Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı."— Sunum transkripti:

1 İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı

2 YÖRET Vakfı’nın Misyonu Psikolojik Danışmanları güçlendirerek, çocuk ve gençlerin yetişmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak üzere, sürekli eğitim ve hizmet projeleri yürüterek, toplumun yaşam kalitesini arttırmaktır.

3 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Mesleğinin Tarihçesi Mesleki Yönlendirme - Rehberlik Kişisel Farklara Bağlı Yönlendirme – Psikoloji Ve Psikiatri Etkisi Grup Çalışmalar – Sosyoloji Ve Sosyal Psikoloji Etkisi Koruyucu Çalışmalar – Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetleri Sorunlar, Çatışmalar ve Krizlerle Başetme Yaklaşımları Gelişimsel Rehberlik – Eğitim Ve Gelişim Teorileri Savunuculuk – Sistemin İçinde Yerimizi Belirleme - (STK’ların Önemi)

4 SORULARIMIZ: Mesleki yönlendirme konusunda psikolojik danışmanlardan neler bekleniyor? Psikolojik danışmanlar bu konuda ne kadar donanımlı? Mesleki yönlendirme demek, sadece sınavlara hazırlık mı demektir? (LGS, ÖSS) Sınavlara hazırlık nasıl yapılıyor? Hangi yaşlarda mesleki yönlendirmeler yapılmalıdır? Tüm çocuklara tek bir yaklaşımla yardım edilemeyeceğine göre, özel durumda çocukların nasıl bir mesleki yönlendirmeye gereksinimi vardır? Psikolojik danışmanlar meslekleri tanıtma ve yaratıcı düşünme konusunda kimlerle işbirliği yapabilir? Okulu çeşitli nedenlerle terk edenlerin tekrar dönme şansı var mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı’nda son yıllarda gelişen uygulamalar hakkında bilgiler.

5 Günün Programı 09:30 Kayıt ve Açılış 10:00 Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, Ankara Üniversitesi, Türk PDR Derneği Başkanı Yönlendirme Kavramında Gelişimsel Yaklaşım 10:50 Dr. Nevin Dölek, Bakış Danışmanlık Merkezi Özel Durumu olan Çocuklarla Kariyer Planlaması (Engelli, Üstün Yetenekli, Okulu Bırakan Çocuklar) 11:20 Rabia Çiğdem Çavdar, Ankara Mimarlar Odası 1000 Okul – 1000 Mimar Projesi Tanıtımı 11:40 Muammer Enginsu, Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi Mesleki Eğitim Sistemi ve Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MEGEP) 11:50 Nahide Küçük, Bingül Erdem Lisesi Çeşitli Nedenlerle Örgün Eğitimin Dışında Kalan Öğrencilerin Yönlendirilmesi 12:00 – 13:00 Öğle Arası 13:00 – 15:00 Çalıştaylar 15:00 – 15:40 Kapanış


"İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları