Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır."— Sunum transkripti:

1 Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.

2 Atatürk’ün doğumu Atatürk yılında selanik’te doğdu.Anne ve babası adını Mustafa koydular.Kemal adını Mustafa öğretmeninden aldı.

3 Atatürk’ün aİlesİ Atatürk’ün annesinin ismi Zübeyde
Hanım,babasının adı da Ali Rıza Efendi’dir. Atatürk’ün bir de kız kardeşi vadır. Adı Makbule Hanım’dır.

4 Atatürk’ün gİttİğİ okullar
Atatürk ilk önce Mahalle Mektebine sonra Şemsi Efendi İlkokuluna gitti.Daha sonra da Askerî Rüştiye gibi birbirinden güzel okullarda okudu.

5 Atatürk’ün vatan sevgİsİ
Atatürk tek çocukları değil bütün vatanını çok seven bir insandı.Atatürk düşmanlar yurdumuza girince yinede pes etmeyerek halka cesaret vermiştir.

6 Atatürk’ün ölümü Atatürk bu iyilikleri yaptıktan sonra Gazi olarak
hayata gözlerini yumdu.Helal olsun vatanımızı kurtaran Gazilere ve şehitlere.En başta da Atatürk’e… Şevval Nur Alataş


"Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları