Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aşkın Motivasyonel Süreci

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aşkın Motivasyonel Süreci"— Sunum transkripti:

1 Aşkın Motivasyonel Süreci
Ahmet KARAMERMER

2 Aşk.. Shakespeare “aşk bir deliliktir” demiştir.
Ancak bugüne kadar aşk olmadan da yaşayamamıştır insan. İlk insandan bu yana aşk için nice büyük eserler yaratılmış, nice hayatlarsa tehlikeye atılmıştır. Peki insanların tutkuyla peşine düştükleri bu AŞK olgusu nedir?

3 Aşk Nedir ? “Aşk bir görme kusurudur, evlilik ise tedavisi…”
İnsan aşık olduğunda sadece görmek istediği gibi görür her şeyi… Merhaba bile diyemiyorken, onun senin olabileceğini hayal etmektir. Aşk, hayal edilenle gerçek arasındaki fark anlaşılıncaya kadar geçen süreyi kapsar. Aşk, aşık olunan kişiye atfedilen özel bir anlamdır. Bilim adamlarına göre beyin aktivitesi. Beyinde artan hormanlarla duygu değişimleri; dopamin, norepinefrin, feniletilamin gibi çeşitli beyin içindeki hormanların aktivasyonları.

4 Aşık Nasıl Olunur… Aşık olmak, uygun zamanlamayla ve hazır olmayla yakından ilişkilidir. Yani sizin için karşılaştığınız kişi en mükemmel ve en uygun kişi de olsa, eğer aşka hazır değilseniz onu farketmezsiniz.

5 Aşkın Çeşitleri Delicesine Aşk Boş Aşk Romantik Aşk Karşılıklı Aşk
Budalaca Aşk Mükemmel Aşk

6 Delicesine Aşk Bir görüşte aşk sınıfına girer. Gerçekte aşık olduğu kişiye değil de, kafasında idealize ettiği kişiye karşı aşkın saplantı durumuna dönüşmesi.

7 Boş Aşk Bir kişinin bir başka kişiyi sevdiğine karar vermesi ve yakınlık veya tutku barındırmadan bu aşkı devam ettirmesi.

8 Romantik Aşk Kişilerin birbirlerine karşı fiziksel ve diğer açılardan çekici gelmesi durumunda oluşur. Bu aşk türünde bağlılık gerekli değil. Yaz aşkları gibi gelecekte birlikte olmama durumu söz konusu olabilir.

9 Karşılıklı Aşk Tutku unsuru ilişkide pek söz konusu değil.
Tutku, uzun zaman sonra ilişkide derinden hissedilen bağlılığa dönüşür.

10 Budalaca Aşk Filmlerdeki gibi insanlar tanışıp ardından kısa bir süre içerisinde evlenirler. Budalaca aşk, stresin oluşmasına uygun bir ortam oluşturur. Çünkü tutku ortadan kaybolduğunda ya da azaldığında geriye yalnızca bağlılık kalır ancak o da zaman içinde gelişip derinlik kazanabilecek bir eylemdir.

11 Mükemmel Aşk Pek çok insanın arzuladığı aşk türü.
Bu tür aşkı elde tutmak onu yaşamaktan daha zordur. İlişkide tutku, bağlılık ve fiziksel çekiciliği barındırır.

12 Aşkın Motivasyona Etkileri
İnsan aşık olduğunda vücut sistemleri bir anda farklı çalışmaya başlar. Ve aşırı derecede serotonin salgılamaya başlar. Bu da insana aşık olmadan önce yapmıyacağı şeyleri yapmasına sebebiyet oluşturur. Yapılan araştırmalara göre aşık olan insanların hayatlarında daha başarılı ve istekli olduğu görülmüştür.

13 Aşk İnsana Neler Yaptırabilir ?


"Aşkın Motivasyonel Süreci" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları