Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ"— Sunum transkripti:

1 GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ
TEŞEKKÜR:Bize yapılan iyilik,ikram,yardım,ihsan..vs karşısında Memnuniyet ifademizi kavli veya fiili olarak belirtmektir.

2 BİR KAHVENİN,ÇAYIN KIRKYIL HATIRI VARDIR
ATA SÖZÜ

3 Hz ALİ (R.A)

4 Bir kahveyi kırkyıl unutmayan, Bir Harf öğretene kırkyıl köle olan ve bunun şuurunda olan İnsanı hakikaten TEBRİK ETMEK gerektir. NİYE… Çünki o küçük ikramı unutmamış daima hatırlıyor.

5 ŞİMDİ BİRAZ DÜŞÜNELİM İNSAN HAYATINI DEVAM ETTİREBİLMESİ NELERE MUHTAÇTIR. SAYABİLİRMİSİNİZ. HAVAYA-SUYA-GÜNEŞE- TOPRAĞA ….KISACA HERŞEYE MUHTAÇTIR

6 Kâinatın Her şeyine muhtacız.Bu ihtiyaçlarımızı kim verebilir.?
TEŞEKKÜR ETTİK Mİ.?

7 SADECE BUNLARA MI TEŞEKKÜR EDİLİR……
Sen madum kalmadın, vücud nimetini giydin, hayatı tattın, camid kalmadın,taş olmadın,, hayvan olmadın, İnsaniyet nimetini buldun, sıhhat ve selâmet nimetini gördün ve hâkeza... Mektubat ( 285 )

8 ÖLÜ TOPRAKTAN BUĞDAYI KİM ÇIKARACAK
MEVSİMLERİ KİM YAPACAK DÜNYAYI SARSMADAN KİM DÖNDÜRECEK BULUTLARLA YAĞMURU KİM GÖNDERECEK ÖLÜ TOPRAKTAN BUĞDAYI KİM ÇIKARACAK

9 Demek şu meşhud saltanat-ı insaniyet ve terakkiyat-ı beşeriye ve kemalât-ı medeniyet; celb ile değil, galebe ile değil, cidal ile değil, belki ona onun za'fı için teshir edilmiş, onun aczi için ona muavenet edilmiş, onun fakrı için ona ihsan edilmiş, onun cehli için ona ilham edilmiş, onun ihtiyacı için ona ikram edilmiş. Ve o saltanatın sebebi, kuvvet ve iktidar-ı ilmî değil, belki şefkat ve re'fet-i Rabbaniye ve rahmet ve hikmet-i İlahiyedir ki; eşyayı ona teshir etmiştir. Evet, bir gözsüz akrep ve ayaksız bir yılan gibi haşerata mağlub olan insana, bir küçük kurttan ipeği giydiren ve zehirli bir böcekten balı yediren; onun iktidarı değil, belki onun za'fının semeresi olan teshir-i Rabbanî ve ikram-ı Rahmanîdir. Sözler ( )

10 ve baharı, bir deste gül; ve yazı, bir sofra-i nimet;
Benim Rabb-ı Rahîm'im dünyayı bana bir hane yaptı. Ay ve güneşi, o haneme bir lâmba; ve baharı, bir deste gül; ve yazı, bir sofra-i nimet; ve hayvanı, bana hizmetkâr yaptı. Ve nebatatı, o hanemin zînetli levazımatı yapmıştır." Sözler ( 328 )

11 İŞTE ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI
Netice-i kelâm: Sen eğer nefis ve şeytanı dinlersen, esfel-i safilîne düşersin. Eğer Hak ve Kur'an'ı dinlersen, a'lâ-yı illiyyîne çıkar, kâinatın bir güzel takvimi olursun. Sual: Tablacı hükmünde olan insanlara bir fiat veriyoruz. Acaba asıl mal sahibi olan Allah, ne fiat istiyor? İŞTE ŞİMDİ TEŞEKKÜR ZAMANI

12 Elcevab: Evet o Mün'im-i Hakikî, bizden o kıymettar nimetlere, mallara bedel istediği fiat ise; üç şeydir. Biri: Zikir. Biri: Şükür. Biri: Fikir'dir. Başta "Bismillah" zikirdir. Âhirde "Elhamdülillah" şükürdür. Ortada, bu kıymettar hârika-i san'at olan nimetler Ehad-i Samed'in mu'cize-i kudreti ve hediye-i rahmeti olduğunu düşünmek ve derketmek fikirdir. Bir padişahın kıymettar bir hediyesini sana getiren bir miskin adamın ayağını öpüp, hediye sahibini tanımamak ne derece belâhet ise, öyle de; zahirî mün'imleri medih ve muhabbet edip, Mün'im-i Hakikî'yi unutmak; ondan bin derece daha belâhettir. Ey nefis! böyle ebleh olmamak istersen; Allah namına ver, Allah namına al, Allah namına başla, Allah namına işle. Vesselâm.

13 Beni Sabırla Dinlediğiniz için Teşekkür Ederim
Beni Sabırla Dinlediğiniz için Teşekkür Ederim.Başka bir Değerler Eğitiminde Görüşmek Dileğiyle…… Cevdet YILMAZ. Hizmet vakfı Gönüllü Uzman Öğreticisi


"GERÇEK TEŞEKKÜRÜ EDEBİLİYORMUYUZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları