Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı ve uygulama yazılımı olarak adlandırılır.

2 Uygulama yazılımları (Program) Uygulama yazılımları; kullanıcıların belli başlı bazı işlemleri yapmalarına olanak veren yazılımlardır.

3 İşletim sistemi de bir bilgisayar programıdır. Temel görevi bilgisayar parçalarının birbirleriyle olan ilişkilerini düzenlemek, aralarında bilgi alışverişi yapabilmelerini sağlamaktır. İşletim Sistemi Yazılımları

4 İşletim Sistemleri nasıl çalışır? Bilgisayarımızın açma tuşuna basmamızla BIOS(açılış ekranı)’un açılıp donanım parçalarını tanıdıktan sonra sabit diskten gelen verileri işlemeye başlamasıyla işletim sistemi kendini açmaya başlar. Açılış sırasında işletim sistemimiz kendisini belleğe atarak hafızadan çalışmaya başlar. Açıldıktan sonra ekran görüntüsü gelince, içerideki uygulamalar açılmaya başlar. Bu uygulamaların açılmasının tamamlanmasından sonra çalışma işlemi bitmiş olup, işlem yapmaya başlarsınız.

5 İşletim sistemleri sadece bilgisayar, oyun konsolları, cep telefonları ve tablet bilgisayarlarda değil; arabalarda, beyaz eşyalarda hatta kol saatlerinin içinde bile yüklü olabilir.

6

7 MS DOS

8 WINDOWS 1.0

9 WINDOWS 2.0

10 WINDOWS 3.0

11 WINDOWS 3.x

12 WINDOWS 95

13 WINDOWS 98

14 WINDOWS Me

15 WINDOWS 2000

16 WINDOWS XP

17 WINDOWS VISTA

18 WINDOWS 7

19 WINDOWS 8

20

21

22

23

24 Tüm uygulama ve sistem yazılımları programlama dilleriyle yazılır. Bir programlama dili, insanların bilgisayara çeşitli işlemler yaptırmasına olanak sağlayan her türlü simge, karakter ve kurallar grubudur. Programlama dilleri, bilgisayara neyi, ne zaman, nasıl yapacağını belirten deyim ve komutlar içerir. Programlama dilleri

25

26 Güvenlik, Telif Hakları ve Hukuk

27 Güvenlik Dosyaların taşınabilir kayıt ortamlarına yedeklenmesi (Flash bellek, Harici disk, CD, vs.)

28 Elektrik kesintisinde veri kaybı Bilgisayardaki verilerin kaybolmasının önemli etkenlerinden biri de çalışırken sık sık elektrik kesilmesidir. Elektrik kesintilerinden korunmak için mutlaka kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır. Şebeke geriliminden gelebilecek elektrik parazitlerini önler. Elektrik kesintilerinde, bir süre daha bilgisayarı kullanabilmemizi sağlar. Elektrik dalgalanmalarından bilgisayarları korur.

29

30 Dosyalara dışarıdan erişimin engellenmesi Paylaşım sınırlandırma Dosyalara şifre koyma

31 Bilgisayarın korunması ve şifrelenmesi Bilgisayarda bulunan özel dosyaların başkalarınca görülmesi istenmiyorsa bilgisayara şifre konulabilir. Bilgisayar açıldığında ya da ekran koruma moduna (ekran koruyucu) geçmişse daha önce verilmiş şifre girilmeden bilgisayar açılmaz.

32 Gizlilik hakkı Kişilerin bilgisayarında bulunan tüm dosyalarına ait her türlü hakları saklıdır. Bunların izinsiz olarak kullanımı, kopyalanması, değişiklik yapılması, başka bir bilgisayara yüklenmesi ve satılması yasaktır. Bu verilerin sahibi olan kişilerin gizlilik hakları bulunmaktadır. Kullanıcı sözleşmeleri


"Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları