Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTİKRARLI BİR HAYAT FELSEFESİ NASIL OLUŞTURULUR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTİKRARLI BİR HAYAT FELSEFESİ NASIL OLUŞTURULUR ?"— Sunum transkripti:

1

2 İSTİKRARLI BİR HAYAT FELSEFESİ NASIL OLUŞTURULUR ?

3 Bir öğrenci için düzenli; verimli ve istikrarlı bir hayat felsefesinin, bazı temel kuralları vardır. Bunlar neler olabilir ?

4 1- Önce kendinizi keşfetmeli, tanımalı ve neyi başaracağınızı, hangi alanda başarılı olacağınızı bilmelisiniz. 2- Kendinize güvenmelisiniz. Başaramama korkusu, başarısızlığın en önemli sebebidir. Başarınızı gördükçe güveniniz artacaktır. 3- Zamanınızı çok iyi planlayıp, çok iyi kullanmalısınız. Başarısızlıklar hep dağınık ve plansız bir hayatın ürünüdür. Her başarının altında ise planlı ve düzenli çalışma vardır. 4- Kendinizi sürekli yenileyerek bir araştırma ve bir çalışma içinde olmalısınız. Bilgisayar ve internet kullanma, yabancı dil bilme ve yeni bilgilere ulaşma konusunda özel bir çaba göstermelisiniz. 5- Öğretmenlerinizle seviyeli, dengeli ilişkiler kurmalısınız.

5 6- Arkadaşlarınızı iyi seçin ve seviyeli bir arkadaş grubu oluşturun. İyi bir arkadaş grubu demek iyi bir gelecek demektir. 7- Sizi frenleyen, çalışmalarınızı engelleyen, motivenizi bozan ve hayatı anlamsız kılan dostlarınızla yollarınızı ayırın. 8- Korkak, bencil, art niyetli, yeteri kadar tanınmayan kişilerle arkadaşlık kurmayın. 9- Anne ve babanın ikazları zaman zaman ağır gelebilir. Anne ve babanın söyledikleri her sözün iyi niyetle söylenmiş olduğunu unutmayın. Bazen bu sözlerin dozu ve tonu ağır gelebilirse, ya susmayı yada saygılı cevap vermeyi tercih edin. 10- Aileyle kavgalı bir hayatın, hiçbir öğrenciye faydası olmamıştır. Tam tersine, problemleri daha da karmaşık hale getirmiştir.

6 11- En zor ve en sıkıntılı günlerinizde, size yardımcı olacak insanların aileniz olduğunu unutmayın. 12- Eleştirilerden korkmamalısınız ve daima açık olmalısınız. Eleştirilere ne kadar açık olursanız o kadar az eleştirilirsiniz. 13- Söylediğiniz her söz doğru olmalıdır. Doğruları, doğru zamanlarda ve doğru zeminlerde söylemelisiniz. Doğrular yanlış zamanlarda ve yanlış yerlerde söylenirse, yanlış anlaşılır. 14- Herkesle anlaşma ve uzlaşma yolu arayın. Hayatın düzeni ve başarısı uzlaşmayla mümkün olur. 15- Tembellikten, hantallıktan ve bir işi yarım bırakmaktan sakının. İşinizi başkası değil siz yapmalısınız. Zamanında yapılmayan bir iş yapılmamış bir iştir.

7 16- Geçmiş günlerin başarısızlığına ve kaybedilenlere ağlamaktansa, ileriye dönük telafi edilecek planlar yapılmalıdır. 17- Düzenli egzersiz ve spor yaparak, yorulan beyninizi dinlendirmeli ve psikolojik sıkıntılarınızı atmalısınız. 18- Uyku düzeninizi disiplin altına almalısınız. Uykusunu düzene sokmayan bir öğrenci, planlı ve verimli bir çalışmayı yürütemez. 19- Olaylar karşısında soğukkanlı ve sabırlı olun.

8 HEDEFİNİ DOĞRU BELİRLEYEMEMİŞ BİR GEMİYE, HİÇBİR RÜZGAR YARDIM EDEMEZ !!!

9 Bilindiği gibi amaç; yapmak istenilen bir işi sonuçlandırmaktır. Hedef ise, ulaşılmak istenilen yerdir. Öğrenci istediği sonuca ulaşması için şu iki soruya açık ve net cevap vermesi lazımdır: 1)Doğru bir amaç ve doğru bir hedef belirleyebilmiş miyim? 2) Bu amaca ve hedefe ulaşmak için, hayatımı buna göre planlayabilmiş miyim?

10 Peki ne yapılmalıdır?

11 1)Önce kendi yeteneğinizi belirleyin 2) Gerçekçi olun 3) Bu yeteneklerle ne yapılabileceğine karar verin.Yani hangi alanda başarılı olacağınıza inanıyorsunuz? Bu konuda görüşünüzü netleştirin. 4) Seçtiğiniz alanla ilgili istediğiniz meslekleri belirleyin. 5) Alanla ilgili amacınızı ve hedeflerinizi belirlerken de şu noktaları dikkate alın: a- Seçtiğiniz alanda çalışan bir meslek sahibiyle konuşun. b- Kendi yeteneklerinizin o işe uygun olup olmadığını iyi hesaplayın. c- Uzman öğretmenlerinizin görüşlerini alın. 6) Tespitlerinizi yan yana getirerek bir alanla ilgili kararınızı oluşturun.

12 Kararlı olun ve asla vazgeçmeyin.


"İSTİKRARLI BİR HAYAT FELSEFESİ NASIL OLUŞTURULUR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları