Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ."— Sunum transkripti:

1 ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ

2 Federal Almanya Devleti, aileyi ve çocukları koruma prensibi güder. Çocuk bakım ve gözetimini gençlik dairesi adı altında belediyeler yapısında örgütlenmiş devlet dairesi aracılığıyla sürekli denetler Gerektiğinde ailelere çocuk terbiyesi, çocuk bakımı konusunda destek olur.

3 evde aileye haftanın belli gün ve saatlerinde eğitim yardımı yapacak sosyal pedagoglar görevlendirir; Örneğin: çocukları geçici bir süre için disipline girmelerini sağlamak amacıyla çocuk bakım evine yerleştirir; gerektiğinde çocuklara veya ailenin tamamına psiko-terapi uygular.

4 Ailelerin bakım ve gözetim görevini yerine getiremeyeceği kanısına vardığı durumlarda, çocuklara el koyup, devlet bakımevlerine verebilir. Ana-babanın çocuklarını dövmesi, Alman hukukunda bir suç oluşturur. Bu gibi durumların tekrarı da çocuğa devletin el koymasıyla sonuçlanabilir. Gençlik daireleri, mahkemeye başvurarak el koydukları çocukların vasiliklerini de üstlenirler.

5 Aile mahkemeleri, eşlerin boşanma davaları sürecinde, çocukların hangi eşe verileceği konusunda gençlik dairelerinin görüşünü alır, çoğu kez o doğrultuda karar verir. Gençlik mahkemeleri de, suç işleyen çocuk ve gençler hakkında karar vermeden önce, gençlik dairelerinin görüşünü ister ve bu görüşü vereceği cezada göz önüne alır.

6 KOLAYLIKLAR DİLER


"ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları