Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi"— Sunum transkripti:

1 Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi
Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık

2 Eğitim teknolojisi kavramı ilk olarak 1900’lü yılların başlarında kullanılmaya başlanmıştır. Bu yıllarda eğitim teknolojisi kavramı, öğretimde slayt makinesi, radyo gibi bazı araçların kullanılması olarak anlaşılmıştır.

3 1900’lü yılların ortalarında eğitim teknolojisi kavramı, araçlardan çok bir tasarım sürecini ifade eder hale gelmiştir. Bu yıllarda eğitim teknolojisi, öğrenme ve öğretme süreçlerinin tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi olarak tanımlanmaktadır.

4 1900’ların sonlarına doğru eğitim teknolojisi yerine belirli öğretim hedeflerine yönelik olmayı ifade eden “öğretim teknolojisi” kavramı tercih edilmeye başlanmıştır.

5 Günümüzde ise öğretim teknolojisi kavramı yerine daha kapsayıcı bir anlamı olan“öğretim tasarımı ve teknolojileri” kavramı kullanılmaya başlanmıştır. Bu kavram, geçmişte eğitim teknolojisine yüklenen ortam ve süreç tasarımı anlamlarının yanı sıra performans değerlendirmeyi de kapsamaktadır.

6 Ortam, süreç ve performans değerlendirme
Öğretim teknolojisi kavramının gelişimi çok kısaca aşağıdaki gibi özetlenebilir: 20. yüzyılın başları 20. yüzyılın ortaları 20. yüzyılın sonları Ortam Ortam ve süreç Ortam, süreç ve performans değerlendirme


"Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları