Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle."— Sunum transkripti:

1

2 Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır. Buharlaşan su buharı havaya karışır. Su buharı içeren hava yükseldikçe soğuyup yoğuşur, böylece bulutlar oluşur…

3 Yağmur; göller veya su birikintilerinin gökyüzünde buharlaşarak, bulutlarda küçük su damlacıkları olarak toplanır. Bulutlar bu yükü taşıyamadıkları zaman su damlacıkları yeryüzüne ‘yağmur’ olarak düşer.

4 Kar; soğuk havalarda, bulutlardaki su damlacıklarının donması, kristalleşmesi ve yeryüzüne düşmesi ile oluşur.

5 Sis; havadaki su buharının özellikle sabah ve akşam saatlerinde nemli havayla birlikte su damlacıklarına dönüşür. Bu su damlacıkları havada asılı kalır.

6 Dolu; küçük su damlacıklarının yeryüzüne inerken soğuk hava ile karşılaşınca toplaşıp büyür. Büyüyen su damlacıkları ‘dolu’ olarak yeryüzüne iner.

7 Doğada Su Döngüsü Suyun yeryüzü ile gökyüzü arasındaki sürekli dolanımına su döngüsü denir. Güneş toprağı,gölleri,yer altı sularını ısıtarak bir kısmını buharlaştırır. Bulutlar yüksek yerlerde soğuk hava ile karşılaşır ve aynı zamanda yoğuşma ile oluşan su damlacıkları yağmur ve kar olarak yeryüzüne düşer. Canlılar tarafından kullanılan suyun bir kısmı terleme ve solunum yoluyla buharlaşarak havaya verilir.

8 GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR Güneş enerjisi, ışınlarla yeryüzüne ulaşır ve ışınlar ulaştıkları yeri ısıtır. Böylelikle, Dünya’ya ışınlarla ulaşan Güneş enerjisi ısı enerjisine dönüşür ve yeryüzü ısınır.

9 Peki Güneş enerjisinden doğrudan nasıl yararlanırız?
Güneş panelleri Güneş pilleri Güneş toplaçları Güneş panelleri ile Güneş enerjisinden sıcak su elde ederiz.

10 Güneş pillerinde, Güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde ederiz.
Güneş toplaçları ile Güneş enerjisi toplanır ve ihtiyaç duyulan pek çok alanda kullanılır

11 Kökeni Güneş olan başka enerji kaynakları da vardır
Kökeni Güneş olan başka enerji kaynakları da vardır. Odun, kömür ve petrol (fosil yakıtlar) bunlara örnektir.

12 Ayrıca bitkiler besinlerini üretmek için Güneş enerjisinden faydalanırlar.fotosentez. Güneş ışığının sayesin de gerçekleştirirler.

13 Kökeni Güneş olan fosil yakıtlar (odun, kömür, petrol) ile termik santrallerden elektrik üretiriz.


"Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları