Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
Eğitimin Kalitesinin Arttırılması İl Eylem Planı

2 KURULACAK KOMİSYONLAR
Proje Yürütme Kurulu, Koordinatör Strateji Geliştirme Şube Müdürü, AR-GE Proje Koordinatörü İhtiyaç halinde Okul Temsilcisi Öğretmenlerden oluşur.

3 KURULACAK KOMİSYONLAR
OKULLARDA, Okul Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu Okul Müdürü, Başkan İlgili Müdür Yardımcısı Rehber Öğretmen Seçilen Öğretmenler Okul Aile Birliği üyeleri

4 KURULACAK KOMİSYONLAR
Genişletilmiş Proje Yürütme Kurulu Proje Sorumlusu (Form 1) Kurumda Görevlendirilen öğretmenler (Form 2)

5 İL PROJE YÜRÜTME KURULU
İl Milli Eğitim Müdürü Strateji Geliştirme Şube Müdürü ARGE Temsilcileri Okul Müdürü Rehber öğretmen Veli Temsilcisi Öğrenci Temsilcisi.

6 İLÇE PROJE YÜRÜTME KURULU
İlçe Milli Eğitim Müdürü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Okul Müdürü Türk Dili ve Edebiyatı / Türkçe Öğretmeni Tarih Öğretmeni/Sosyal Bilgiler Öğretmeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Rehber Öğretmen Veli Temsilcisi Öğrenci Temsilcisi. GÖREVLERİ Faaliyetleri planlamak Uygulanmasını sağlamak Kurum/kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmak Raporları takip etmek İyi uygulamaları tespit etmek ve ödüllendirmek Faaliyetleri yürütmek amacıyla gerekli komisyon ve alt komisyonları oluşturmak Bir sonraki uygulamalar için tedbir almak

7 OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU (OKUL ÖNCESİ KURUM)
Okul Müdürü Rehber Öğretmen (Varsa) Okul Öncesi Öğretmeni. Veli Temsilcisi

8 OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU (İLKOKUL-ORTAOKUL)
Okul Müdürü Rehber Öğretmen Türkçe Öğretmeni Sosyal Bilgiler Öğretmeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Veli Temsilcisi Öğrenci Temsilcisi

9 OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU (LİSE)
Okul Müdürü Rehber Öğretmen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tarih Öğretmeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Veli Temsilcisi Öğrenci Temsilcisi

10 SEVGİ SAYGI HOŞGÖRÜ HİLM TEMALAR ARALIK-OCAK EKİM-KASIM ADALET
SADAKAT-VEFA ŞEFKAT-MERHAMET BAĞIŞLAYICILIK BARIŞ

11 TEMALAR NİSAN-MAYIS SORUMLULUK YARDIMSEVERLİK TEMİZLİK DİSİPLİN
ŞUBAT-MART NİSAN-MAYIS GÜVEN DOĞRULUK-DÜRÜSTLÜK HAYA-İFFET CESARET-GİRİŞİMCİLİK ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK SORUMLULUK YARDIMSEVERLİK TEMİZLİK DİSİPLİN

12 UYGULAMA İlçe ve Okul proje yürütme kurulları tarafından işlenecek temalar, faaliyetler ve görevli öğretmenler her yıl EYLÜL ayında planlanarak proje sorumlusu (Form1) İlçe MEM’ ne bildirilecektir. Rehberlik ders saatlerinde veya okul yönetiminin uygun göreceği ders veya ders dışı saatlerde uygulanacaktır. Tespit edilen DEĞERLER ile ilgili ÖZLÜ SÖZLER okulda öğrencilerin dikkatini çekebileceği uygun yerlere asılacaktır.

13 UYGULAMA Başarılı ve tanınmış simaların olumlu tutum içeren anıları, kıssaları, anlatıları uygun yerlerde sergilenerek, öğrencilerin istifade etmesi sağlanacaktır. Gönüllü öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere ve velilere yönelik seminer ve konferanslar düzenlenecek, üniversite ile işbirliği yapılacaktır. İlçe ve okullarda resim, şiir, kompozisyon ve hikaye yarışmaları düzenlenecektir.

14 UYGULAMA Okul web sayfasında «Değerlerimiz» konulu bir bölüm oluşturulacak kıssadan hisse tarzında hikayelere yer verilecektir. Derslerde DEĞERLERE atıf yapılacaktır. Film, görsel çalışmalar öğrenciler ve velilere sunulacaktır.

15 UYGULAMA Öğrenciler tarafından tiyatro gösterileri düzenlenerek öğretmen, öğrenci ve velilere sunulması sağlanacaktır. Okullar arası yapılan çalışmaların il/ilçe merkezinde sergilenerek öğrenci ve veli ziyaretine sunulması sağlanacaktır.

16 İZLEME Her ayın 20. gününden sonraki işgünü okul/kurumlar faaliyet raporunu (Form3) web sitesine girecektir. Proje sonuçlarıyla ilgili her 2 ayda bir Strateji Geliştirme Şube Müdürü başkanlığında okul sorumlularının katılımıyla DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI düzenlenecektir. Sorunlar ve çözüm önerileri hakkında rapor hazırlanarak İL MEM’e bildirilecektir.

17 İZLEME İzleme Sorumlusu Strateji Geliştirme Şube Müdürü koordinasyonunda ARGE birimidir. Proje sonuçları, Okul Müdürleri tarafından oluşturulacak Brifing dosyasında arşivlenecektir. Denetim ve rehberlik çalışmalarında okul müdürü, rehber öğretmen brifing sunumunda hazır olacaklardır.

18 DEĞERLENDİRME Haziran ayı 3. Pazartesi, İlçe Strateji Geliştirme Şube Müdürlerinin de katılımıyla toplantı yapılacaktır. Toplantı sonunda hazırlanan rapor İl MEM’ne sunulacaktır.


"DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları