Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PEKİN OLİMPİYATALARI BAŞLADI VE BİTTİ.. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN OLİMPİYATLARIN 5 TANE SEMBOLU VARDI. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PEKİN OLİMPİYATALARI BAŞLADI VE BİTTİ.. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN OLİMPİYATLARIN 5 TANE SEMBOLU VARDI. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK."— Sunum transkripti:

1 PEKİN OLİMPİYATALARI BAŞLADI VE BİTTİ.

2 DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN OLİMPİYATLARIN 5 TANE SEMBOLU VARDI. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN OLİMPİYATLARIN 5 TANE SEMBOLU VARDI. Beibei. Beibei. Jingjing. Jingjing. Huanhuan. Huanhuan. Yingying. Yingying. Nini. Nini.

3 Sevimli çizgi kahramanlar… Dünya çocuklarının ilgisini çekebilmek için üretildiler.Biri balık,biri panda, biri antilop, biri kırlangıç, biri de alev…

4 Hem 5 kıtayı sembolize ediyorlar, hem olimpiyat ateşini, hem Çin’in en meşhur 4 hayvanını, hem de doğa sevgisi, oyun, dostluk, neşe, iyimserlik gibi kavramları.

5 Çocuklar kolay ezberlesin, akılda kalsın diye, aynı hecenin iki kez tekrar edilmesinden oluşuyor isimleri… Bu isimlerin hecelerini tek tek, yan yana dizdiğinde şu cümle çıkıyor: “Bei Jing Huan Ying Ni…”

6 Yani? “Pekin’e hoşgeldiniz…”

7 Çok hoş di mi? Bilimde, teknolojide, eğitimde, sanatta, sporda, kalkınmada dünyaya tur bindiren Çin’in, çocuklarına sunduğu toplam sembol işte bu: “ Yaratıcı zeká.”

8 Bush oradaydı.Putin oradaydı.Aliyev oradaydı. Bizimki Bitlis’teydi. Geçti kara tahtanın önüne. Aldı tebeşiri.

9

10 Çocuklarımızın geleceği için… Milli eğitimin sembollerini yazdı: - Oku. - Düşün. - Uygula. - Neticelendir.

11 Baş harflerini yan yana diziyorsun: ? ? ? ? ?

12 ODUN!


"PEKİN OLİMPİYATALARI BAŞLADI VE BİTTİ.. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN OLİMPİYATLARIN 5 TANE SEMBOLU VARDI. DÜNYA ÇOCUKLARININ İLGİSİNİ ÇEKEBİLMEK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları