Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan."— Sunum transkripti:

1

2 MATEMATİK GEOMETRİ

3 EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan 11. sınıfa kadar tüm sınıflarda matematik dersinden hazır bulunuşluk sınavı uygulayarak öğrencilerin öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını ölçüyoruz. Bu sınav neticesinde ilk hafta eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.

4 *Sınıf içi etkinlikler yaparak özellikle 5-8 kademesinde öğrenmeyi daha kolay hale getirdik. *Özellikle 5-8 kademesinde yazılı sınavları öncesi Floryanet üzerinden hazırlık çalışmaları yapıldı. *Tüm sınıflarımızda konu tarama testleri uyguladık ve kazanım eksikliklerini belirleyerek etütlerde bu kazanımlara yoğunlaştık. *Deneme sınavları ile öğrencilerimizin ilerlemeleri ve eksikleri tespit edildi. *Düzenli haftalık ödev verip kontrollerini sağladık.

5 TEOG ve üniversite sınavlarında başarıyı arttırmayı hedefledik. *Öğrencilerimize müfredat dersleri haricinde sınava yönelik çalışmalar yaptık. Bu kapsamda konu tarama sınavları, denemeler uyguladık. Bu sınavlarda görülen eksiklikleri gidermeye yönelik ek dersler ve bire-bir çalışmalar düzenledik.

6 *12. sınıf öğrencileri ile yoğun bire bir çalışmalar düzenleyerek eksiklerini kapattık.12.Sınıf öğrencilerimiz okuldan erken çıktıkları günlerde etüt öğretmenimiz ile ek çalışmalar yaptılar. *8. Sınıflara TEOG KAMPI kapsamında soru çözümü ve konu anlatımı yaptık.

7 * 12.sınıflarda bazı derslerin yerine matematik ek dersleri konularak sene boyunca YGS ve LYS sınavlarına destek olundu. Ayrıca 12 dil sınıfına da YGS Matematik takviyesi yapıldı. *11.sınıflarımıza rehberlik derslerinde ve hafta sonu kursumuzda YGS konuları anlatılarak bu sene girecekleri sınava önceden hazırlanmaları yönünde destek olundu.

8  Öğrenmenin kalıcı olması için derslerimizi materyallerle destekliyoruz.

9 Derslerimizde akıllı tahta, tablet ve diğer eğitim teknolojilerinden faydalanıyoruz.

10 Üretken ve sorumluluk sahibi olmalarına yardımcı olduk. Öğrencilerimizin hazırladığı projelerle TÜBİTAK, Bu Benim Eserim ve Salih Zeki Bilim yarışmalarına projeler gönderdik.

11 Matematiğin eğlenceli olduğunu göstermeyi hedefledik “Pi Günü” etkinlikleri, “Cahit Arf Günü Akıl Oyunları Yarışması” düzenleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem de kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağladık.

12 Okulumuzun öğrencileri arasında düzenlediğimiz akıl oyunları yarışmasında birinci olan takım ile liseler arası akıl oyunları yarışmasına katıldık.

13 «Yerinde öğrenme» için geziler düzenledik. Matematik ve astronominin ilişkisini gösterebilmek için İstanbul Üniversitesi Gözlem Evi’ne giderek güneşteki patlamaları seyrettik.

14 Koç Müzesinde matematik atölye çalışmalarına katıldık. Kasım ayında müzede öğrencilerimizin projelerinin sergilenmesi için onay alındı.

15 Projeler sergiledik. Bilim ve Kültür Haftası kapsamında düzenlenen MAKER panayırında öğrencilerimizin projelerini sergiledik.

16 Festival Bakırköy kapsamında öğrencilerimiz projelerini diğer okullardaki öğrenciler ve halk ile paylaştı.

17 Sosyal sorumluluk sahibi bireyler olmalarını amaçladık. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde öğrencilerimizle rehabilitasyon merkezine ziyarette bulunduk.

18 Belirli gün ve haftaları birlikte kutladık. Bu günlerde kat ve sınıf panolarımızı gün ve haftanın önemini anlatan afişlerle donattık. Öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatro ve barkovizyon gösterisi hazırladık.

19 Sonuç olarak amacımız, Okulun da bir aile olduğunu görmelerini sağlamak, Hayatın önemli değerlerini öğrencilere anlatmak ve aşılamak, Günlük hayatta sorumluluğunu bilen kendine güvenen bilgili bir nesil oluşturmak,

20 Anlamadığını ya da bilmediğini sorup kendini geliştiren, araştırmacı bireyler yetiştirmek, Üretken ve çözümleyici olmalarını sağlamak, Matematiğin bir öcü(!) olmadığını, hayatın bir parçası olduğunu, bilimin temel taşı olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu anlatmak temel amacımızdır.


"MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları