Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akademik Yılı Genel Bilgilendirme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akademik Yılı Genel Bilgilendirme"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 Akademik Yılı Genel Bilgilendirme
Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Yılı Genel Bilgilendirme

2 Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü
Sevgili öğrenciler; Ülkemizin değerli üniversitelerinden Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazandığınız için sizleri tebrik eder, Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki bu süreci en etkin ve yararlı bir şekilde geçirip İngilizce bilen bireyler olarak fakültelerinize geçmenizi temenni ederim. Size başarı dolu bir üniversite yaşamı diliyorum. Prof. Dr. Recep ÇIBIK Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü

3 Sevgili öğrenciler, sunum esnasında lütfen not almayı unutmayınız!

4 YÜKSEKOKULUMUZ

5 A BLOK Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
EKOL Seminer Salonu (Giriş Kat) Yemekhane (Bodrum Kat) Kayıt esnasında size verilmiş olan Denizbank kartlarınıza yemekhane girişinde bulunan ATM cihazlarından yükleme yaparak yemek alabilirsiniz. Bu kart ile aynı zamanda Merkez Kütüphane’ den kitap ödünç alabilirsiniz. NOT: Yeni yemekhanemiz Ali Osman Sönmez Kampüsü bahçesinde Kafe Yonga arkasında en kısa zamanda hizmete açılacaktır.

6 B BLOK Derslikler (Zemin kat ve Bodrum Kat) Cinedrome (Bodrum Kat)
İdari ve Akademik Personel Ofisleri (Üst Kat) Öğrenci İşleri (Üst Kat) Seminer Salonu (Üst Kat)

7 C BLOK Derslikler (Bodrum, Zemin ve Üst Kat)
Bay/Bayan Mescit (Üst Kat) Bireysel Çalışma Odası (Self-Access Centre) (Üst Kat) İngilizce kitaplar, dergiler, çalışma soruları, bilgisayar ve internet erişimi. Çalışma saatleri: 09:00 – 12: :00 – 17:00

8 Dersliklerimizde Bilgisayar Akıllı Tahta Klima
Projeksiyon Bilgisayar Akıllı Tahta Klima Wireless internet erişimi bulunmaktadır. Wireless şifresi:

9 Akademik Takvim GÜZ YARIYILI
29 EYLÜL 2015 : YABANCI DİL SEVİYE TESPİT/MUAFİYET SINAVI 30 EYLÜL 2015: YABANCI DİL I-II (5-ı ) MUAFİYET SINAVI 05 EKİM OCAK 2016 : GÜZ YARIYILI 26 OCAK 2016 : YETERLİK SINAVI (TEKRAR ÖĞRENCİLERİ İÇİN ) BAHAR YARIYILI 15 ŞUBAT 2016 – 03 HAZİRAN 2016 : BAHAR YARIYILI 09 HAZİRAN 2016 : YETERLİK SINAVI (HAZIRLIK EĞİTİMİ SONU) 16 HAZİRAN 2016: BÜTÜNLEME SINAVI

10 Beceri Temelli Dil Eğitimi (Skills-based System)

11 Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak çağın gereklerine ayak uydurmak adına dil öğrenimindeki yenilik ve gelişmelere uygun olarak “skills-based” yani tüm dil becerilerine ayrı ayrı önem veren bir sistem uygulanmaktadır. Okuma, yazma, dinleme, konuşma becerileri ve dilin temel parçaları olan kelime bilgisi ve dilbilgisi dersleri ayrı ayrı işlenmekte ve ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

12 Özellikle öğrencilerimizin günlük hayatta en çok ihtiyaç duydukları yabancı dilde konuşma becerisine daha çok ders saati ayrılmakta ve bu beceri yıl içinde sözlü sınavlarla da değerlendirilmektedir. Ayrıca okuma derslerinde akademik makalelere ve konuşma derslerinde akademik konuşma metinlerine yer verilmektedir. Bu uygulamalarla öğrencilerimizin lisans, yüksek lisans ve yurtdışında kariyer planlarının desteklenmesi hedeflenmiştir.

13 Dersler 7 5 2 1 27 25 4 23 I. Öğretim Ders saatleri sabah 09:00’ da
SINIF/DERS saati DİNLEME / KONUŞMA DİLBİLGİSİ OKUMA YAZMA KELİME BİLGİSİ Etkili İletişim becerileri TOPLAM ELEMENTARY 7 5 2 1 27 PRE-INT. 25 INTERMEDIATE 4 23 I. Öğretim Ders saatleri sabah 09:00’ da II. Öğretim Ders Saatleri ise 17:00’ da başlamaktadır.

14 *Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, dışarıdaki listelerden hangi sınıfta olduğunuzu öğreniniz. Ders programlarınız sınıf kapılarında asılmış durumdadır. Not alınız ve kitaplarınızı en kısa zamanda edininiz. Çarşamba günü ders kitaplarınızla birlikte sınıflarınızda bulunmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimi boyunca kullanacağınız ders kitapları C-Bloktaki stantlarda (sadece ilk iki hafta boyunca) yayın evleri tarafından satılacaktır.

15 Devamsızlık % 20 Başlangıç Düzeyi (Elementary Level): 159 ders saati
Orta Düzey (Pre-intermediate Level): 147 ders saati Üst-orta Düzey (Intermediate Level): 135 ders saati

16 *Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, devamsızlık durumunuzu kendiniz tarihiyle birlikte not alınız ve takip ediniz. Devamsızlık durumunuz Öğrenci İşleri tarafından sadece dönem sonlarında ilan edilecektir ve dönem içerisinde devamsızlık bilgisi verilmemektedir.

17 *Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, devamsızlık sınırını aşan öğrencilerimiz Yeterlik ve Bütünleme sınav haklarını ve bölüme geçme hakkını kaybedeceklerdir! Not: Üniversitemizde Yaz Öğretimi bulunmamaktadır.

18 DEĞERLENDİRME

19 Writing (Yazma) Dersi İçin; Reading (Okuma) Dersi İçin;
Sınavlar Dönem İçinde İlk dönem 5. hafta 1 Adet General Quiz (Ara Sınav) + Her Ders İçin; 2 Adet Mid-term (Ana Sınav): % 50 2 Adet Quiz (Ara Sınav): % 30 Writing (Yazma) Dersi İçin; Writing Evaluation: % 6 Reading (Okuma) Dersi İçin; Extensive Reading: % 6 Ayrıca; Project Evaluation (Proje Değerlendirmesi): % 8

20 ** ÖNEMLİ BİLGİ** Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavına girmeye hak kazanmak için yıl sonu not ortalamanızın en az 60 olması gerekmektedir. Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavından geçmek için sınav notunun hesaplanması aşağıdaki gibidir: Yıl sonu not ortalamasının %50 si + Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavı notunun %50 si en az 70 olmalıdır.

21 Örneğin; Yıl sonu not ortalaması 85 olan bir öğrenci proficiency (yıl sonu yeterlik) sınavında 60 alırsa geçme notu 72,5 olup başarılı sayılmaktadır. (85/2=42,5) + (60/2=30) = 72,5 

22 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNDA AKADEMİK VE SOSYAL AKTİVİTELER

23 *Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, yemek bursu için 09 Ekim 2015 tarihine kadar kayıtlı bulunduğunuz Fakülte veya Meslek Yüksekokulunuza müracaat edebilirsiniz.

24 1. ULUSLARARASI FLT (YABANCI DİL EĞİTİMİ) KONFERANSI

25

26 ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

27 Dönem içinde Perşembe günleri saat 14:00’da Sosyal Bilimler MYO’ da (A Blok) ya da YDYO‘daki (B Blok) seminer salonlarında Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, özel sektör firma temsilcileri, üst düzey yöneticiler, insan kaynakları uzmanları ve eğitim danışmanları tarafından öğrencilerimizin yabancı dil motivasyonlarını arttırıcı, akademik, profesyonel ve kişisel gelişimlerine yönelik seminerler düzenlenmektedir.

28 SENE İÇİNDE YAPILAN SEMİNERLERDEN KARELER

29 Erasmus Kurum Koordinatörü

30 Özdilek İK Müdürü Globus Eğitim Danışmanlık

31 AIESEC Bilgilendirme Sunumu

32

33 EVS Gönüllülük Projesi Sunumu

34 KERMES

35

36 Kermes haricinde belli dönemlerde okulumuzda ikinci el kıyafet satışı yapılmaktadır. Bu satışlardan elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmaktadır.

37 YABANCI DİLİN öNEMİ

38 Erasmus Değişim Programı

39 Akademik Kariyer / İş Başvurusu
Teknoloji ve İnternet Kullanımı

40 Seyahat - Yeni Birey ve Kültürler Tanıma
Genel Kültür Seyahat - Yeni Birey ve Kültürler Tanıma

41 Neden Hazırlık? 1 senelik yoğun bir dil programı olduğu için,
Yüksekokulumuzda hem yerli hem yabancı uyruklu Öğretim elemanlarımız olduğu için, Öğretim Elemanlarımız akademik ve mesleki gelişimleri için yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmekte, yurtdışı projelerinde, gerek ulusal gerekse uluslararası sunum ve konferanslarda kurumumuzu başarı ile temsil etmektedir. Bu program dil hakimiyeti çok iyi olan uzman öğretim elemanları tarafından yürütüldüğü için,

42 Özenle seçilmiş, güncellenen ve etkin ders materyalleri, ders dışı çalışma ve doğru yönlendirme olanakları olduğu için, Üniversite bünyesinde hem dil hem de akademik anlamda aynı düzeydeki öğrencilerin bir arada eğitim görmesine olanak sağladığı için, YÖK-Fulbright işbirliği kapsamında üniversitemize ABD’den gelen öğretim elemanları tarafından yürütülen ‘Speaking Club’a katılma imkanı olduğu için, Derslerde tüm dil becerileri (Konuşma, Yazma, Okuma, Dinleme) ayrı ayrı geliştirildiği için,

43 Tüm bunları ekstra bir ücret talep etmeden sağladığı için…
Ve eski öğrenciler…

44 Yabancı Dili Nasıl Öğrenebilirim?

45 Derslere katılım

46 Dersin Etkili Takibi (örn., Dersten Önce Hazırlanma, Ders Sırasında Not Alma, Dersten Sonra Tekrar Etme)

47 İkinci Dilde Okumak ve Dinlemek

48 Etkili materyal kullanımı :
Ders materyalleri (kitap ve birimlerimizce hazırlanan destekleyici kaynaklar, sözlük kullanımı)

49 Sistemli Bireysel Çalışma

50 Ders esnasında cep telefonlarınızı sessiz konumda bulundurmayı unutmayınız.
Ders esnasında cep telefonlarınızı kullanmanız kesinlikle yasaktır. Öğrenci Disiplin Yönetmeliği B Blok Zemin Kat panosunda asılıdır.

51 Danışmanlık Her sınıfın sistem ve ders içeriği ile ilgili bilgi edinebileceği bir danışman hocası mevcuttur. Dönem başında danışman hocalarınız tarafından Öğrenci Tanıma Formu dağıtılacaktır. Bu formların eksiksiz ve doğru bilgiyle doldurulması acil durumlarda yakınlarınıza ulaşılması açısından çok önemlidir. Fotoğrafınızı forma mutlaka ekleyiniz.

52 Dil Kursları Hazırlık Sınıfında öğrendiğiniz dilinizi dilerseniz bölümlerinize geçtikten sonra Yabancı Dil kurslarımızda ilerletebilir veya ilave bir dil daha öğrenebilirsiniz. Yabancı Dil kurslarımızı Avrupa Dil Kriterleri uygun olup, kurslarımızı bitirenler tüm ülkede geçerli üniversite onaylı sertifika almaktadır. B1 ve/veya B2 seviyesini başarı ile bitiren öğrenciler ERASMUS+, MEVLANA ve SECONDOS değişim programlarına doğrudan başvurabilmektedir.

53

54 CELTA Yaz Döneminde İngilizce Eğitmenlerine yönelik Cambridge Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen uluslar arası geçerliliği olan sertifika programı kapsamında ücretsiz dil kursları düzenlenmektedir. Bu program dil kurslarımızın yanı sıra yaz dönemi boyunca sizlere dil seviyenizi geliştirmek adına güzel bir fırsat sunmaktadır.

55 Uluslar arası Sınavlar
Yüksek okokulumuz bünyesinde ulusal ve uluslarası geçerliliği olan UÜDS, ERASMUS, MEVLANA, SECONDOS, TOEFL, IELTS, TestDaF, TestAS sınavları yürütülmektedir. Bu sınavlar ile ilgili detaylı bilgiyi web sayfamızda bulabilirsiniz.

56 Web Sayfası ve Facebook
Yüksekokulumuz eğitim sistemi, öğretim elemanlarımız, akademik takvim, sınavlar, Bursa ili hakkında detaylı bilgi ve tüm duyurulardan haberdar olmak için mutlaka web sitemizi takip ediniz.

57 Web Sayfası Web sayfamızda online Bireysel Danışmanlık kapsamında ders dışında Yabancı Dilinizi nasıl ilerletebileceğiniz ile ilgili detaylı bilgi, materyal ve linkler mevcuttur.

58 Yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileriz.


"Akademik Yılı Genel Bilgilendirme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları