Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular."— Sunum transkripti:

1 Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir.
Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular. İzmir ile Büyük Menderes arasında kalan bu bölgeye İYONYA adını verdiler.

2

3 İyonya Kelimesinin Gelişimi Ve Tarihçesi
İyonya >>> Ionia İyonyalı >>> Ionian İonia > Ionian > YUNAN Antik Mısır dilinde >>>> BARBAR

4 İyonlarda Yazı İyonyalılar Fenike Alfabesini kullanmışlardır. Zamanla kendi alfabeleri olan ve soldan sağa yazılan İyon Alfabesini oluşturmuşlardır. Günümüzde Yunan Alfabesi olarak bilinen alfabe aslında İyon Alfabesidir. Latin ve Kiril (Slav) alfabeleri de Yunan alfabesinden türemiştir.

5

6 Devlet Yönetimi Demokratik bir hükümetler(kısmen) Tiranlık
Şehir Meclisleri Çok Tanrılı İnanç Ekonomileri oldukça gelişmiş olduğu için demokrasi, hukuk, adalet gibi kavramlara yönelmişlerdir.

7 Bilim Ve Sanat Thales: Felsefe, Geometri, Astronomi, Thales Teoremi, Evrenin ana maddesi(su), Güneş tutulması hesaplaması Miletli Pisagor: Matematik, Geometri, Pisagor Teoremi Hipokrat: Tıp Herodot: Tarih Homeros: Edebiyat, Şiir, Mitoloji (İlyada ve Odysseia Destanları) Miletli Hekataios: Coğrafya (Bilinen ilk dünya haritası)

8 Hekataios’un Haritası

9 Mimari Dönemin en büyük tiyatrosunu Efes’te inşa ettiler kişi kapasiteli tiyatronun ses izolasyonu günümüz teknolojisine çok yakın bir şekilde yapılmıştır. Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı gibi devasa bir yapıyı inşa ederek zamanın en büyük binasını yaptılar. Apollon Mabedi, Samos'taki Hera Tapınağı da İyonların önemli yapılarındadır.

10 Artemis Tapınağı

11 Günümüzdeki Görünüşü

12 Dağılma M.Ö 7.yy’da Lidya egemenliği altına giren İyonya daha sonra Pers hakimiyetine katıldılar. Milet Şehir Devleti isyan edip Yunanlardan yardım istediler Yunan-Pers Savaşları’na sebep oldular. Helenistik Çağda İskender’in hakimiyeti altına giren İyonyalılar, bu sefer de Roma sınırlarına dahil oldular.

13

14


"Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları