Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB."— Sunum transkripti:

1 Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB 07 Ekim 2005

2 Sunum Planı TTGV ve Teknoparklar TTGV ve Teknoparklar Teknopark Modelleri Teknopark Modelleri Teknopark Evreleri Teknopark Evreleri Türkiye’de Mevcut Durum Türkiye’de Mevcut Durum Öneriler / Tavsiyeler Öneriler / Tavsiyeler

3 TTGV ve Teknoparklar TTGV: 1991 yılında bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, Türk Sanayii’nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla, teknolojiye dayalı ‘inovasyonun’ tüm alanlarda gelişmesini desteklemek üzere kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen, Yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu özel sektör temsilcilerinden oluşan, Kurulduğu günden günümüze $300 M üzerinde Ar-Ge hacmi yaratmış, kanunla kurulmuş bir Vakıftır.

4 TTGV ve Teknoparklar TTGV ve Teknoparklar: Türkiye’de teknoloji geliştirme kapasitesinin geliştirilmesi ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin teşvik edilmesi için 4 teknopark girişimine İş Planı hazırlanması desteği sağlamış, 2 teknoparkın kurulması aşamasında DB/HM fonlarından sağlanan kaynakla toplam $ 12 M finansal destek sağlamıştır.

5 Teknopark Modelleri Teknopark Tanımı: “Bir Bilim veya Teknoloji Parkı, ana amacı dahil olduğu topluluk veya bölgenin refahını ilişkili olduğu firmalar ve bilgiye dayalı kurumlarda inovasyon kültürü ve rekabetçiliği teşvik etmek suretiyle arttırmak olan ve uzmanlaşmış profesyoneller tarafından yönetilen bir organizasyondur.” Bu amacın sağlanması için teknoparklar: üniversiteler, Ar-Ge Kurumları, firmalar ve pazarlar arasında bilgi ve teknoloji akışını teşvik etmek ve yönetmek; inovasyona dayalı firmaların kurulması ve gelişimini kuluçka destekleri ve akademik spin-off lar vasıtası ile desteklemek; yüksek vasıfta alan ve tesisler ve diğer katma değerli hizmetleri sağlamak, faaliyetlerini yürütür.


"Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları