Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL"— Sunum transkripti:

1 HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
DÜNYA HAZİNELERİ HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL

2 TÜRKİYE Türkiye bir çok doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Kumsalları, mağaraları,limanları,şelaleri, peribacaları, traverten ,falez ve kıyıları ile ülkemiz turistler için büyük bir potansiyel taşımaktadır. Bu güzellikleri sayesinde turizme yatırım yaparak her yıl büyük bir turist kitlesini ülkemize çekmekteyiz tek yapmamız gereken ise bu güzelliklere sahip çıkmak ve onları korumaktır.

3 Peribacaları Nemrut Dağı Pamukkale Traventleri Manavgat şelalesi Tuz Gölü Tızantepe Mağarası VBBBBBB……………….

4

5 PARİS Eyfel Kulesi:Paris denilince herkesin aklına ilk gelen yapıdır – 1889 yılları arasında Gustave Eiffel tarafından yapılan kule 324 m uzunluğundadır. Şanzelize: 2 kilometre 70 metre uzunluğundaki Şanzelize, dünyanın en bilinen caddesidir. Paris gezilecek yerler listesinde yer alan en önemli alışveriş noktalarının başında gelir.

6 Versay Sarayı: Paris şehir merkezinden biraz uzakta yer alan Versay ülkedeki en önemli saraylardan biridir. Kral Louis XIV tarafından saray ve bahçeler şeklinde inşa edilmiştir. Orsay müzesi:Sen Nehri kenarında yer alır yılında inşa edilen bir tren istasyonu içerisinde bulunan müzede birçok heykel ve resim incelenebilir.

7

8 Fransa Fransa’nın Savoie bölgesindeki tatil cenneti Annecy, Cezanne tablolarına geçen berrak gölü, labirenti gibi kanalları, minik köprüleri, çiçekli sokaklarıyla adeta Fransa’nın Venedik’i. Fakat burada Alpler’in muhteşem doğası konuklara sörften kayağa, golften yamaç paraşütüne, raftingten golfe kadar tüm sporları yapma imkanı da sunuyor. Ayrıca burası tam bir gastronomi merkezi. Yani lezzette sınır yok. Hülya ile Gül sizin için Annecy’nin tüm güzelliklerini araştırdı.

9

10 amerika Federal Hükümetin İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Ulusal Park Hizmeti federal idare bürosu tarafından idare edilen ulusal park adıyla anılan özel statülü (2013 itibariyle) 59 tane özel korumalı arazi bölgesi bulunmaktadır. ABD'de ulusal parklar ABD Kongresi'nden çıkaratılan özel kanunlarla kurulurlar. .

11

12 DÜNYA’NIN 7 GÜZELLİĞİ

13 BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZZZZZZZZZZ………

14 GÜLTEN ERGÜL HATİCE ARSLAN


"HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları