Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME."— Sunum transkripti:

1 Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI

2 TTO’ların Temel Görevleri  Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eg ̆ itim Hizmetleri  Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yo ̈ nelik Hizmetler  Modül 3: Proje Gelis ̧ tirme/Yo ̈ netim Hizmetleri (U ̈ niversite Sanayi I ̇ s ̧ birlig ̆ i Faaliyetleri)  Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yo ̈ netimi ve Lisanslama Hizmetleri  Modül 5: S ̧ irketles ̧ me ve Giris ̧ imcilik Hizmetleri

3 Proje Geliştirme Süreçleri (M2 ve M3)  Akademik hibeler −ARDEB 1001, 1003,…  Sanayi ile ortak hibeler −KAMAG 1007, San-Tez, TEYDEB 1505,…  AB Projeleri −Ufuk 2020, COSME, Era-Netler,…

4 Proje Geliştirme Süreçleri (M2 ve M3)  Akademisyenlere başvuru süreçlerinde destek olmak  Bölgedeki sanayi firmalarını ziyaret ederek ihtiyaç tespiti yapmak  Akademisyenlerle sanayi temsilcilerini ortak projeler yapmak üzere buluşturmak  İlgili tüm çağrıları takip ederek akademisyenleri ve sanayi temsilcilerini fırsatlardan haberdar etmek (özellikle Ufuk 2020 kapsamında)

5 TTO’ların M2 ve M3 için İnsan Altyapısı  Uzman 1: Ulusal Hibeler −Genelde 1-2 uzman  Uzman 2: AB Projeleri −Genelde 1 uzman ya da Ulusal ve AB projeleri tek uzman  Uzman 3: Üniversite Sanayi İşbirliği −Genelde 1 uzman  Uzman 4: Proje Yönetimi −Genelde ayrı bir pozisyon yok, Uzman 1 ve 2 bu görevi de yürütür.

6 Ufuk 2020 Kapsamında Neler Yapılabilir?  TTO uzmanı ilgili çağrıları takip edip akademisyenleri haberdar eder.  TTO uzmanı ilgili akademisyenleri belirler ve ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit eder.  TTO uzmanı başvuru sürecinde teklifin hazırlanmasında bütçe başta olmak üzere genel konularda destek olur.  TTO uzmanları akademi ve sanayiden ilgilileri bir araya getirerek koordinatör olunacak başlıkları belirler ve proje hazırlanmasında destek olur!

7 NMP Proje Pazarı Kapsam: NMP ve FoF 2016-2017 Çağrıları Yer: İstanbul Tarih: 22 Ekim 2015 Websitesi: https://www.b2match.eu/nmpist2015https://www.b2match.eu/nmpist2015 TÜBİTAK ve AİA-İstanbul Projesi işbirliğiyle.

8 TEŞEKKÜRLER turk@sabanciuniv.edu


"Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları