıvı dolu küreler büyük bir amaca hizmet etmesi için tasarlanmış: Plastik kirliliğiyle savaş. Not: ‘The Ooho!’, 2015 “Hayatı Geliştirme Tasarımı”na da aday durumda.

5 Daha detaylı inceleyecek olursak Kullandığımız plastik şişeleri atıyoruz ve bu şişelerin %80'i geri dönüştürülmüyor. ‘The Ooho!’ ise, gastronomik bir terim olan küreselleştirme (sphereification) kullanılarak yapılıyor. Suyu çift jelatin katmandan oluşan bir zar kaplıyor ve kahverengi yosundan alınmış sodyum aljinat (E-401) ile kalsiyum klorür'ün (E-509) suyu muhafaza etmesi için jelleştirmesinden oluşuyor. Sonuçta ise elimizde basit, ucuz, dayanıklı, hijyenik, geri dönüştürülebilir ve hatta yenilebilir bir şey oluyor. ‘The Ooho!’ insanların kendi mutfaklarında yapabilecekleri, istedikleri değişiklikleri ve yenilikleri getirebilecekleri bir tarife de sahip.

6 http://www.citylab.com/design/201 5/03/this-futuristic-water-bottle-is- an-edible-gelatinous-blob/388087/

7 Amacımız? ‘The Ooho!’nun çevreci ve organik algısıyla Uludağ Limonata’nın doğallık algısını pekiştirmek ve çevreye olan duyarlılığımızı göstermek.

8 Amacımızı nasıl gerçekleştiriyoruz? Amacımızı gerçekleştirmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ünlü anneler ve çocuklarıyla bir event yapacağız. Ünlü anneler ve çocukları evlerinde Uludağ Limonata’lı ‘The Ooho!’ küreleri hazırlayacaklar ve o anlarını sosyal medya hesaplarından yayınlayacaklar. Bunu yaparken de çocuklarının limonatadan çok hoşlandığını ve Uludağ’ı katkısız olduğu için tercih ettiklerini dile getirecekler.

9 Event sonrası neler yapılacak? Event gerçekleşirken ünlülerin evinde çekilen videolar haber sitelerinde ve Onedio gibi platformlarda yayınlanacak. Ayrıca basın bülteni hazırlanarak gazetelere verilecek. Bu sayede event’imizin daha geniş bir kitleye ulaşması sağlanacak.

10 Ünlü aile alternatiflerimiz

11 Ebru Cündübeyoğlu ve kızı Duru

12 Berna Laçin ve kızı Ada

13 Demet-İbrahim Kutluay ve çocukları

14 Bergüzar-Halit Ergenç ve çocukları

15 Event esnasında periscope’la yayın yapılabilir, daha sonra bu video yayınlanabilir.


"Uludağ Limonata The Ooho! (Water Lab). ‘The Ooho!’ nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları