Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi
Teknoloji Gelişimi Ar-Ge Tanımı Ar-Ge Yönetimi Küresel Şirketlerdeki Ar-Ge Harcamaları Vestel’ de Ar-Ge Yönetim Süreci Yenilik ve Yenilik Yönetimi Yenilik ve Tanımı Yeniliğin Ar-Ge ve Patentle İlişkisi İşletmelerde Yenilik Süreci ve Yönetimi Teknoloji Transferi İle Yenilik Üretimi (Samsung örneği) Buluşçuluk ve Patent Patent Tanımı Buluşçulukta Risk Sermayesi Bazı Küresel Şirketlerde Patent Sayıları Yenilik ve Buluş Yönetimine Güncel Örnekler Veripark Hidromek

2 Bilimsel ve Teknolojik Bilgi Tabanı
Teknoloji Gelişimi Bilimsel ve Teknolojik Bilgi Tabanı Teknoloji Geliştirme Pazar İhtiyaçları Teknolojik Gelişmede Lineer Model

3 Ar-Ge Tanımı Yeni bir ürün üretilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici mahiyette yeni tekniklerin uygulanması, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve yeni bir teknolojinin yurt koşullarına uyumunun sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar ile bu çalışmaların sonuçlarının; faydalı araç, gereç, malzeme, ürün, yöntem, sistem ve üretim tekniklerine dönüştürülmesi, mevcutların teknolojik açıdan iyileştirilmesi ve teknoloji uyarlanması için bilimsel esaslara uygun olarak yapılan ve her aşaması belirlenmiş çalışmalardır.

4 Ar-Ge Yönetimi Bilimsel ve teknolojik yetkinlik gerektirir.
Bilimsel ve teknolojik süreçlerin yönetimini tanımlar. Ar-Ge biriminin tüm yönetim fonksiyonlarını (organizasyon, planlama, kontrol, insan kaynakları yönetimi, liderlik, vb.) içine alır. Ar-Ge genellikle sistematik ve iyi tanımlanmış yöntemler kullanılarak yönetilir. Oldukça iyi bir şekilde planlanabilen, kontrol edilebilen ve koordine edilebilen, tekrarlanan süreçleri ifade eder.

5 Bazı Küresel Şirketlerin Ar-Ge Harcamaları
Sıra Şirket ismi Ar-Ge Yatırımı (milyar dolar) Yıllık artış (%) 1 DaimlerChrysler 7,7 2 Pfizer 8 3 Ford Motor 7,4 -1 4 Toyota Motor 11 5 Siemens 6,9 -8 6 General Motors 6,5 14 7 Microsoft 6,2 -21 Matsushita Electric 6,0 9 IBM 5,7 12 10 Volkswagen GlaxoSmithKline 5,5 Sanofi-Aventis 5,4 -3 13 Nokia 5,2 -4 Johnson and Johnson 15 Sony 4,9 -2 2004’ te En fazla Ar-Ge Yatırımı Yapan İlk 15 Şirket (BDOTI, 2005)


"İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları