Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM."— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM

2

3 Bir gün, kırlarda gezintiye çıkan bir adam, kenara oturduğu otlardan birinin dalında , küçük bir kozanın varlığını fark etti. Koza ha açıldı ha açılacak gibiydi. Adam , bunun bir kelebek kozası olduğunu tahmin ediyordu. Böyle bir fırsat bir daha ele geçmez diye düşündü; ve bir kelebeğin dünya yüzü gördüğü ilk dakikalara şahit olmak istedi.

4 Dakikalar dakikaları kovaladı , saatler geçmeye başladı , ama henüz kelebeğin küçük bedeni o delikten çıkmadı. Sanki , kelebeğin dışarı çıkmak için çaba harcamaktan vazgeçmiş olabileceğini düşündü. Sanki kelebek elinden gelen her şeyi yapmış da , artık yapabileceği bir şey kalmamış gibi geldi ona. Bu yüzden , kelebeğe yardımcı olmaya karar verdi: cebindeki küçük çakıyı çıkarıp kozadaki deliği bir cerrah titizliğiyle büyütmeye başladı.

5 Böylece , bir-iki dakika içinde kelebek kolayca dışarı çıkıverdi
Böylece , bir-iki dakika içinde kelebek kolayca dışarı çıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve küçücük , kanatları buruş buruştu. Adam kelebeği izlemeye devam etti; çünkü kanatlarının her an açılıp genişleyeceğini ve narin bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu.

6 Ama bunlardan hiçbiri olmadı
Ama bunlardan hiçbiri olmadı. Kelebek , hayatinin geri kalanını , kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi. Ne kadar denese de , asla uçamadı.

7 Ona zaman ayırın

8

9

10

11

12

13

14 ÇOCUĞUNUZU KARŞILIKSIZ SEVİN.

15 ONU BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN.

16 BAŞKALARININ YANINDA ELEŞTİRMEYİN.

17 HOŞGÖRÜLÜ VE KARARLI OLUN

18 KARARLARINA SAYGI GÖSTERİN

19 ONU SEVDİĞİNİZİ SÖZLERİNİZLE VE DAVRANIŞLARINIZLA GÖSTERİN

20 SORUMLULUK VERİN

21 TUTARLI OLUN

22 EVDEKİ PROBLEMLERDE ÇÖZÜM ÜRETME SÜRECİNE KATILMALARINI SAĞLAYIN

23 SÖZÜNüzDEN DÖNMEyin, OYALAMAyIN,KONUYU SAPTIRMAYIN
Böyle iletiler yüzünden çocuk anne babasının onunla ilgilenmediğini, duygularına saygı göstermediğini; belki de onu dışladığını, dikkate almadığını düşünür. Şaka ve espriyle karşılık vermek onları incitebilir ve itilmişlik, kenara atılmışlık duygusunu verir.

24

25

26 “ŞU DÜNYADA HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ÇOCUK VAR
“ŞU DÜNYADA HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ÇOCUK VAR! O, SİZİN EVİNİZDE YAŞIYOR.” D.Cüceloğlu


"İLETİŞİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları