Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm."— Sunum transkripti:

1 Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm

2 İştira (Forfaiting) İhracatçıların avalli kabul kredili işlemlerinden veya vadeli akreditiflerinden doğan kesinleşmiş alacaklarının banka tarafından kırılarak vadesinden önce ihracatçıya ödenmesidir. İhracatçıların avalli kabul kredili işlemlerinden veya vadeli akreditiflerinden doğan kesinleşmiş alacaklarının banka tarafından kırılarak vadesinden önce ihracatçıya ödenmesidir. İhracatçı alacağını bankaya temlik eder banka ise rücu hakkı olmaksızın (without recourse) bu alacağı satın alır. İhracatçı alacağını bankaya temlik eder banka ise rücu hakkı olmaksızın (without recourse) bu alacağı satın alır.

3 Factoring Kredili satış yapan firmaların doğmuş alacak haklarının factor ya da factoring şirketlerine satılmasından oluşan finansal bir faaliyettir. Kredili satış yapan firmaların doğmuş alacak haklarının factor ya da factoring şirketlerine satılmasından oluşan finansal bir faaliyettir.

4 Finansal Kiralama (Leasing) Bir yatırım malının mülkiyetinin finansal kiralama şirketinde kalması koşuyla, taraflar arasında belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve daha sonra sözleşmede belirlenen değer üzerinden kiracıya devredilmesini sağlayan bir finansman yöntemidir. Bir yatırım malının mülkiyetinin finansal kiralama şirketinde kalması koşuyla, taraflar arasında belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve daha sonra sözleşmede belirlenen değer üzerinden kiracıya devredilmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.

5 Firmalar Teşvik belgelerinin leasing şirketlerine devrederek kira tutarında indirim sağlarlar. Firmalar Teşvik belgelerinin leasing şirketlerine devrederek kira tutarında indirim sağlarlar. Bu nedenle yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan ithalat işlemleri leasing firmaları tarafından yoğun şekilde yapılır. Bu nedenle yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan ithalat işlemleri leasing firmaları tarafından yoğun şekilde yapılır.


"Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları