Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup."— Sunum transkripti:

1 1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU

2 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup

3 3 Sevgili anneciğim ve babacığım

4 4 Sizleri çok ama çok sevdiğimi biliyorsunuz. Sizlerin de beni çok ama çok sevdiğinizi biliyorum.

5 5 Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim.

6 6 Sevgili anneciğim, eminim karnındaki ilk tekmemden hatta doktorların “bundan sonra ağır kaldırmak yok “ müjdesinden beridir iki kişilik yaşıyorsun yaşamı.

7 7 Sevgili babacığım, bir küçük el saçlarına tutununca değişti her şey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasın istedin.

8 8 Ama şimdi büyüdüm ve sürekli bir büyüme ve değişim içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum.

9 9 Bu hızlı değişim döneminde sizlerden bazı isteklerim olacak.

10 10 LÜTFEN beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın. Çünkü kendime olan güvenimi kaybedebilirim.

11 11 LÜTFEN benim sadece olumsuz davranışlarımı değil olumlu davranışlarımı da dikkate alın. Çünkü ben neyin üzerinde daha çok durursanız onu daha çok tekrarlarım.

12 12 LÜTFEN bana bol bol öğüt vermek yerine doğru davranışları göstererek bana örnek olun. Çünkü benim için EN İYİ ÖRNEK SİZSİNİZ.

13 13 LÜTFEN aşırı eleştirici olmaktan ve davranışlarımı yargılamaktan kaçının. Hatalı davranışlarımın neden hatalı olduğunu bana konuşarak anlatın. Çünkü en iyi iletişim konuşmaktır

14 14 LÜTFEN başkalarının yanında beni asla eleştirmeyin ve küçük düşürmeyin.

15 15 LÜTFEN başarısızlıklarımı fazla büyütmeyin. Her insanın yetenekleri ve kapasitesi farklıdır. Zayıf yönlerimi bana vereceğiniz destekle güçlendirebileceğimi bilin.

16 16 LÜTFEN bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Bana tutarlı davranın. Yani birinizin evet dediğine diğeri hayır derse ben de tutarsız ve kararsız bir kişiliğe sahip olurum.

17 17 LÜTFEN şiddetin en küçüğünü bile göstermeden, bana sevgi ve ilgi ile yaklaşın. Çünkü bana böyle yaklaşmanız önemsendiğimi ve değer verildiğimi hissettirir.

18 18 LÜTFEN Bana sadece yaşıma uygun ve yapabileceğim görevler verin. Bana sadece yaşıma uygun ve yapabileceğim görevler verin. Bana gerçekçi hedefler gösterin.Bana güvenin ve beni destekleyin. Bana gerçekçi hedefler gösterin.Bana güvenin ve beni destekleyin. Benim fikirlerime de değer vererek bana da söz hakkı verin. Benim fikirlerime de değer vererek bana da söz hakkı verin. Bana sık sık beni sevdiğinizi söyleyin. Bana sık sık beni sevdiğinizi söyleyin.

19 19 Sevgili anneciğim ve babacığım, Büyümeyi çok istiyorsam da ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum.. Bunu önemsemeyin. Hep çocuk kalmak isterim sonra…

20 20 Sevgili anneciğim ve babacığım, Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları,birden öğretmeye kalkmayın. Bana süre tanıyın. Sizi çok bunaltsam bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin.

21 21 Sevgili anneciğim ve babacığım, bana haksızlık ettiğinizi anladığınızda açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz. Tersine beni size daha çok yakınlaştırır.

22 22 Sevgili anneciğim ve babacığım, Biliyorum, ara sıra sizi üzüyor belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum

23 23 Yukarıda sıraladığım istekler size çok geldiyse birçoğundan vazgeçebilirim; yeter ki BENİ, BEN OLARAK SEVECEĞİNİZE OLAN İNANCIM SARSILMASIN

24 24 SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLARAK DOĞMAK ELİMDE DEĞİLDİ. AMA SEÇME HAKKIM OLSAYDI, SİZDEN BAŞKA KİMSENİN ÇOCUĞU OLMAK İSTEMEZDİM.

25 25 SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLARAK DOĞMAK ELİMDE DEĞİLDİ. AMA SEÇME HAKKIM OLSAYDI, SİZDEN BAŞKA KİMSENİN ÇOCUĞU OLMAK İSTEMEZDİM. Sevgiler, Çocuğunuz….


"1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları