Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK"— Sunum transkripti:

1 PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK
ANADOLU LİSESİ Alan Tanıtımı

2 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.

3 Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle alan hızla gelişmiş, bu da okul öncesi eğitim kurumlarına olan talebi artırmıştır. Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır.

4 Kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, çocuk kulüpleri, okul öncesine yönelik özel eğitim kurumları, bu kurumlar arasında sayılabilir.

5 Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir
Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Bu nedenle çocukların bu dönemde, sağlıklı beslenmesi, temel eğitim alması, sosyal ve psikolojik açıdan gelişmesi çok önemlidir.

6 Uluslararası standartlarda eğitim almış, mesleğini severek yapan ve yabancı dil bilen kişiler Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra başka ülkelerde de rahatlıkla iş bulma imkânına sahiptir.

7 Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı ve çocuk kulüplerinde yardımcı öğretmen olarak görev yapmaktadırlar.

8 Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında da kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

9 Çocuk Gelişimciler; Radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının ve eğitim programlarının hazırlanması ve yürütülmesinde, Çocuk tiyatrolarında ve çocuk filmlerinde, Çocuklara yönelik kitap, dergi, gazete gibi yayınların hazırlanmasında, Eğitsel oyuncak üretiminde görev yapabilmektedir.

10 Çocuk Gelişimciler; Milli Eğitim Bakanlığı; Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nde, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde, Talim Terbiye Genel Kurulu’nda, Anaokullarında, Özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde,

11 Çocuk Gelişimciler; Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu’nda, Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nda, Devlet Planlama Teşkilatı’nda , Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde ve hastanelerde, Çocuk hastaneleri ve hastane okullarında,

12 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI
İşitme engelliler öğretmenliği Üstün Zekalılar Öğretmenliği Zihin engelliler öğretmenliği Görme engelliler öğretmenliği

13 Okul öncesi Öğretmenliği
Çocuk Gelişimi Bölümlerine YGS puan türünde yerleşebilirler.

14 Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır;
çalışkan olmak! M.Kemal ATATÜRK


"PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları