Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU

2 EnerjİK Hakkında EnerjİK, enerji sektörü'nde ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı ve istihdam kalitesini artırmak ve Türkiye enerji sektörünün dünyadaki rekabet avantajını yükseltmek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana Enerji sektörüne İnsan Kaynakları, Strateji ve Yönetim Hizmetleri sunmaktadır. EnerjİK, sektörde hizmet sunan tek İnsan Kaynakları, Strateji ve Yönetim Hizmetleri Danışmanlık şirketidir. EnerjİK, kurulduğu günden bu yana enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların stratejik çözüm ortağıdır. EnerjİK, Türkiye İş Kurumu onaylı Özel İstihdam Bürosu’dur. EnerjİK, Kalder Üyesi’dir. EnerjİK, Birleşmiş Milletler Üyesi’dir.

3 HİZMETLERİMİZ Kariyer Portalı İşe Alım Danışmanlığı
Proje Bazlı Hizmetler Eğitim Hizmetleri

4 Strateji ve Risk Yönetimi Danışmanlığı HİZMETLER
İKY Sistemi Danışmanlığı Eğitim Yönetimi Memnuniyet Araştırmaları Kalite Yönetim Sistemi Verimlilik Yönetimi Danışmanlığı İletişim, İtibar ve Marka Yönetimi

5 DOĞALGAZ PİYASASI İNSAN KAYNAKLARI ENVANTERİ SONUÇ RAPORU
ETKB ile EPDK’nun öncülüğünde EnerjİK Danışmanlık Şirketi tarafından uygulanan bu proje ile, enerji sektörünün mevcut istihdam yapısı, demografik özellikleri, insan kaynağı ihtiyaçları, sorunları ve İnsan Kaynakları bölümlerinin bu sorunlara yaklaşımı ve çözüm önerilerine ışık tutulması amaçlanmıştır.

6 DOĞALGAZ PİYASASI İNSAN KAYNAKLARI ENVANTERİ SONUÇ RAPORU
2012 yılında doğal gaz piyasasında kişiye iş olanağı sağlanmış olup doğalgaz dağıtım şirketleri, genel istihdamın %73’ünü sağlamaktadır. Piyasadaki şirketlerin %61’inin istihdam planı mevcuttur. Doğalgaz dağıtım şirketlerinin istihdam planlarına göre yılları arasında kişiye yeni iş imkanı sağlanacağı öngörülmektedir. En çok işe alım gerçekleşen pozisyonlar ‘’Tekniker/Teknisyen, Satış Personeli, Müşteri Hizmetleri Personeli’’dir. En çok tercih edilen işe alım kaynakları; kariyer siteleri, özel istihdam büroları ve firmaların özgeçmiş havuzlarıdır.

7 ENERJİ SEKTÖRÜNÜN 2014 YILINDA GÜNDEMİNDE NELER OLACAK?
Türkiye’de son yıllarda enerji yatırımlarına ağırlık verilmektedir. Bunu 2014 yılında da göreceğiz. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımın 2014 yılında artacağı öngörülmektedir. Sürdürülebilir enerji için gerekli olan yenilenebilir enerji sistemleri çoğalarak ekonomik büyüme yanında yeni teknolojilerin geliştirilmesine, geleceği olan yeni işlerin istihdamına yol açacaktır.

8 Temiz enerji "doğanın kendi evrimi içinde, bir sonraki gün aynen mevcut olabilen ve hammadde bağımlısı olmayan enerji kaynakları" olarak tanımlanıyor. Bugün yaygın olarak kullanılan fosil yakıtlar, yakılınca biten ve yenilenmeyen enerji kaynaklarıdır. Oysa güneş, rüzgar, biyokütle ve jeotermal gibi doğal kaynaklar yenilenebilir olmalarının yanı sıra temiz enerji kaynakları olarak karşımıza çıkmaktadır. *Kaynak:

9 YENİ VE TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI
Güneş Enerjisi Rüzgar Enerjisi Jeotermal Enerji Hidro-Elektrik Enerjisi

10 ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR ve MESLEKLER
Enerji Sektöründe Öne Çıkan Pozisyonlar Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Rüzgar Enerjisi Uzmanlığı Çevre ve Enerji Hukuku Uzmanlığı Çevresel Etki Değerlendirme Uzmanı Organik Tarım Mühendisliği Enerji Ticareti Uzmanı Enerji Sektöründe Öne Çıkan Meslekler Elektrik Mühendisi İnşaat Mühendisi Maden Mühendisi Enerji Mühendisi Çevre Mühendisi Ziraat Mühendisi

11 ENERJİ SEKTÖRÜNDE KARİYER

12 İŞ GÖRÜŞMESİ İş görüşmesi, işveren ile işe başvuran adayın dakika süren bir oturumda birbirlerini tanımak için bir araya gelmesidir. Görüşme süresi, başvuran aday sayısına ve şirketin işe alma / görevlendirme politikasına bağlı olarak değişir. İçeriğini Belirleyen Konular; Adayın geçmişi, Kişiliği, Bilgi birikimi, Becerileri, Akademik başarıları ve kariyer.

13 ADAY GÖRÜŞMEYE NASIL HAZIRLANMALIDIR?
Kendinizi analiz edin, Kariyer seçeneklerinizin çeşitliliğini araştırın, Belirli bir pozisyona odaklanmamış olsanız bile işverene bir kariyer planınızın olduğunu gösterin, İş olanaklarıyla ilgili bilgi toplarken ve başvuru yaparken kendinize olan güveniniz artırın.

14 İYİ BİR ÖZGEÇMİŞ NASIL OLMALIDIR?
Tasarımı ve sunumu ile yüzlercesi arasından fark edilmeyi sağlamalıdır. Sade, net, iyi düzenlenmiş ve konuyla ilgili olmalıdır. Deneyimleriniz, becerileriniz ve eğitiminizle ilgili önemli noktalara işaret etmelidir.

15 ÖZGEÇMİŞİN AMACI NE OLMALIDIR?
Aday bu işi başarabilir mi? Sektör/İş ile ilgili daha önce tecrübesi var mı? Firmaya/Firma çalışanlarına uyum sağlayabilir mi?

16

17 BAŞLICA İŞ GÖRÜŞMESİ SORULARI
GENEL SORULAR Kendinizden bahseder misiniz ? Üniversite seçiminizdeki nedenleri belirtebilir misiniz ? Şirketimiz hakkında neler biliyorsunuz ? Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz ? Bizim için diğerlerinden farklı ne yapabilirsiniz ? Önerilen pozisyondan anladığınızı tanımlar mısınız ? İŞ YAPIŞ ALIŞKANLIKLARINIZ VE TARZINIZLA İLGİLİ SORULAR Stresli ortamlarda rahat çalışabilir misiniz ? Bir anlaşmazlık karşısında mücadele edebilme yeteneğinizi nasıl değerlendirirsiniz ? Büyüklüğü ya da çalışma alanı farklı olan bir firmada daha verimli çalışacağınızı düşündüğünüz oldu mu ? Almak zorunda olduğunuz en zor karar neydi ? ÜCRETLE İLGİLİ SORULAR Sizi işe kabul edersek ne kadar maaş almayı beklersiniz ?

18 Başarı dileklerimizle  Özgeçmiş Gönderimi: info@enerjik.com.tr


"SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları