Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yer:Atatürk Spor Salonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yer:Atatürk Spor Salonu"— Sunum transkripti:

1 Yer:Atatürk Spor Salonu
AYDIN GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ ve İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL SPOR FAALİYETLERİ / EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Saat:09:00 Yer:Atatürk Spor Salonu

2 Şifre işlemleri Geçtiğimiz yıl Okul Spor Yarışmalarına başvuran tüm okulların kurumsal adreslerine şifre gönderilmiş olup, Kurumsal adresini açamayan okullara, okulun adını belirten adresi aldırılıp şifreleri kurumsal adreslerine gönderilmiştir. Okulların bu şifre ile Bilgi Yönetim sistemini kullanmaları sağlanmıştır. Şifre gönderilmesine rağmen Bilgi Yönetim sistemine giriş yapamayan okullarımızın, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları servisi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Tlf: /107

3 Şifremi unuttum Geçtiğimiz yıl şifresini aktif kullanan fakat şifresini unutan okulumuz varsa sisteme ilk girişte şifre sorgulama bölümünde sağ alt tarafta şifremi unuttum kutusunu tıklayıp çıkan yeni ekrana kurum kodunu yazarak güvenlik numarasını girip şifre sıfırlayı tıkladıktan sonra kurumsal mail adresine yeni şifre gönderildiğini gösteren bir kutu çıkacaktır. Böylece yeni şifre kurumsal inize gönderilmiş olup eski şifreleri geçersiz olacaktır.

4 Okul Müdürü Güncelleme
okulsportal.gsb.gov.tr adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapıldıktan sonra Okul Modülü içerisinde yer alan Okul Müdürü Güncelleme modülünü tıklayıp Okul Müdürü Adı Soyadı yazılıp kaydedildikten sonra alınacak bütün çıktılarda Okul Müdürü’nün Adı Soyadı kayıtlı olarak karşımıza gelecektir. Okul Müdürü değişikliklerinde mutlaka sistem üzerinden güncelleme yapılmalıdır.

5 Eğitici Kartı Ekle okulsportal.gsb.gov.tr adresi Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapıldıktan sonra Okul Modülü içerisinde yer alan Okul Eğitici Ekle bölümünü tıklıyoruz. T.C kimlik numarası yazılıp sorgulandıktan sonra kişinin kimlik bilgileri karşımıza gelecektir. Daha sonra dosya seç bölümünden fotoğrafı seçip resmi yüklememiz gerekmektedir. Daha sonra kişi cep telefonu, adresi ve türünü (İdareci,Antrenör,Çalıştırıcı) seçip kişi hangi branşlarla ilgileniyor ise aşağıda bulanan branşlar bölümünden branşları seçip sağ tarafa ok yönünde tıkladıktan sonra kaydet butonuna tıklıyoruz..Yanlış seçilen branşlarda ise branşın üzerine gelip ok yönünün soluna gidilerek kaydet butonuna tıklamak gerekiyor.

6 Eğitici Kartı Listele Eğitici Kartı Sisteme yüklendikten sonra Okul Modülü İçerisinde yer alan Okul Eğitici Listele butonundan, Listele bölümünü tıklayıp kayıtlı kişiler içerisinde hangi kişi için çıktı alınacaksa T.C kimlik numarasının üzerine fareyi getirerek Saha Giriş Belgesini yazdır bölümünü tıklayarak çıktı alınıp, Okul Müdürü imzaladıktan sonra, Saha Giriş Belgesi PVC ile kaplanması gerekmektedir.(Müsabakalarda Eğitici kartı olmayan İdareci,Çalıştırıcı ve Antrenör kesinlikle sahada yer alamayacaklardır.)

7 Spor Dalı Katılım İşlemleri
Okulların hangi spor dalı, kategori ve cinsiyet ile müsabakalara katılacağının bildirisi yapıldığı ekrandır. Burada yapılması gereken tek işlem Okul Modülü içerisinde yer alan Spor Dalı Katılım İşlemlerinden Kategori seç bölümünü tıklayıp önümüze gelen tabloda Yeşil renkli hücrelere katılmak istediğiniz branş ve kategoriyi tek tıklama yaparak tamam dedikten sonra üzerine x işareti getirmek yeterlidir. Okullar katılmak istedikleri branş ve kategorileri mutlaka sistem üzerinden seçmek zorundadırlar. Spor Dalı Katılım İşlemlerine en geç 16 Ekim 2015 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Daha sonra yapılan başvurular onaylanmayacaktır.

8 Sporcu Ekle Bilgisi eklenmek istenen sporcu T.C uyruklu ise basit bir şekilde Okul Modülü içerisinde yer alan sporcu ekle bölümünden T.C no sorgula butonuna tıklayıp kimlik bilgileri getirildikten sonra dosya seç bölümünden fotoğraf seçilip resmi yüklendikten sonra KAYDET butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra yapmanız gereken işlem Kaydet butonunun yanında bulunan lisans ekle bölümünü tıklayarak sporcunun yarışacağı branşlar ve okul bilgileri girildikten sonra EK-5 kutucuğunu tıklayıp kaydetmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında Lisans yazdırılıp çıktısı alındıktan sonra okul müdürüne onaylatmanız gerekmektedir.

9 Sporcu Listele Sistemde sporcuya ait önceden kaydedilmiş sporcu bilgisi var ise Okul Modülü içerisinde Sporcu Listele bölümünü tıklayarak, T.C’sini yazıp listele butonuna basarak, sporcunun T.C kimlik numarasının yazılı olduğu alanın üzerine gelip Sporcu Lisans ekle bölümünü tıklayarak, sporcunun katılacağı branş ve okul bilgilerini girdikten sonra kaydet butonunu tıklamanız gerekmektedir.

10 Lisanslı Sporcu Listele
Okul modülü içerisinde yer alan Lisanslı sporcu Listele bölümüne gelip ilgili branş ve kategori yada sadece T.C kimlik numarasını yazıp, Listele butonunu tıkladıktan sonra sporcunun önceden düzenlenmiş olan Lisans bilgileri karşımıza gelecektir. Daha sonra yapacağımız işlemde ise T.C kimlik numarasının üzerine fare ile gelerek sol tarafta bulunan lisans yazdır bölümünü tıklayarak sporcunun lisans çıktısını alıp Okul müdürüne onaylatmanız gerekmektedir. Müsabakalarda, Lisansı olmayan sporcular kesinlikle yarıştırılmayacaktır.

11 Oyuncu Kartı İşlemleri
Oyuncu Modülünde oyuncu ekle bölümü tıklanarak sporcunun TC numarası girilip sorgulanır. Resim eklemek zorunlu değildir. Kaydet işlemi yapılarak sporcu kaydedilir. Oyuncu Modülünde Oyuncu Listele bölümünden sporcu listelenir, sporcu T.C kimlik numarası üzerinde sol butona yaklaşınca çıkan kutularda oyun kartı ekle bölümü tıklanır. Uygun kutular doldurulur, oyuncu kartı seçilir. Açılan kategori bölümü seçilir. Alt tarafta fiziksel etkinlik oyunları için oluşturulan İFET kutusu sadece ilköğretim 1’den, 4. sınıfa kadar olan öğrenciler için seçilip yan taraftaki kategori bölümü işaretlenerek, Ek-1 formu kutusu onaylanıp kaydet işlemi yapılır. Ek-1 formu indirilerek veli izni alındaktan sonra form okul müdürlüğüne teslim edilir. Kaydedilen öğrenci oyuncu listele bölümünden listelendiğinde, kimlik numarasının üzerine gelerek sol tarafta oyun kartı yazdır kutusu işaretlenip oyun kartı çıkarılır.

12 EK-6 Belgesi Sağlık Bakanlığı'nın 2014/29 sayılı Genelgesine istinaden, Ek-6' nın doldurularak aile hekimliğine veya herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurulması sonucunda Aile Hekimliği tarafından onaylanacak ''Sağlık Bakanlığı Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu'nun'' ( Ek-5)'in alınması gerekmektedir. Ek-6 belgesini aydin.gsb.gov.tr adresinden okul sporları duyurular bölümünden örneğini alabilirsiniz.(EK-5 belgesinin kontrolü okul müdürlüğü sorumluluğundadır.

13 Lisans İşlemi İle İlgili Önemli Noktalar
Lisans işlemlerinde sporcu için branş ve kategori seçimi yapılırken sporcunun yarıştırılacağı kategoride seçim yapılmalıdır. Aynı Eğitim Öğretim yılında Sporcu için sadece bir ana branşta lisans çıkartırılabilir, iki yan branş seçilebilir. (Atletizm,Satranç) Lisanslarla ilgili yapılması gereken işlemler için (düzenleme, silme, değiştirme) Okul Sporları birimine başvurulmalıdır. Müsabakada yarışmış bir sporcunun lisansı değiştirilemez. Okul kullanıcıları kaydı girilen lisansla ilgili hiç bir değişiklik yapamaz.Değişiklikler tertip komitesinin uygun gördüğü durumlarda yapılır. Lisansı olan her öğrenci için oyun kartı’da çıkartılabilir. Oyun kartı çıkarılması lisans sayısı istatistiğimiz açısından önem taşır.

14 OKUL SPORLARI MOBİL UYGULAMASI
Okul Sporları mobil uygulamasını indirmek için cep telefonunuzdan Play Store uygulamalar bölümüne girip arama motoruna "okulsporbilgi" yazarak mobil uygulamayı indirip telefonunuza yükleyebilirsiniz.(App Store kullanıcıları için uygulama daha sonraki dönemlerde aktif duruma getirilecektir.)

15 Okul Sporları mobil uygulamasını indirdikten sonra giriş yapmak için ekranda görüldüğü gibi kurum kodu ve şifre yazıldıktan sonra giriş bölümünü tıklamanız gerekmektedir.

16 Okul Sporları mobil uygulamasında sorgulama işlemleri, haber, duyuru, yarışma bilgilerini ve branş talimatlarına ekranda görüldüğü gibi kolayca ulaşabilirsiniz.

17 Esame Listesi Yarışmalara çıkarken sistemden esame listesi çıkarılması zorunludur. Elle doldurulan esame listesi kabul edilmeyecektir.

18 Esame Listesi oluşturulması için birinci aşama; Okul kullanıcılarının işaretledikleri başvurular, il kullanıcıları tarafından onaylanır. Başvuru onayının yapılıp yapılmadığını spor dalı katılım listesi işlemlerinden takip edebilirsiniz. Onayı yapılmayan okul ve branş varsa mutlaka okul sporları servisi ile irtibata geçmesi gerekir. Aksi halde işlemlerini yürütemez, esame listesini çıkaramaz. Onay işlemi tamamlandıktan sonra okul kullanıcıları okul modülünden branş ve kategori ana liste kayıt bölümünü tıklayarak,uygun kutular doldurulup listelenecektir. Listelenen öğrencilerin sol tarafındaki kutucukların üzeri tıklanarak işaretlenir. İşaretlenmiş sporcu esame listesine seçilir. İşaretlenmeyen öğrenci esame listesinde görünmeyecektir. Kaydet işlemi yapıldıktan sonra Rapor al bölümünden veya Okul Modülü İçerisinde yer alan Esame Listesini tıklayıp İlgili Branş ve Kategori seçilip Listele işlemini yaptıktan sonra esame listesi karşımaza gelecektir.. Word belgesindeki sol üst ikona tıklayarak belge üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak listenin çıktısı alınıp okul müdürü imzalı müsabakaya getirilmesi zorunludur.

19 Esame listesinde ismi görülmeyen öğrenci yarıştırılamaz
Esame listesinde ismi görülmeyen öğrenci yarıştırılamaz. Sporcunun müsabakaya çıkamayacağı durumlarda (sakatlık vb.) yeni sporcunun lisans kaydı yapılır ve tekrar branş ve ana kategori liste kayıt bölümünden sporcular listelenir. Yeni sporcunun kaydı burada görülecektir. Yeni sporcuyu Esame Listesinde görebilmemiz için sol taraftaki kutuyu işaretlememiz gerekir. Yarışmayacak öğrenciyi ise kutunun üstünü tekrar tıklayarak çeltik işaretini silmemiz gerekir. Kutusu boş olan öğrenci esame listesinde ismi görünmez.Takımlar Esame Listelerini müsabaka saatinden 30 dk önce saha komiserine yada hakemlere ibraz etmek zorundadırlar.

20 İl Dışı Çıkış Oluru Esame listesi oluşturulan öğrenciler grup, yarı final, Türkiye birinciliği müsabakalarına giderken götürecekleri olur örneğidir.İl Dışı Çıkış Olurunu hazırlamak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları ile koordineli bir şekilde seyahat yönergesine uygun şekilde hazırlanmalıdır. Seyahat Yönergesini aydin.gsb.gov.tr adresinden okul sporları duyurular bölümünden bulabilirsiniz.

21 İl Dışına çıkacak 18 yaşından büyük olan Sporcu Öğrenciler Sporcu Seyahat Tahahüt Belgesi doldurmak zorundadırlar. (EK -3a) SPORCU SEYAHAT TAAHHÜT BELGESİ SPORCUNUN Adı : Soyadı : Doğum Yeri-Tarih : Ana Adı : Baba Adı : …………. İlinden ………………..iline Spor Müsabakalarına katılmak üzere seyahat etmeyi taahhüt ediyorum. SPORCU Adı Soyadı: Tasdik Tarih : Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İmza :

22 18 yaşından küçük olan sporcu öğrenciler ise Sporcu Seyahat İzin Belgesini düzenlemek zorundadırlar
SPORCU SEYAHAT İZİN BELGESİ SPORCUNUN Adı : Soyadı : Doğum Yeri-Tarih : Ana Adı : Baba Adı : Yukarıda açık kimliği yazılı ………………………………………………./…………. İlinden ………………..İline Spor müsabakalarına katılımı için hiç bir baskı ve etki altında kalmadan seyahat etmesine izin veriyorum. VELİSİ Adı Soyadı: Tasdik Tarih : Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İmza : (EK-3b)

23 Not 1- Sporcu Seyahat Taahhüt Belgesi ve Sporcu Seyahat İzin Belgesi’ne aydin.gsb.gov.tr adresinden okul sporları duyurular bölümünden ulaşılabilir. 2- Sporcu adına düzenlenen Seyahat Taahhüt Belgesi, Sporcu Seyahat İzin Belgesi ve Sporcu Öğrencilerin Kimlik Belgelerini, Okul adına Avansı ve İl Dışı Çıkış Olurlarını almaya gelecek kişi beraberinde getirmek zorundadırlar.

24 İFET VE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
Etkinlikler, yarışma niteliği olmadan katılım ön planda tutularak ilkokul,ortaokul ve lise öğrencileri arasında, temel spor eğitimi çerçevesinde, performans ve rekabete dayalı olmayan, çok yönlü oyunsal etkinlikler şeklinde, festival ortamında düzenlenecektir. Etkinlikler takım halinde ve işbirliğine dayalı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

25 Önce sınıf içi etkinliklerle en iyi takım seçilir
Önce sınıf içi etkinliklerle en iyi takım seçilir.Takımlar Kız-Erkek eşitliği dikkate alınarak karma oluşturulur. İkinci aşamada okul içinde her sınıf düzeyinde ayrı ayrı sınıflar arası oyunlar organize edilir. Toplamda en iyi dereceyi elde eden takım, okullar arası etkinliğe katılma hakkı kazanır İfet ve Geleneksel Çocuk Oyunları, İl Okul sporları Tertip Komitesinin programladığı tarihte şenlik ortamında kutlanarak, kazanan ve kaybeden takımın belirlenmediği, her öğrencinin ödüllendirildiği şenlik havası şeklinde kutlanacaktır.

26 Bu Etkinliğe  İlkokul 1-4 sınıflar Ortaokul ve Lise 9. Sınıfta okuyan öğrenciler katılabilirler.  İFET ve Geleneksel çocuk oyunları etkinliğine katılan her öğrenci için oyun kartı çıkartmak zorunludur. Oyun kartında uygun kategori bölümü seçilmelidir. Oyun kartı çıkarılan her öğrenciye Ek-1 formu tanzim edilip, veli izni alındıktan sonra okul müdürlüğüne teslim edilmelidir.( EK-1 formundaki düzenlemelerden okul müdürlüğü sorumludur.)

27 Önemli Notlar Fikstürlerin yayın tarihinden itibaren sonradan takım ilave edilmeyecektir. Fikstür değişiklikleri okullara bildirilmediği için müsabakaya gelecek takımların, 1 iş günü öncesinden fikstürü kontrol etmeleri gerekmektedir. Fikstürde yapılan değişiklikler farklı bir renkle belirtilmektedir. Liselerde okuyan sporcu öğrencilerin kimlik belgelerinde fotoğraf olma zorunluluğu vardir. Kimlik Belgesinde Fotoğraf olmayan sporcu öğrenci müsabakalarda görev alamayacaktır.

28 Geçerli mazereti olup da müsabakaya gelemeyecek takımlar en az 3 iş günü öncesinde, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü Okul sporları servisine resmi dilekçe ile bildirmek zorundadırlar. Ferdi sporcularla birlikte il dışına çıkacak öğrencilerin, kafile idarecisi ve çalıştırıcısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tertip Komitesi karar vermektedir. Grup,Yarıfinal ve Türkiye Birinciliği yarışmalarına gitmeye hak kazanan, ancak gitmeyecek takım ve ferdi sporcuları olan okulların, müsabaka tarihinden 5 iş günü öncesine kadar, mazeretlerini İl Müdürlüğümüze resmi dilekçe ile bildirmek zorundadırlar. İl dışına gidecek olan kafilelerin İdareci,Antrenör veya Çalıştırıcılarının AVANS KAPATMA işlemlerini müsabakalar bitiminden sonra en geç 2 iş günü içerisinde kapatmaları gerekmektedir

29 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"Yer:Atatürk Spor Salonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları