Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi"— Sunum transkripti:

1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
Temel Kavramlar Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi

2 Donanım&Yazılım Donanım (Bilgisayarı oluşturan parçaların her birine donanım denir). Örnek; Klavye Fare Ekran Yazılım (Bilgisayar donanımının uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan ve programcılar tarafından yazılan kod parçalarıdır). Örnek; Windows Word Oyunlar

3 Bilgisayar Çeşitleri Ana Bilgisayar: Diğer bilgisayarlara hizmet vermek için kullanılan çok güçlü bilgisayarlar (server) Mini Bilgisayar: Kendine ait işlemleri yapabilecek kapasite ve hıza sahip olan bilgisayarlardır. Ağ (Terminal) Bilgisayarı: Bir ağa bağlı olarak çalışan bilgisayarlardır. Kişisel Bilgisayar: Yaygın olarak kullanılan, temel işlemleri ve bazı ileri düzey işlemi de yapabilen bilgisayarlardır. Dizüstü Bilgisayar: Kişisel bilgisayarların yapabildiği işlemleri yapabilen taşınabilir bilgisayarlardır.

4 Bilgisayarlar Arasındaki Farklar
Kapasite: Bir bilgisayarın bayt olarak saklayabileceği veri miktarıdır. Hız: Bir bilgisayarın hızını etkileyen en temel donanım birimleri RAM ve İşlemcidir. RAM bellek birimi olduğu için bayt cinsinden, işlemci ise Mhz (Megahertz) cinsinden ölçülür. Maliyet: Bir bilgisayarın maliyeti kapasitesi, hızı ve boyutlarına göre değişmektedir. Genel Kullanıcıları: Bilgisayar tasarımı yapılırken kullanacak kişinin ihtiyaçlarına göre hareket edilir.


"Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları