Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015/2016 Kayıt Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015/2016 Kayıt Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 2015/2016 Kayıt Kılavuzu

2 Rektörün Mesajı Değerli Öğrencilerim;
Uzun, yoğun ve fedakârlıklarla dolu bir eğitim dönemi ile bir sınav maratonunu geride bırakarak, üniversiteli bireyler olma başarısını gösterdiniz. Öncelikle sizleri bu başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutlarım.  “Eğitimde, Bilimde, Sanatta Çağdaş” ilkesini benimseyen üniversitemizde; alanlarının uzmanı çok değerli akademisyenlerle, tam donanımlı derslik, laboratuvar ve uygulama imkânlarıyla ve en önemlisi yürütülen çalışmalara sizlerin de katılımınızın sağlandığı, geleceğe hazırlandığınız bir sürecin içerisinde yer alacaksınız. Aldığınız eğitimin uluslararası nitelikte olduğunun belgesi olan Diploma Eki Etiketi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), kendinizi farklı mesleki alanlarda geliştirebileceğiniz Yandal, Çift Anadal Programı (ÇAP) ve birçok farklı ülkedeki üniversitelerle gerçekleştirilen öğrenci değişim hareketi gibi olanaklarla, ayrıcalıklı bir üniversite yaşamının içinde olacağınızın müjdesini vermek isterim.  Üniversitemiz öğrencisi genç bireyler olarak edineceğiniz mesleki donanımın yanı sıra; sosyal, kültürel, sanatsal, sportif becerilerinizi ortaya çıkartmak ve geliştirmek de; üniversite yönetimi olarak önemsediğimiz konuların başında gelmektedir. Üniversite yaşamını, sadece derslikler ve sınavlardan ibaret görmeden; kültür, sanat ve spor etkinliklerine aktif katılımınıza önem vermekte; bu anlamda sizler için uygun ortamları oluşturmaktayız. Sizler de girişimci ve katılımcı bir anlayışla, bu doğrultuda faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve kulüplerine katılın, kendinizi geliştirmeye devam edin. Balıkesir Üniversitesi ailesinin en yeni üyeleri olarak aramıza hoş geldiniz. Başarılı, huzurlu, mutlu, sağlıklı ve coşkulu bir üniversite hayatı geçirmenizi diler, sizleri sevgiyle kucaklarım. Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR Rektör

3 Üniversite Kayıt İşlemleri
Değerli Öğrenciler; Üniversitemize Kayıt İşlemleri Aşağıda Belirtilen Şekillerde Yapılacaktır. e-Devlet SİSTEMİ KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemize 2015-ÖSYS ile yerleşen adaylar adresine e-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ adresine tıklayarak, açılan sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler. e-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek e-Devlet şifresi alabilirler. Üniversite e-Kayıt için tıklayınız. Tıp Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi (Müzik Öğretmenliği Programı), Güzel Sanatlar Fakültesi, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, Beden-Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programlarına yerleşen adaylar bu yöntemi kullanamazlar. ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYIT e-Devlet yöntemi ile kayıt yaptıramayan adaylar ve Tıp Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi (Müzik Öğretmenliği Programı), Güzel Sanatlar Fakültesi, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, Beden-Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programlarına yerleşen adaylar 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında şahsen Üniversitemize başvurarak kayıt yaptırabilirler.

4 Ön Kayıt İşlemleri Tüm adayların aşağıdaki link üzerinden ön kayıt yapmaları gerekmektedir!!! (Özel yetenek sınavı sonucu yerleşenler hariç ) Yerleştiğiniz ilgili okula gelmeden önce bulunduğunuz şehirden internet üzerinden yapmanız gereken işlemler bulunmaktadır. İlk olarak yukarıda ekran görüntüsü yer alan adresindeki sayfadan T.C. Kimlik numaranızı, Nüfus Cüzdanı Seri Numaranızı (Ör: E13) ve Nüfus cüzdan numarasını yazarak «ön kayıt» formuna giriş yapmalısınız.

5 Ön Kayıt İşlemleri Sisteme girdiğinizde karşınıza size ait bilgilerin ve fotoğrafın yer aldığı bir ekran çıkacaktır. Karşınıza çıkan ekrandaki eksik bilgileri doğru bir şekilde doldurarak ön kayıt işlemini tamamlamalı ve formun çıktısını alarak kayıt için gerekli belgeler ile birlikte başvuruya getirmelisiniz. Bu işlem Balıkesir’de de yapılabilir ancak oluşabilecek yoğunluktan dolayı kayıt süreniz uzayacaktır. Önkayıt formundan çıktı alamayanlar yeniden sisteme girip «Ön Kayıt Formu» butonuna tıklayarak formu yazdırabileceklerdir.

6 ZORUNLU YABANCI DİL MUFİYET SINAVI
Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ZORUNLU YABANCI DİL MUFİYET SINAVI Üniversitemizde Zorunlu Yabancı Dil 1 ve 2 derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimiz, Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına katılarak 60 ve üzeri not almaları halinde ilgili derslerden muaf olabilirler. Sınava katılmak için üniversitemize kayıt yaptıracağınız sırada kayıt ekranından muafiyet tercihinizi belirtiniz. SINAV TARİHİ : 10 Eylül 2015 SINAV SAATİ : 14.00 SINAV YERİ :Balıkesir Merkez ve Çağış Yerleşkesindeki Fakülte ve Yüksekokullardaki öğrenciler için Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu Kepsut Yerleşkesi’nde, ilçelerdeki Yüksekokullarda aynı gün ve saatte her okulun kendi dersliklerinde yapılacaktır. Bu sınavdan alacağınız sonuç üniversitemiz başarı notu sistemine göre hesaplanıp transkriptinize “Zorunlu Yabancı Dil Dersi” notu olarak işlenecektir. Yani, diploma ortalamanızı etkileyecektir. Sınava girmeyen öğrenciler “Zorunlu Yabancı Dil” dersini almak zorundadırlar.

7 İkinci Öğretim Öğrencilerinin Dikkatine!
İkinci öğretim öğrencileri ön kayıt formunda bulunan Eğitim Bilgileri başlığı altındaki 12 haneli öğrenci numarası ile birlikte Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubelerinden öğrenim ücretini yatırmalıdırlar. Bu işlem Balıkesir’de de yapılabilir ancak oluşabilecek yoğunluktan dolayı kayıt süreniz uzayacaktır. Bulunduğunuz şehirden ödeme işlemini gerçekleştirmeniz önemle tavsiye edilir.

8 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (2.ÖĞRETİM) ÖĞRENCİLERİNDEN ALINACAK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ FAKÜLTE/Y. OKUL ADI TOPLAM Yab.Uyr.Öğrencilerin Ödeyeceği Yıllık Harç Miktarı TOPLAM TL (TL) I.TAKSİT II.TAKSİT MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAK. 1.529,00 764,50 3.057,00 NECATİBEY EĞİTİM FAK. 1.027,00 513,50 2.053,00 İKTİSADİ VE.İDARİ.BİLİM..FAK. 1.155,00 577,50 2.310,00 FEN-EDEBİYAT F. (Fen Programı) 1.281,00 640,50 2.562,00 FEN-EDEBİYAT F.(Edebiyat ve Sosyal Prog.) 962,00 481,00 1.923,00 BURHANİYE UYG.BİL.Y.O. TURİZM FAKÜLTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Y.O. VETERİNER FAKÜLTESİ 2.134,00 1.067,00 4.267,00 MESLEK YÜKSEKOKULLARI 770,00 385,00 1.539,00 Eğitim-Öğretim Yılı katkı payı/öğrenim ücretleri henüz Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmemiştir. Ancak, katkı payı/öğrenim ücretleri belirlendiğinde Üniversitemizin web adresinden duyurulacaktır.

9 Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1 Lise Diplomasının veya Yeni Tarihli Mezuniyet/Çıkış Belgesinin Aslı (DGS ile yerleşen adaylar ayrıca Önlisans Diplomasının veya Geçici Mezuniyet/Çıkış Belgesinin aslını, transkriptinin aslını ve ders içeriklerinin onaylı fotokopisini getirmeleri gerekir.) 2 Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belge (1993 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adayların ilgili askerlik şubelerinden “Bir Fakülte veya Yüksekokula kayıt olmasında askerlik yönünden bir sakınca olmadığına dair” alacağı belge.) (e-Devlet üzerinden kayıt yaptıranlardan istenmeyecektir.) Katkı Payı/Öğretim Ücreti Ödeme Makbuzu ( Eğitim-Öğretim Yılı katkı payı/öğrenim ücretleri henüz Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmemiştir. Ancak, katkı payı/öğrenim ücretleri belirlendiğinde Üniversitemizin web adresinden duyurulacaktır.) 3 Sağlık Raporu : Tıp Fakültesi, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği uluslararası standartlarda yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. 4 5 Öğrenci Önkayıt Bilgi Formu Çıktısı (otomasyon üzerinden aday tarafından doldurulan form) e-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler barkodlu elektronik kayıt belgesini istenen diğer belgeler ile 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında öğrenci işleri birimlerine teslim etmeleri gerekmektedir. 6

10 Kesin Kayıt ile İlgili Önemli Notlar
e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırmayan (Sağlık Raporu istenen okullar ile özel yetenek sınavı sonucu kayıt yaptıracak) öğrenciler kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili okulların öğrenci işlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Adayların kayıt için bizzat istenen belgeleri belirtilen tarihlerde getirmeleri gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz. Belirtilen tarihler arasından kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Üniversitemiz gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

11 Kayıt Yerleri ve İletişim Bilgileri
FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI ADRES SANTRAL FAKS Tıp Fakültesi Dekanlığı Çağış Kampüsü Bigadiç Yolu 17. Kilometre Merkez (0 266) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanlığı Dinkçiler Mh.Soma Cd Merkez Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Veteriner Fakültesi Dekanlığı Bigadiç Yolu 25. km Merkez Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Dumlupınar Mah. Alihikmetpaşa Cad. No:12/1 Askeri Hastane Karşısı Blk.İktisadi ve İdari Bil.Fak.Dekanlığı Turizm Fakültesi İlahiyat Fakültesi Balıkesir Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor Y.O.Müdürlüğü Burhaniye Uyg.Bil.Y.O.Müdürlüğü Örentepe Burhaniye 10700 Altınoluk Meslek Y.O. Müdürlüğü Altınoluk Mh. Atatürk Cd. No:103 Altınoluk/Edremit Ayvalık Meslek Y.O. Müdürlüğü Ayvalık Adliyesi Yanı Muammer Aksoy C. 1. Sokak Ayvalık Balıkesir Meslek Y.O. Müdürlüğü Bigadiç Meslek Y.O. Müdürlüğü Çavuş Mh. Atatürk Cd. Gençlik Sk. No:2 Bigadiç Burhaniye Meslek Y.O. Müdürlüğü Orjan Karşısı Burhaniye Dursunbey Meslek Y.O. Müdürlüğü Hıdırlık Mevkii Dursunbey Edremit Meslek Y.O. Müdürlüğü Tuzcumurat Mh.Çamcı Yolu Üzeri Edremit Havran Meslek Y.O. Müdürlüğü Ebubekir Mh. Cumhuriyet Cd.Üzeri Havran İvrindi Sağ.Hiz.Meslek Y.O. Müdürlüğü Atatürk Meydanı İvrindi Savaştepe Meslek Y.O. Müdürlüğü Cumhuriyet Mh. Elmas C. 1/ Savaştepe Sındırgı Meslek Y.O. Müdürlüğü Rızaiye Mh.Üniversite Cd. No:29 Sındırgı Susurluk Meslek Y.O. Müdürlüğü Esentepe Mh. Susurluk Şeker Fabrikası Karşısı No:143 Susurluk

12 BARINMA İMKANLARI Balıkesir’de öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Yurt-Kur’a ait 1036 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile 988 kapasiteli erkek öğrenci yurdu mevcut olduğu gibi, kampus içerisinde 1500 kişilik öğrenci yurdu, ayrıca yine Yurt-Kur’a ait 1044 kişilik erkek öğrenci yurdu çalışmaları devam etmektedir. Balıkesir Üniversitesi Vakfı Ünibal İşletmesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Çayırhisar mevkiinde hizmet vermektedir. Yurt 185 kapasiteli olup, odalar kişiliktir. Yurt da kafeterya, çamaşırhane, okuma ve çalışma salonu, bilgisayar, internet kullanımı için gerekli donanım ve sağlık hizmeti için revir bulunmaktadır. Ayrıca Balıkesir Merkez Çardaklı mevkii Soma Caddesi Necatibey Eğitim Fakültesi yanında bulunan kız öğrenci yurdu 5 katlı, 32 adet tek kişilik, 36 adet çift kişilik olmak üzere; toplam 104 kişi yatak kapasitelidir. Balıkesir Üniversitesi Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu Ayten-Burhan Erdayı Kız Öğrenci Yurdu Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) Yurtları Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama ve Eğitim Tesisi Residorm Öğrenci Yurdu Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü içerisinde, Üniversite ile yapılan bir anlaşmayla özel, zincir bir yurt olarak hizmet veren Residorm Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, "kampüsün içinde - fakültelerin yanı başında" sloganı ile öğrencilere büyük kolaylıklar sunuyor.   Kampüste yaşamanın getirdiği avantajla yol parası masrafı ve derse geç kalma stresinden kurtulan öğrenciler, Residorm'da elektrik, su, ısınma, internet ve oda temizliği için ayrıca bir ücret ödemeden konaklama imkânına sahip oluyorlar. Residorm bu yıl kahvaltı ve akşam yemeği seçeneklerini de hizmetleri arasına ekleyerek öğrencilerin üniversite hayatında karşılaştığı en büyük zorlukları gidermeyi amaçlıyor. Önceliğini öğrencilerin güvenliği ve sağlığı olarak prensip edinmiş olan Residorm, binalarını öğrencilerin temel ihtiyaçları ile deprem ve yangın standartlarını esas alarak tasarlamış, yeni teknoloji ve ergonomik mobilyalarla donatıp en uygun fiyat politikası ile kız ve erkek öğrencilerin kullanımına sunmuş durumda. Kız ve erkek öğrenciler, parmak iziyle çalışan turnikelerden geçtikten sonra kendi bloklarına girebiliyorlar. Güvenlik ve resepsiyonun 24 saat görev başında olduğu Residorm'larda çamaşırhane, kendin pişir kendin ye mutfağı, sinema, TV, müzik, oyun ve etüd salonları, kantin, vs. gibi fonksiyonlar bulunuyor. Residorm binalarına bitişik olan çarşılarda yer alan market, kafe-restoran, kuaför, spor salonu gibi mağazalar ile öğrenciler, kampüsten ayrılmaya gerek kalmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Residorm'da her öğrenciye oda arkadaşını seçme hakkı verilip öğrenciler fakültelerine ve 1. öğretim – 2.öğretim durumlarına göre odalarına yerleşiyor, bu şekilde üniversite yaşamlarının daha başarılı geçmesi hedefleniyor. Ayrıntılı bilgi için : / Çağrı merkezi :

13 BARINMA İMKANLARI Balıkesir’de öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Yurt-Kur’a ait 1036 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile 988 kapasiteli erkek öğrenci yurdu mevcut olduğu gibi, kampus içerisinde 1500 kişilik öğrenci yurdu, ayrıca yine Yurt-Kur’a ait 1044 kişilik erkek öğrenci yurdu çalışmaları devam etmektedir. Balıkesir Üniversitesi Vakfı Ünibal İşletmesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Çayırhisar mevkiinde hizmet vermektedir. Yurt 185 kapasiteli olup, odalar kişiliktir. Yurt da kafeterya, çamaşırhane, okuma ve çalışma salonu, bilgisayar, internet kullanımı için gerekli donanım ve sağlık hizmeti için revir bulunmaktadır. Ayrıca Balıkesir Merkez Çardaklı mevkii Soma Caddesi Necatibey Eğitim Fakültesi yanında bulunan kız öğrenci yurdu 5 katlı, 32 adet tek kişilik, 36 adet çift kişilik olmak üzere; toplam 104 kişi yatak kapasitelidir. Balıkesir Üniversitesi Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu Ayten-Burhan Erdayı Kız Öğrenci Yurdu Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) Yurtları Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama ve Eğitim Tesisi Residorm Öğrenci Yurdu Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü içerisinde, Üniversite ile yapılan bir anlaşmayla özel, zincir bir yurt olarak hizmet veren Residorm Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, "kampüsün içinde - fakültelerin yanı başında" sloganı ile öğrencilere büyük kolaylıklar sunuyor.   Kampüste yaşamanın getirdiği avantajla yol parası masrafı ve derse geç kalma stresinden kurtulan öğrenciler, Residorm'da elektrik, su, ısınma, internet ve oda temizliği için ayrıca bir ücret ödemeden konaklama imkânına sahip oluyorlar. Residorm bu yıl kahvaltı ve akşam yemeği seçeneklerini de hizmetleri arasına ekleyerek öğrencilerin üniversite hayatında karşılaştığı en büyük zorlukları gidermeyi amaçlıyor. Önceliğini öğrencilerin güvenliği ve sağlığı olarak prensip edinmiş olan Residorm, binalarını öğrencilerin temel ihtiyaçları ile deprem ve yangın standartlarını esas alarak tasarlamış, yeni teknoloji ve ergonomik mobilyalarla donatıp en uygun fiyat politikası ile kız ve erkek öğrencilerin kullanımına sunmuş durumda. Kız ve erkek öğrenciler, parmak iziyle çalışan turnikelerden geçtikten sonra kendi bloklarına girebiliyorlar. Güvenlik ve resepsiyonun 24 saat görev başında olduğu Residorm'larda çamaşırhane, kendin pişir kendin ye mutfağı, sinema, TV, müzik, oyun ve etüd salonları, kantin, vs. gibi fonksiyonlar bulunuyor. Residorm binalarına bitişik olan çarşılarda yer alan market, kafe-restoran, kuaför, spor salonu gibi mağazalar ile öğrenciler, kampüsten ayrılmaya gerek kalmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Residorm'da her öğrenciye oda arkadaşını seçme hakkı verilip öğrenciler fakültelerine ve 1. öğretim – 2.öğretim durumlarına göre odalarına yerleşiyor, bu şekilde üniversite yaşamlarının daha başarılı geçmesi hedefleniyor.   Ayrıntılı bilgi için : / Çağrı merkezi :


"2015/2016 Kayıt Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları