Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖSS’nin ANLAMI ; Benim için her şey,hayatım Benim için her şey,hayatım Benim için fırsat,hayatımın dönüm noktası Benim için fırsat,hayatımın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENCİLER İÇİN ÖSS’nin ANLAMI ; Benim için her şey,hayatım Benim için her şey,hayatım Benim için fırsat,hayatımın dönüm noktası Benim için fırsat,hayatımın."— Sunum transkripti:

1

2

3 ÖĞRENCİLER İÇİN ÖSS’nin ANLAMI ; Benim için her şey,hayatım Benim için her şey,hayatım Benim için fırsat,hayatımın dönüm noktası Benim için fırsat,hayatımın dönüm noktası Bir ömür boyu nerede ve hangi mevkide olacağımı belirleyecek Bir ömür boyu nerede ve hangi mevkide olacağımı belirleyecek Öss’yi kazanırsam hayatım değişecek, kazanamazsam hayatımın sonu olacak Öss’yi kazanırsam hayatım değişecek, kazanamazsam hayatımın sonu olacak Öss benim için sıkıntı, duyunca stres giriyorum Öss benim için sıkıntı, duyunca stres giriyorum Öss deyince aklıma hipodrom ve yarış atları geliyor Öss deyince aklıma hipodrom ve yarış atları geliyor Benim için umut kapısı,yeni bir başlangıç Benim için umut kapısı,yeni bir başlangıç İkinci bahar, yeniden doğacağım gün İkinci bahar, yeniden doğacağım gün Öss öğrencinin cennetidir, çok çalışan bu cennetin imkanlarından yararlanacak Öss öğrencinin cennetidir, çok çalışan bu cennetin imkanlarından yararlanacak

4 Çünkü: Sen hele bir kazanama görürsün! Arkadaşlarının yüzüne nasıl bakarsın! Aile dostlarına akrabalara ne deriz! Yazık oldu paralara! Bu son şansın!… Tembelsin zaten çalışmadın ki! Bak komşunun çocuğuna!. Tehdit ve aşağılayıcı sözcüklerden kaçının!

5 Sınav: Amaç değil amaç için araç olmalıdır! Öğrencinin gözünde kriz değil fırsata dönüştürülmelidir! 20 yıl sonra kimse testten kaç puan aldığını hatırlamayacaktır! Başarısızlık yoktur, sadece sonuçlar vardır.

6 SINAVDA BAŞARILI OLMANIN İPUÇLARI & Deneme sınavları öğrenciye bilgi düzeyini kontrol etme fırsatı verir. Otomobilin üretim serüvenini düşünün. & En kalıcı öğrenme tipi=Kayıpları kazanca dönüştüren öğrenme tipi. Öğrendiğimiz bilgilerin zihne kaydedilip kaydedilmediğini ölçer deneme sınavları. & Öğrendiği bilgileri deneme sınavlarıyla test etmeyen öğrenciler gerçek sınav için kendilerini hazır hissedemeyecektir.

7 SINAVDA BAŞARILI OLMANIN İPUÇLARI & Deneme sınavları öğrencinin boy aynasıdır. Öğrenme, bilgilerin hafızaya depolanması değil, günlük hayatta kullanılmasıdır. & Öğrenci, deneme sınavlarıyla kendi stratejisini belirler.Futbol takımlarının antremanları… & Geçmiş yıllarda çıkan sorular bilgi seviyesini ölçer.

8 Sınav Kaygısı Sürekli çalışmama rağmen, sınava hazır olmadığımı hissediyorum. Öğrendiklerimi bir türlü hatırlayamıyorum? Sınavlarda müthiş strese giriyorum. Sürekli çalışmama rağmen, sınava hazır olmadığımı hissediyorum. Öğrendiklerimi bir türlü hatırlayamıyorum? Sınavlarda müthiş strese giriyorum.

9 Stres Nedir? Stres, vücudun çeşitli içsel ve dışsal uyaranlara verdiği otomatik tepkidir. Dışsal uyaranlar; okul değişikliği, yeni bir şehre taşınmak, sevilen birinin kaybı v.b.İçsel uyaranlar ise; fiziksel ve ruhsal huzursuzluklardır.Bu uyaranlar tehdit edici olduğunda,vücut kendini korumaya çalışır, savunmaya geçer. Bu “savaş ya da kaç” durumunun yaşandığı zamandır

10 Stres Reaksiyonu Nedir? Stres altındayken değişim, tehdit olarak algılanır ve beyinde stres hormonlarının salgılanmasına sebep olur. Vücut 3 aşamadan geçer: Alarm : Vücut bir stres kaynağı ile karşılaştığı zaman buna hazırlanır ve stres hormonlarının salgılanması, kan basıncının yükselmesi ve terleme gibi çeşitli tepkiler verir. Direnç : Normalde kişi stres kaynağı olan problemini etkili bir şekilde çözdüğü zaman, vücut alarm aşamasında meydana gelen zararları onarır, vücudun verdiği tepkiler ortadan kaybolur. Tükenme : Stresle etkili bir şekilde baş edemediğimizde ya da üstesinden gelemediğimiz stres kaynakları çoğaldığında vücudun adaptasyon kapasitesi zorlanır. Alarm reaksiyonundaki tepkiler veya kronik stres belirtileri yeniden ortaya çıkar.

11 ÖĞRENCİLERE NELER TAVSİYE EDEBİLİRİZ? Deneme sınavları öğrenci bilgi düzeyini ölçer.Deneme sınavları öğrenci bilgi düzeyini ölçer.

12 Neler Strese Sebep Olur? Çeşitli yaşamsal değişiklikler bazı kişilerde strese sebep olabilir. Bunlar çevresel (fiziksel çevre değişikliği,gürültü), sosyal (aile ve arkadaşlardan ayrılma,yeni bulunduğu sosyal ortamı ve statüyü kabullenme, sosyal çevreyi tanımamanın getirdiği zorluklar), kişisel (kendimize güvensizlik, akademik başarısızlık, problemli duygusal ilişkilerimiz ) ve fiziksel durumumuz (hastalık, yaralanmalar) olabilir. Stres kaynakları belirgin yada gizli olabilir. Belirgin olduğu durumlarda, alarm reaksiyonu ile stres kaynağı arasındaki ilişki fark edilir. Gizli olduğu durumda ise, stres belirtileri ortadadır, fakat sebep bilinmemektedir.

13 Stres Belirtileri Fiziksel Belirtiler  Çarpıntı  Baş ağrısı  Soğuk ya da sıcak basması  Mide, bağırsak bozukluğu, sindirim zorluğu  Nefes darlığı  Ellerde titreme  Gürültüye, sese karşı aşırı duyarlılık  Uykusuzluk, aşırı ya da düzensiz uyku  Bitkinlik  Boyunda, ensede, belde,sırtta ağrı, gerginlik,kasılma ve eklem ağrıları  Mide krampları

14 Stres Belirtileri : Duygusal Belirtiler  Huzursuzluk, sıkıntı, gerginlik  Neşesizleşme, durgunlaşma, çökkünlük hali  Sinirlilik, saldırganlık veya kayıtsızlık  Duygusal olmak  Kaygılı olmak

15 Stres Belirtileri Zihinsel Belirtiler  Konsantrasyonda azalma  Organize olamamak  Zihin karışıklığı, Unutkanlık  İlgi azalması, Kararsızlık  Matematik hataların artması  Zihinsel durgunluk  Sosyal hayatın yoksunlaşması  Olumsuzluklar üzerine odaklanmak

16 Öğrenciler için sınav demek : kriz demektir. Sınavlar korkutucu birer canavardır.

17 STRESLE NASIL BAŞA ÇIKILIR? Konuşacak birini bulmak önemlidir. Şayet belirtiler kötü ise, bir doktordan,sağlık uzmanından veya başka bir danışmandan mümkün olduğunca çabuk yardım görmelisiniz. Ancak kendiniz için yine kendinizin yapabileceği çok şey vardır. Size problem olarak görünen şeylerin bir listesini yaparsanız, olayı daha açık olarak görmenize ve anlamanıza yardımcı olacaktır. Ne tip bir insansınız? Yapmanız gerekenden fazlasını mı üstleniyorsunuz? Belki de olayların kendisi değil de sizin olaylara tepkileriniz problemdir. Mümkünse bir arkadaşınızla oturun ve dertleşin. Çalışma hayatında veya gerçek hayatta nelerin strese neden olduğunu bulun. Konuşurken bile rahatlayabilirsiniz. Düşünün. Okul hayatınızda, hayatınızda almak zorunda olmadığınız sorumluluklarınız var mı? Stresle baş edebilmenin iyi bir yolunu bulabilir misiniz? Belki de göründüğü kadar önemli şeyler değildirler. Bunlar olduklarından daha iyi görünebilirler, gerçek boyutlarına indirebilirsiniz.Rahatlamanın yollarını ve başka şeyler düşünmeyi öğrenin.

18 Çocuklarımızı Sınava Nasıl Hazırlanmalıyız ? 1.Psikolojik telkinde bulunma : Sınav her şey değildir. Başaramamak her şeyin sonu değil sadece istediğini alamamaktır.

19 Sınav öncesi son 2 - 3 hafta Sık sık deneme sınavı olunuz. Son 10 yılın ÖSS sorularını çözünüz. ÖSYM kılavuzunu mutlaka okuyunuz. Öğrenmekten daha çok pekiştiriniz. Ağır sporlar yapmayınız.

20 Sınav öncesi 2 - 3 gün Sınavdan ve başarısızlıktan korkmayınız. Unutmayın ki korku başarıyı azaltır. Sınav salonunuzu daha önceden görünüz. Mümkünse sıranıza oturunuz Uyku düzeninizi oturtunuz.

21 Olması gereken: Kazanırsın! Başarırsın! Sınava hazırsın! Elinden geleni yaptın! Sana güveniyorum!

22 Sınavdan önce: Psikolojik olarak rahatlatın! Yorucu ortamlardan uzak tutun! Açık hava göl kenarı vb yerlere götürün! Sınavı başaramamanın herşeyin sonu olmadığını bilin ve hissettirin! Sınava hazırsın sana güveniyorum mesajını verin! Sınava girilecek okulu görün !

23 Sınav akşamı: Ağır şeyler yedirmeyin! Geç saatlere kadar tv izletmeyin! Akşamdan kalem, silgi, kimlik hazır olmalı! Yatağının kenarına odasına elbiselerini hazırlatın! Normal yatış saatinde yatmalı! Dua edin!

24 Sınav günü: Sabah ılık duş almasını tavsiye edin! Normal her günkü kahvaltı yapmasını tavsiye edin! Yarım saat önce sınav yerinde hazır olmasını söyleyin! Sınava çok kalabalık gitmeyin!

25 Sınavla ilgili taktikler Sınıfta yerini bulup otursun! Lavabo ihtiyacını sınav başlamadan gidersin! Yedek kalem silgi vb. olsun! Yanına su alsın!,Saati olsun! Sınav yönergesini okusun kitapçığı kontrol etsin! Cevaplarken acele etmesin! Kolay sorulardan başlasın zorlarla oyalanmasın! Sınavdan erken çıkmasın! Vermeden tekrar gözden geçirsin!

26 SINAVDAN SONRA: HEMEN EVE KAPANMAYIN! TV VEYA İNTERNETTEN CEVAPLARA BAKMAYIN! RAHATLATICI SOSYAL FALİYETLER YAPIN (GEZİ, PİKNİK)! ÖĞRENCİLERİ DİNLENDİRİN!

27


"ÖĞRENCİLER İÇİN ÖSS’nin ANLAMI ; Benim için her şey,hayatım Benim için her şey,hayatım Benim için fırsat,hayatımın dönüm noktası Benim için fırsat,hayatımın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları