Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI"— Sunum transkripti:

1 KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI Maltepe Askerî Lisesi Kuleli Askerî Lisesi Bando Astsubay Hazırlama Okulu

2 BAŞVURU KOŞULLARI

3 Sosyal Durum, Ahlak ve Karakterle İlgili Koşullar
* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak. * Kusursuz ahlak ve karakter sahibi olmak, sabıkası olmamak. * Evli, nişanlı, dul olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız yaşamamak. * Kendisinin ve ailesinin; kanun dışı siyasi ve sosyal akımlara kapılmamış olmak.

4 Öğrenim İle İlgili Koşullar
* Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullardan, sınavın yapıldığı yılın Haziran döneminde doğrudan mezun olmak. * Okul bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) Askerî Liseler için en az 75.00; Bando Astsubay Hazırlama Okulu için en az olmak. * Herhangi bir okuldan her ne sebeple olursa olsun çıkarılmamış olmak.

5 Sağlık, Boy-Kilo ve Yaş İle İlgili Koşullar
* Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeterliliği Yönetmeliğinin öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine sahip olmak. * Vücut yapısı düzgün, sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak. * Konuşması kusursuz olmak.

6 * Görmesinde ve duymasında en ufak bir kusuru (göz bozukluğu, şaşılık, ağır işitme) olmamak.
* Sevk edileceği askerî hastaneden “ASKERÎ ÖĞRENCİ OLUR” kaydını içeren sağlık kurul raporu almak. * Askerî liselere başvurduğu yılda en az 13, en fazla 16 yaşında olmak. (Yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerlidir.)

7 YAŞ EN AZ BOY (CM) KİLO (KG) EN FAZLA BOY (CM) KİLO (KG) 13 140,5 – 30 171,5 – 67,45 14 146,5 – 34,2 178,5 – 72,8 15 152,5 – 39,5 182,5 – 77,6 16 158 – 44,9 ,8

8 BAŞVURU İŞLEMLERİ

9 Başvurular, 19 Şubat-05 Mart 2015 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine yapılacaktır. Başvuru Kılavuzu ve ALS Aday Başvuru Formunu ÖSYM web sayfasından ve ÖSYM başvuru merkezlerinden temin edilebilir. Adaylar, ÖSYM sınav ücretini belirlenen tarihler arasında kılavuzda belirtilen bankalara yatıracaklardır. ALS Aday Bilgi Formu, kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurulacak, formun ilgili alanı adayın öğrenim gördüğü ortaokul müdürlüğüne onaylatılacaktır. Adaylar; sınav ücretini yatırdıktan sonra özel kimlik belgesi ve doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte başvuru merkezine giderek, başvurularını internet aracılığıyla Başvuru Merkezi Görevlisine yaptıracaklardır.

10 TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) Başvuru Belgelerini adaylar bulundukları illerdeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilik ve Temsilciliklerine teslim edeceklerdir.

11 SINAVLAR

12 Yazılı (test) sınav; 48 il merkezi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 19 Nisan 2015 tarihinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

13 www.osym.gov.tr Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde;
Sözel Bölüm: Türkçe, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Milli Tarih ve Milli Coğrafya Sayısal Bölüm: Matematik ve Fen Bilimleri

14 * Yazılı sınav baraj puanı Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askerî Tıp Fakültesi tarafından, askerî liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulu için ayrı ayrı belirlenecektir. Baraj puanının üzerinde yer alan adaylar ikinci seçim aşamasına çağrılacaktır.

15 Hava Harp Okulu Komutanlığı, Yeşilköy - İSTANBUL’da
İkinci seçim aşamaları Askerî Liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulu için tek merkezde; Hava Harp Okulu Komutanlığı, Yeşilköy - İSTANBUL’da yapılacaktır.

16 Ön Sağlık Muayenesi * Aday öğrencilerin fiziksel görünümleri incelenerek, boy ve kiloları ölçülmekte, sağlıkla ilgili koşulları taşıyıp taşımadıkları tespit edilmektedir. * Ön sağlık muayenesinde yetersiz bulunan adayların diğer aşamalara katılmasına izin verilmez.

17 Bedenî Yeterlilik Sınavı
* Adayların çabukluk, çeviklik, kuvvet ve kondisyonunu meydana çıkaracak testler uygulanmaktadır. * Testlerin iki veya daha fazlasından başarısız olan aday elenmektedir.

18 13-14 YAŞ 15-16 YAŞ TEST TÜRÜ 400 M KOŞU 85 SANİYE 80 SANİYE
1’inci Grup Barajı 13-14 YAŞ 2’nci Grup 15-16 YAŞ 400 M KOŞU 85 SANİYE 80 SANİYE DURARAK UZUN ATLAMA 160 CM 170 CM MEKİK (1 DAKİKADA) 30 TEKRAR 35 TEKRAR BASKETBOL TOPU FIRLATMA 7 METRE 8 METRE

19 Bedenî Yeterlilik Sınavı Aşamaları
400 Metre Koşu Durarak Uzun Atlama Mekik Basketbol Topu Fırlatma

20 Müzik Yetenek Testi (Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
Adaylara, melodi tekrarı, ritim tekrarı yaptırılmakta ve üflemeli çalgı çalabilmesi için fiziki uygunluk şartları aranmaktadır.

21 Mülakat Görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlarındaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmekte ve yetersiz bulunan öğrenciler elenmektedir.

22 Mülakat Sınavına Ait Görüntü

23 Sağlık Muayenesi * Başarılı olan adaylar İstanbul’daki askerî hastanelere sağlık muayenesine sevk edilirler.

24 * Muayene sonucunda “Askerî Öğrenci Olur” kararlı rapor alanlardan puan sırasına göre asil ve yedek adaylar belirlenir ve sırayla asil adaylardan başlamak üzere kontenjan kadarının kesin kaydı yapılır.

25 Faaliyet Sırası * Başvuru işlemleri
* TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS). * İkinci seçim aşaması. * İkinci seçim aşaması sonuçlarının internetten duyurulması. * Asil adayların kesin kayıt kabul işlemleri. * Yedek adayların kesin kayıt kabul işlemleri. * İntibak eğitimi.

26 Ayrıntılı bilgiler ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanacak, 2015 TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) Kılavuzu’nda yer alacaktır.

27 www.kkk.tsk.tr İnternet Adresimiz
Askerî okullarımız hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Kara Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

28 Askerî Liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okuluna Bekliyoruz.


"KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları