Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütüphane ile ilgili özlü sözler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütüphane ile ilgili özlü sözler"— Sunum transkripti:

1 Kütüphane ile ilgili özlü sözler
Kütüphane şiirleri Kütüphane ile ilgili özlü sözler Kütüphaneler hakkında Hazırlayanlar

2 1.şiir 2.şiir 3.şiir

3 1.Özlü söz 2.Özlü söz

4 Kütüphane Bize ışık yol gösteren Mutlu günler müjdeleyen Cehaleti itekleyen Kütüphane, kütüphane Kıymetini bilebilsek Sevgisini içebilsek Öğüdünü tutabilsek Kütüphane, kütüphane Bize anne kadar yakın Ayrılmayın ondan sakın Cimri değildir inanın Kütüphane, kütüphane

5 Eski bir kütüphane İp gibi dizilmiş sıra ile, Renk, renk ayrılmış ama nafile, Tozlanmış, yıllarca bakılmamış sayfalarıyla, Eski bir kütüphane. Kitaplar ağlar olmuş senlerce, Tabiki içindeki hecelerde, El sürülmemiş gündüz ve gecelerce, Eski bir kütüphane. Kütüphaneden aldığım bir kitap, Tozunu sildim, elmas gibi ışıldayan sayfalar, Bir kaç cümle okuduğum yapraklar, Önsözünde bir cümle, ''Kitap ruhun gıdasıdır'' diye Kitap okuyun sizlerde, Sevdiğinize en güzel hediye.

6 Kütüphaneler Haftası Kütüphane güneş gibi, Yolumuzu aydınlatır. Okuyana bilgi verir, Zekaları parlatır. Kitap alan okuyan, Yücelir hiç durmadan. Yener bütün engelleri, Kimselere sormadan. Okumanın dünyası, Zenginleşen bir sonsuz. Mutluluk nedir bilmez, Yaşarsa insan onsuz.

7 Milletleri ilerleten ve yükselten, zengin kitaplıklardır
(H.Flecher)

8 Okul için her şey yapabilirsiniz, eğer okulun bir kitaplığı yoksa,hiçbir şey yapmamış olursunuz. (Juley Ferry)

9 Kütüphane, kitap ve benzeri materyallerin belli bir sisteme göre toplanıp saklandığı ve sunulduğu yer. Kütüphane ismi, Arapçada kitaplar anlamına gelen kütüb ve Farsçada ev anlamındaki hane ile kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

10 Hazırlayanlar Turhan Tolga ÜNAL 520 Giray ERCAN 497


"Kütüphane ile ilgili özlü sözler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları