Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi."— Sunum transkripti:

1 Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi

2 DERS (ALAN) SEÇİMİ Lise yıllarınızın Üniversite günlerinizin Meslek hayatınızın En Önemli Kararıdır!

3 DERS SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR? Yetenek-İlgi-Meslek Farklı düşüncelerin etkisinde kalmamak YGS-LYS puan türlerinde ders başarısı önemli ( mühendislik: matematik+fizik) OBP önemli (alanda başarı önemli) Alan seçimi bir konuda uzmanlaşmanın ilk adımı Sevilmeyen alanda başarılı olma ihtimali düşüktür

4 DERS SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR? Sınıf öğretmeniniz ve ders öğretmenlerinizle görüşün Seçtiğiniz alanda hangi meslekler yer alıyor Verimli olabileceğiniz ve çalışabileceğiniz alan olmalı Sınıf değişikliği var ( ancak zaman ve enerji harcama) Arkadaşınız seçiyor diye gitmeyin (o başarılı olabilir)

5 ALANLAR VE DERSLER

6 FEN BİLİMLERİ DİL ANLATIM ( 2) MATEMATİK (4) GEOMETRİ (2) FİZİK (2) KİMYA (2) BİYOLOJİ (2) ( Ek olarak sosyal mutlaka olmalı)  (Edebiyat:3 Tarih-Coğrafya:2), 11. sınıf: Tarih-Coğ:2

7 TÜRKÇE-MATEMATİK DİL ANLATIM (4) EDEBİYAT (3) MATEMATİK (4) GEOMETRİ (2) COĞRAFYA (4) Ek olarak sosyal çözülebilir. (Tarih:4)

8 YABANCI DİL DİL ANLATIM ( 4) EDEBİYAT:4 COĞRAFYA:4 TARİH:2 MATEMATİK-GEOMETRİ (11. ve 12. sınıf) YABANCI DİL SINAVI (İNGİLİZCE)


"Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları