Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ПРИЛОЗИ ВО РЕЧЕНИЦА. 1. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Günüm çok sessiz ve verimli geçti. 2.Saat sekiz olmadan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ПРИЛОЗИ ВО РЕЧЕНИЦА. 1. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Günüm çok sessiz ve verimli geçti. 2.Saat sekiz olmadan."— Sunum transkripti:

1 ПРИЛОЗИ ВО РЕЧЕНИЦА

2 1. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Günüm çok sessiz ve verimli geçti. 2.Saat sekiz olmadan ödevimi bitirdim. 3.Charlie eve kocaman bir balıkla geldi, ben de gelecek hafta Seattle'dan balık tarifleri kitabı almaya karar verdim ve bunu zihnime yazdım. 4.Bu geziyi düşündükçe hissettiklerim, Jacob'la yürüyüşe çıkmadan önce hissettiklerimden farklı değildi. 5.Farklı olmalıydı, diye düşündüm. 6.Korkmalıydım, korkmam gerektiğini biliyordum, ama içimde gerektiği gibi bir korku hissetmiyordum.

3 2. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Güne çok erken başladığım, önceki gece de çok az uyuduğum için yorgundum; o gece hiç rüya görmedim. 2.Forks'a geldiğimden beri ikinci kez gözlerimi güneşin parlak sari ışığıyla açtım. 3.Pencereye gittim; gökyüzünün bulutsuz olduğunu görünce çok şaşırdım. 4.Var olan birkaç bulut, beyaz ve inceydi; yağmur yağdırmaları mümkün değildi. 5.Pencereyi açtım, sessizce, gıcırdamadan açılması beni şaşırttı. 6.Kim bilir kaç yıldır kimse açmamıştı bu pencereyi.

4 3. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Alt kata indiğimde, Charlie kahvaltısını bitirmek üzereydi. 2.Yüzüme bakınca ruh halimi hemen anladı. 3.Gülünce gözlerinin kenarlarında çizgiler oluşuyordu. 4.Böyle zamanlarda annemin neden onunla gencecik yaşında apar topar evlendiğini anlayabiliyordum. 5.Babam, ben onu tanımadan önce romantik özelliklerinin birçoğunu kaybetmişti.

5 4. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Kahvaltımı pencereden dışarısını seyrederek neşe içinde yaptım. 2.Charlie benimle vedalaştı; polis arabasının evden uzaklaştığını duydum. 3.Yağmurluğumu alırken bir an duraksadım; canım onu evde bırakmak istedi. 4.Ama sonra içimi çekerek yağmurluğu katlayıp koluma aldım. 5.Aylardır gördüğüm en parlak gün ışığına çıktım.

6 5. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Evden aceleyle çıkarken saatime bile bakmamıştım. 2.Kamyonetimi park ettim ve kafeteryanın güney tarafında bulunan, pek sık kullanılmayan banklara doğru yürüdüm. 3.Banklar hâlâ nemliydi; ben de yağmurluğumu yanıma aldığıma memnun olarak onun üzerine oturdum. 4.Çok hareketsiz olan sosyal hayatım sayesinde ödevlerimi yapmıştım; ama doğru çözdüğümden emin olmadığım birkaç trigonometri problemi vardı. 5.Silgiyle hepsini sildim.

7 6. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Kabak Musdu, Velikul'un damına karşıdan yutacak gibi bakıyor. 2.Gözleriyle kavrıyor, kollarıyla sarıyor, koca evi, içinin tavuğu cücüğüyle, Dürü'sü perisiyle yutuyor. 3.Sana her gün o sarı ayvalardan yedireyim! 4.Kışın da reçelini! 5.Şimdi gitmek istiyorum. 6.Hemen şimdi! 7.Elini yastığın altına uzattı; oradan, utku kazanmış bir yüzle, yamyassı olmuş olan yeşil-kırmızı şapkayı çıkardı. 8.Onu bir an bile yanından ayırmamıştı. 9.Ama artık onunla başa çıkamıyorlardı.

8 7. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Çünkü şimdi uyuyor. 2.Daha erken gelemedik; çünkü, kurulun başkanı kim olsun diye bir tartışma çıktı. 3.Vays seçilinceye kadar bu yarım saat sürdü. 4.Çocuklar kımıldamadan duruyorlardı. 5.Terzi o vakit bile başını kaldırmadı. 6.Yüzbaşı, yatağında gözleri açık yatıyor; güçlükle ve derin derin soluk alıyordu ve ince dudaklı küçücük ağzı açıktı.

9 8. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.O, şimdi artık belki de, dünya gözüyle görülemeyen şeyleri görüyordu. 2.Kadın çocukları öne doğru itti. 3.Ağır ağır yatağa doğru yürüdüler. 4.Fakat, güçlükle ilerliyorlardı. 5.Vays bunun üzerine yavaş yavaş yatağın yanına gitti. 6.Sık sık soluk alıyor ve kımıltısız bir bakışla duvara bakıyordu.

10 9. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Buraya geldiğimiz vakit... ve ben başkan olarak... derhal, Birlik adına... çünkü biz yanıldık... ve biz hepimiz senden şimdi af diliyoruz... ve bu onur belgesinde... burada hepsi yazılı... 2.Leski, hizmete hazır bir tavırla defteri verdi. 3.Vays, çekine çekine, onu yatağın kıyısına koydu ve sayfaları karıştırarak "kayd"ın yazılı olduğu yeri buldu.

11 10. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Bu sırada, hastanın gözleri ağır ağır kapandı. 2.Hepsi, yatağa daha çok sokuldular. 3.Acayip, şaşkın ve titrek bir sesle, kocasına: “Baksana! Soluk almıyor.”, dedi. 4.Şimdi, hiçbir şeye aldırmayarak hızla bağırdı. 5.Çocuklar geri çekildiler. 6.Kadın şimdi bütün gücüyle haykırdı. 7.Bu sözleri izleyen derin ve boğucu sessizlik içinde, o zamana kadar iskemlede boynunu bükerek sessiz ve kımıltısız oturmuş olan terzinin birdenbire hıçkırmaya başladığı işitildi.

12 ЗА ДЕНЕС ТОЛКУ.


"ПРИЛОЗИ ВО РЕЧЕНИЦА. 1. Најдете ги прилозите во долниве реченици и кажете ги нивните функции: 1.Günüm çok sessiz ve verimli geçti. 2.Saat sekiz olmadan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları