Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim 20110904054.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim 20110904054."— Sunum transkripti:

1 E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim 20110904054

2 EĞİTİMDE KULLANILAN WEB 2.0 ARAÇLARI Prezi Bloglar Youtube Facebook

3 WEB 2.O NEDİR ?  Açık iletişim sağlayan, merkeziyetçilikten uzak, paylaşım ve yeniden kullanıma imkan sunan ve web içeriğini herkesin kendisinin geliştirmesi ve dağıtması yaklaşımına dayanan sosyal bir olgudur.

4 WEB 2.0 ARAÇLARININ ÖZELLİKLERİ: Dinamiktir. Etkileşimlidir. Otorite dağınıktır. Katılımcı site ziyaretçisine sahiptir.

5 EĞİTİMDE KULLANIM ALANLARI: Wiki, sesli tartışma ortamı, dosya içerik paylaşımı sağlayan siteler çevrimiçi işbirliğine yardımcı olur. Kavram haritası, sunum, hikaye tahtası/ animasyon gibi görsel içerik oluşturulmasını sağlayan siteler anlaşılırlığı arttırır. Online öğrenme, sosyal ağlar, yansıtıcı içerik, bilgi saklama ve yönetme, 3 boyutlu sanal ortamlar öğrenmeye yardımcı olur.

6 ÖRNEK WEB 2.0 ARAÇLARI Prezi Bloglar Youtube Facebook

7 PREZİ: Prezi Adobe Air ve Adobe Flash kullanılarak geliştirilmiş bir web uygulamasıdır. Farklı şablonlar görselliği güçlendirir. Ücretsizdir. Ücretli sürümlerde farklı özellikler sunulmaktadır. İcon ve simgesel anlatımı çok iyi olduğu için İngilizce bilmeseniz de bu sitede kolaylıkla sunum hazırlayabilirsiniz.

8 BLOGLAR: Blog düşüncelerinizi hızlıca gönderebileceğiniz, insanlarla etkileşime geçebileceğiniz kullanımı kolay web sitenizdir. “HTML bilgisi olmadan, dosya transferi işlemlerine ve özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan web sayfası oluşturmayı ve düzenlemeyi sağlayan yazarlık sistemidir.”

9 VideoBlog; net üzerinde yayınlanan videoların derlenip paylaşıldığı bir multimedya ortamıdır. Bu ortamlarda kullanıcılar video paylaşabilirler, paylaşılan videolara yorumlar yapabilirler, izledikleri videoyla ilişkili benzer videoların listesini de görebilirler.

10 YOUTUBE: Youtube, bir video barındırma web sitesidir. Bu platformda yer alan kullanıcının geliştirdiği içerikler, kişisel amatör klipler, video klipler film, TV programları parçacıkları ve müzik videolarından oluşmaktadır. Kullanım koşullarına uymayan video klipler kullanıcıların bildirimleri ile Youtube yetkilileri tarafından incelenerek silinmektedir.

11 FACEBOOK: İnsanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. Fotoğraflar uygulaması ile kullanıcılar kendi aralarında fotoğraflarını, kendilerini ve arkadaşlarını da üzerine etiketleyerek sunabilmektedir.

12 Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook Marketplace (Facebook Pazar Yeri) uygulamasıyla; kullanıcıların birbirleriyle alışveriş yapmasını sağlamıştır. Etkinlikler uygulaması ise; kullanıcıların arkadaşlarını belli buluşma oluşturabilir ve diğer kullanıcılar da bu etkinlikler için RSVPlerini bildirebilirler. Facebook'un video uygulaması ise; kullanıcıların birbirlerine YouTube ve benzeri sitelerdeki videoları göndermelerinin yanı sıra; özel mesajlar da dahil olmak üzere video kamerasıyla görüntü kaydederek bunu mesaj olarak göndermesini sağlamıştır.

13 KAYNAKLAR Yrd. Doç. Dr Nuray GEDİK tarafından hazırlanan sunum. www.furkanyilmaz.net/2013/02/13/ prezi - nedir -online-sunum-hazirlayin/ ‎ www.furkanyilmaz.net/tag/ prezi - nedir / ‎ http://busrabudakoglu.blogcu.com/youtube- nedir/11636790 http://busrabudakoglu.blogcu.com/youtube- nedir/11636790


"E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim 20110904054." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları