Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sınav ve Sınav Kaygısı Gökan ARSLAN Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sınav ve Sınav Kaygısı Gökan ARSLAN Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi."— Sunum transkripti:

1

2 Sınav ve Sınav Kaygısı Gökan ARSLAN Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi

3 Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri nelerdir? Bu nedenler nasıl kotrol edilebilir Sınav anında ne yapmak gerekir Sınavlara nasıl hazırlanmak gerek?

4 Sınav Nedir? Belirli bir alanda edinilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan bir değerlendirme sistemidir. Sınav bir değerlendirme sürecidir ve sınırlı alandaki bilgi ve becerilerin düzeyini değerlendirir, KİŞİLİĞİ değil.

5 Kaygı Nedir? Olası bir tehlike karşısında gösterilen tepkiler bütünüdür. Korku ve Kaygı arasında ne fark vardır? Kaygı da tehlikenin gerçek olması gerekmez, çoğu durumda sanal da olabilir?

6 OrtamTehlike varTehlike Yok Değerlendirme Değerlendirme Doğru Doğru (Tehlikenin farkında) (Tehlike olmadığının farkında) Yanlış Tehlike yok sanıyor Tehlikenin var sanıyor Kaygı ve Gerçeklik Eğer ortam güvenli ise: Anksiyete Eğer ortam tehlikeli ise yok olur Eğer ortam tehlikeli değilse Kaygısıyla kalır

7 Tehlikeyi Görmek

8 Kim Başarılı Olur? Önlem almak

9 Sınav ve Kaygı Sınav bir tehlike midir? Bazı öğrencileri göre sınavın anlamı bizim anladığımızdan farklı hale gelmiştir. “sınav karizmadır” “sınav her şeydir” “sınav ne kadar iyi olduğunu gösterir” “sınav ne kadar aptal olduğunu gösterir” “kazanırsan herşeysin, kazanmazsan hiç bir şey”

10 SINAV KAYGISI Sınavın anlamı sizin için çarpıtılmış bir şekilde kendinizin değerlendirilmesi ise kaygı yaşama olasılığınız artar Sınav anında dikkat ve enerjinizin büyük bir kısmını sınavın sonucunu düşünerek harcarsınız başarı için gerekli enerji kalmayabilir

11 SINAV KAYGISI Ön hazırlığınız sınav kaygınızın düzeyini belirler Ön hazırlık sistematik ve yeterli değilse, sorular bunu size söyler ve o dakikadan sonra kaygı yaşamaya başlarsınız. Soruların adınız, adresiniz, hobileriniz,tuttuğunuz takımın adı, telefon numaralarınız, ya da sevgilinizin adından oluştuğu bir sınavda emin olun hiç dikkatiniz dağılmadan ve kaygılanmadan sınavdan tam puan alırsınız.

12


"Sınav ve Sınav Kaygısı Gökan ARSLAN Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları