Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞANABİLİR ŞEHİRLER."— Sunum transkripti:

1 YAŞANABİLİR ŞEHİRLER

2 MELBOURNE(AVUSTRALYA)

3 Nüfus: Milyon Kişi Başına Düşen Milli Gelir: Dolar Para Birimi: Avustralya Doları 1 AUD =  TRY Fast Food: 6-8 Dolar Ortalama Restoran Fiyatları: Dolar Topluma Taşıma(Metro,Otobüs): 3.4 Dolar

4 İKLİM Melbourne ’ nin ılıman iklimi ve buna bağlı şekillenen hayat tarzı herkes için çekici olmuştur. Güneşli havaların çokluğu insanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etki yaratmakta ve bu sosyal hayatın her anına yansımaktadır.

5 YÜKSEK HAYAT STANDARDI
Dünyanın en yaşanılır ilk 10 şehri arasında 1. sırada Melbourne yer almaktadır. Modern şehircilik anlayışı,  toplumun geneline sunulan gelişmiş sağlık desteği ve sosyal hizmetler ile ülke genelindeki mevcut yüksek hayat standardı sayesinde Melbourne dünyada en yaşanılası kentler arasında başlarda gelmektedir.

6 SPOR KENTİ GÜVENLİ YAŞAM
Avustralya'nın spor kenti olarak adlandırılan Melbourne, ülkenin büyük spor müsabakalarına ev sahipliği yapmaktadır.  Melbourne güvenlik, sosyal uyum, insan hakları, gündelik yaşam giderleri ve çevreye duyarlılık kriterleri açısından son yıllarda sürekli olarak dünyanın ilk 10 şehri arasında yer almayı başarmaktadır.

7 3.VANCOUVER(KANADA)(97,3)

8 Nüfus: Kişi Başına Düşen Milli Gelir: Dolar Para Birimi: Kanada Doları 1 CAD =  TRY 1 Ekmek: 3.44 Kanada Doları Fast Food: 8-10 Kanada Doları Toplu Taşıma Ortalama Olarak: 2.8 Kanada Doları

9 KÜLTÜREL Farklı etnik grupların bir arada yaşadığı kozmopolit bir kenttir. Bu yüzden çok farklı kültürlerin etkileşimi bu kenti kültür açısından zengin kılmaktadır. Nüfusun çoğunluğu Çinlilerden oluşmaktadır.

10 ÇEVRE OLARAK VANCOUVER
Hemen hemen her yerde yeşil alanın bulunduğu ve hatta şehir merkezinde de parkların oluşturduğu güzel bir doğa ile uyumlu bir kenttir. Kent sakinlerinin de çevreye duyarlı olduğu gibi çevreyi kirletmenin ağır cezaları olan kenttir.

11 EĞİTİM TRAFİK Dünyanın en ileri düzeyde eğitim veren üniversitelerinden biri olan University Of British Columbia bu kente eğitim alanında önemli gelişmeler sağlamaktadır. Izgara şeklinde tasarlanan cadde ve sokaklarıyla trafik sorununu sıfıra indiren kenttir.

12 5.CALGARY(KANADA)(96,6)

13 Nüfus: 988.195 fakat 1 Milyonu geçtiği belirtiliyor.
Kişi Başına Düşen Milli Gelir: Dolar Para Birimi: Kanada Doları 1kg Domates : 4.18 Dolar Fast Food: 8-10 Dolar Toplu Taşıma: 2.4 Dolar

14 EKONOMİK AÇIDAN Dünyanın en zengin bölgelerinden kabul edilmektedir.
Bu kent petrol üretimi açısından gelişmiş ve kent petrol şirketleriyle dolmuştur. Petrol şirketlerinin sağladığı istihdam kentleşme için önemlidir. Ayrıca kent, ülkenin en pahalı emlak piyasalarından birine sahip olmasıyla tanınmaktadır.

15 Çevre Kenti, yeşil alan ve parklar çevrelemektedir.
Kent içerisinde olan Calgary Milenium Park kentin nabzının attığı yer sayılmaktadır.

16 Eğitim Alt Yapı Vancouver’dan sonra Kanada’da eğitim alanında 2. sıraya gelen University Of Calgary bu kente eğitim alanında önemli katkılar sağlamaktadır. Calgary kışın ardından karların erimesiyle sele teslim olan bir kenttir. Bu yüzden alt yapı sorununu tam anlamıyla çözememiştir.

17 6.ADELAİDE(AVUSTRALYA)(96,6)

18 Nüfus: 1,291,666 Kişi Başına Düşen Milli Gelir: Dolar Para Birimi: Avustralya Doları Ekmek: 2.90 Avustralya Doları Toplu Taşıma Ortalama Olarak 3.30 Avustralya Doları Restoranda ortalama yemek : Avustralya Doları

19 EKONOMİ Adelaide otomobil, lastik,  çelik, kimya, şeker fabrikaları ve petrol rafinerileri ile önemli bir sanayi kentidir. Çevresinde ki verimli alanlarda özellikle elma ve koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ekonomi açısından refaha ulaşmış ve sanayisini tamamlamış bu kenti nehir kuzey tarafı ticaret merkezleri ve güney tarafını konut semtleri olarak ikiye ayırmıştır.

20 KÜLTÜR Kent ayrıca önemli bir kültür ve sanat merkezidir.
Adelaide Festival Merkezi’nde, iki yılda bir Adelaide Sanat Festivali düzenlenir. Güney Avustralya Müzesi’nde, dünyanın en büyük yerli halklar sanat koleksiyonu sergilenir. 

21 YAŞAM STANDARDI Güçlü bir ekonomiye ve kültür açısından zengin olan bu kent yaşam standartlarını da yüksek kılmaktadır. Adelaide kenti de kozmopolit kent olarak tanımlanmaktadır. Ek olarak kardeş şehri İzmir’dir.

22 ÇEVRE 1836’da kurulan, adı William IV’ün  eşi kraliçe Adelaide‘den kaynaklanan kent, düzgün, ferah bir plana  göre tasarlanmıştır; tam ortasından geçen Torres ırmağıyla ikiye ayrılır.  Irmak  boyunca yeşil bir park kuşağı uzanır;  ayrıca kent merkezide yeşil bir kuşakla çevrilmiştir.

23 7.SİDNEY(AVUSTRALYA)(96,1)

24 Nüfus: Milyon Kişi Başına Düşen Milli Gelir: Dolar Para Birimi: Avustralya Doları Herhangi bir restoranda içmeden yemek yemenin bedeli $20 – $50 Toplu taşıma için kullanılan Opal Card haftada $40 Ayrıca Sidney halkının en çok tükettiği tatlardan olan kanguru eti çok doğal ve faydalı bir ettir.

25 EKONOMİ Ticaret merkezi, limanları, sanayisi ve turizmiyle Avustralya ekonomisine büyük katkıları olan bu kent başkent olmasa bile Avustralya’nın en önemli ve en eski yerleşim yeridir. Sanayisini tamamen tamamlamış bu kent artık kültürel açıdan kendine daha fazla bir şeyler katmaya çalışmaktadır.

26 KÜLTÜR Kentin imajı olarak bilinen Sidney Opera Binası kenti görüntü olarak etkilese de daha çok kültür alanında Sidney’e büyük katkıları olmuştur. Kültürel mekanlar olarak opera binasını Domain Sanat Galerisi, The Rocks izlemektedir. Kültürel aktivitelerin ve etkinliklerin bol olduğu yine karşımıza çıkan kozmopolit bir kenttir.

27 YAŞAM STANDARDI Yüksek gelir düzeyine sahip ve sosyal yaşam olarak etkinlik ve aktivitelerin bol olması bu şehrin yaşam standartlarını yüksek kılmaktadır. Trafik sorununu metro ve ızgara planı caddeleriyle çözmüş bir kenttir. Turizmin ve güvenli yaşam olarak tercih edilen kentler arasında yer almaktadır.

28 ÇEVRE Kraliyet Botanik Bahçeleri Farm Koyu tarafından tamamen çevrelenmiştir. Kent sakinleri rahatlama ve kafa dinlemek için her zaman burayı tercih etmeleri, çevrenin insanlar üzerinde olumlu etki oluşturmaktadır. Botanik Bahçeleri Güney Pasifik bitkilerinin muhteşem bir koleksiyonunu barındırmaktadır. Bununla birlikte bir gül bahçesi de bulunmaktadır.


"YAŞANABİLİR ŞEHİRLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları