Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı."— Sunum transkripti:

1 Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

2 BEP NEDİR?

3 BEP NEDİR? Bireyselleştirilmiş eğitim programları grup hedefleri doğrultusunda öğrenciye özgü bireysel hedeflerin olması ve bu hedeflere nasıl ulaşılacağının belirlenmesidir.

4 Bep özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan bireylerin, öğretmenlerin, anne – babaların özel gereksinimlerini karşılamak için oluşturulmuş özel eğitim programıdır. Bireyselleştirilmiş eğitim planı ( bep) kişinin gereksinimlerine göre yapması gereken eylemleri ve alt basamaklarını nasıl ve kiminle yapılacağını gösteren bir akış planıdır.

5 BEP var olan programı çocuğun yapabildiğine göre uyarlamayı gerektirmektedir. Plana göre öğrencide davranış değişikliği meydana getirmek yerine öğrencinin özelliklerine göre plan hazırlamak esasına dayanan bir plandır.

6 BEP NEDEN YAPILIR?

7 BEP NEDEN YAPILIR? Özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine göre BEP hazırlamak yasal bir zorunluluktur. BEP öğretime nereden başlayıp sırasıyla neyin nasıl ne süre ile öğretileceği konusunda öğretmeni yönlendirir.

8 BEP’İ KİMLER HAZIRLAR?

9 BEP’İ KİMLER HAZIRLAR? Başkan, Öğretmen Özel eğitim gerektiren birey,
Rehber öğretmen-psikolojik danışman, Gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, (gerektiğinde) Eğitim programı hazırlamakla görevlendirilen öğretmen, Eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi temsilcisi, Aile

10 BEP KİMLERE HAZIRLANIR?

11 KİMLERE BEP HAZIRLANIR?
Aynı yaş grubundaki çoğunluk çocuktan önemli sayılacak derecede öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara, Okula devam eden aynı yaş grubundaki çocuklara sağlanan eğitim olanaklarından yararlanmasını önleyen ya da engelleyen bir yetersizliğe sahip (görme işitme zihinsel ortopedik… yetersizliği olan çocuklar) öğrencilere BEP hazırlanır.

12 BEP HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR?

13 BEP HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR NELERDİR?
BEP geliştirme birimi üyeleri BEP’in amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek için; Öğrencinin yapabildiklerine odaklanılmalıdır. Sürekli iletişim içinde olmalı, işbirliği içinde çalışmaya önem verilmelidir. 

14 Ders planları, bireyin BEP’inde yer alan amaç ve hedefleri yansıtmalıdır.
Öğretim yöntemleri çeşitlilik oluşturmalıdır. İzleme ve değerlendirme çalışmaları planlı olarak yapılmalıdır. Destek hizmetler yöneltme raporunda belirtildiği şekilde verilmelidir. Öğrencinin toplum içindeki ortamlara katılımını desteklemek amacıyla düzenlemeler yapılmalıdır.

15 BEPTE NELER BULUNMALIDIR?

16 AİLE GÖRÜŞME FORMU

17 KABA DEĞERLENDİRME ARACI (Kontrol Listesi)

18 EĞİTSEL PERFORMANS

19 TÜM HİZMET PLANI

20 UZUN DÖNEMLİ AMAÇ(UDA)
KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR(KDA) ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR (ÖA) DEĞERLENDİRME-İZLEME

21 (Yerleştirme ve Öneriler)
ÖZEL EĞİTİM YA DA DESTEK HİZMETLER (Yerleştirme ve Öneriler)


"BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları